Last news in Fakti

24 Август, 2021 08:43 8 668 6

Почина най-високият мъж в САЩ

  • игор вовковински-
  • най-високият мъж-
  • сащ-
  • почина

Игор Вовковински беше с ръст над 2 метра

Най-високият мъж в САЩ Игор Вовковински е починал на 38 години в Минесота, съобщи Associated Press, цитирани от trafficnews.bg.



Семейството сподели, че роденият в Украйна Вовковински е починал от сърдечно заболяване в петък, в клиниката "Мейо" в Рочестър. Майка му Светлана Вовковинска, която е медицинска сестра в клиниката, съобщи за смъртта му във Фейсбук.

Вовковински за първи път влиза в клиниката "Мейо" като дете за лечение. Хипофизата му отделя много хормон на растежа заради тумор, който я притиска. Той пораства до 2,35 м. и става най-високият мъж в САЩ.

През 2012 г., когато е на 27 години, Игор Вовковински отправя молба да му бъде помогнато да набере 16 000 долара за специални обувки, които да намаляват болките и да отговарят на огромния му номер. Хиляди хора правят дарение и той събира два пъти по-голяма сума. Reebok осигурява обувките безплатно.

Игор, който е роден в украинския град Бар, е казвал в свои интервюта, че предпочита да не бъде знаменитост заради високия си ръст, а просто да живее нормален живот без болка.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам Срам

    3 60 Отговор
    Не че нещо но хората преди 5000 години са били с такъв ръст които се е водил нормален ... Ала руснаците дошли и от водката човек се смалил ...и скоро ще се унищожи

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Обаче

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Нямам Срам":

    ... тигър изял човек в Хабаровския край-Русия.

    Коментиран от #4

  • 3 Наску диаманда

    3 6 Отговор
    Те всички високи, мъже или жени си приличат..!
  • 4 SH BG

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Обаче":

    Не беспокойся...!!!

    Дерсу Узала прикончить его...!!!
  • 5 Нямам Срам

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Нямам Срам":

    Браво благодаря за минусите ... Ся спечелих 50 лв на бас че в този форум доста са другари
  • 6 Жоро

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нямам Срам":

    Тогава нивата на кислорода са били доста по високи.