Необходими продукти:
800 гр. свинско месо
2 глави и половина лук
3 скилидки чесън
2 чаени лъжички ким на зърна
2 - 3 чаени лъжички смлян кимион
1 чаена лъжичка канела
3 супени лъжици червен пипер
лют червен пипер - на вкус
черен пипер - на вкус
4 - 5 с.л. доматено пюре
2 чаени лъжици захар
1 и 1/2 ч.л. сол
50 мл. олио
3 - 4 чаени чаши вода
галета
майорана
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се запържва лукът докато почервенее. Към него се добавят смлените скилидки чесън, кимът, кимионът, доматеното пюре, канелата, червеният и лютият пипер, захарта и солта.
Всичко се смесва добре, запържва се за около 1-2 минути и към него се добавя свинското месо. Разбърква се и се налива водата, колкото да покрие с един - два пръста отгоре месото и се остава да заври.
Когато това стане се оставя да къкри на тих огън за около час. След като е готово към него се добавят галетата, за да сгъсти яхнията и накрая майораната за допълнителен вкус.
Поднася се с картофено пюре, като отгоре се поръсва с накълцан лук.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ваксажията,
Коментиран от #2
16:07 31.08.2021
2 Прав си пич
До коментар #1 от "Ваксажията,":
Не само хлеб-и с ракийка върви...Гулаша ако е направен хубаво ,си е топ манджа...па и кайсиева двоен препек ...мани мани-улях се май...Коментиран от #4, #5
16:28 31.08.2021
3 Това да не е
16:29 31.08.2021
4 Пичът е при тебе
До коментар #2 от "Прав си пич":
Буламач не ям...!18:25 31.08.2021
5 КАЛИСТИРКАТА
До коментар #2 от "Прав си пич":
ПРЕДПОЧИТАМ МУСКАТОВА КАЙСИЕВАТА Я ШИТКАМ НА (софиянци уж ) ТЕ Я АРЕСВАТ И НИЩО НЕ РАЗБИРАТ18:25 31.08.2021