9 Септември, 2021 19:05 8 593 6

Тези жени покориха сърцето на Жан-Пол Белмондо

  • жан-пол белмондо-
  • жени-
  • актьор

Кои са дамите, белязали живота на актьора

Тези жени покориха сърцето на Жан-Пол Белмондо - 1
Снимка: shutterstock

Едва преди два дни светът се прости с един от най-талантливите актьори, чиито невероятни превъплъщения оставиха трайна следа в историята на киното. Макар 88-годишният Жан-Пол Белмондо да издъхна спокойно в пределите на своя дом, намиращ се в Париж, както обяви неговият адвокат, без обаче да посочи конкретна причина за кончината му, той никога няма да си отиде завинаги, тъй като ще продължи да живее в сърцата на хора, докоснали се до него или работата му, пише сайтът life.dir.bg.

В случай че животът на човек действително се измерва чрез любовта, която дава и получава приживе, наред с миговете, спиращи дъха му, то може да се каже, че този на легендарния артист преминава пълноценно, белязан от силни чувства, горящи като неконтролируем пожар, какъвто само сърцето на французин е в състояние да запали. Въпреки че е дете на разведени родители, което в миналото трудно успява да намери сили да им прости болката, дошла с тяхната раздяла, той самият минава под венчилото два пъти, а романсите му са много повече. В свое интервю, дадено преди повече от две десетилетия, звездата от "Професионалистът" признава, че е имал стотици краткотрайни забежки, започнали или снимачната площадка, или на някое бляскаво светско събитие.

Тези жени покориха сърцето на Жан-Пол Белмондо
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Интересен факт е, че за първи път изпитва увлечение към жена, когато е едва на 6 години. Тогава вижда икономката на баща си, който е скулптор, да му позира гола. Гледката провокира в него нови и непознати до онзи момент трепети, които с времето нарастват, превръщайки го в истински Дон Жуан сред дамите. Белмондо е имал интимни взаимоотношения с редица представителки на нежния пол, при това коя от коя по-красива, но сега ще си припомним онези от тях, които заемат наистина специално място в неговата история.

Логично е да започнем от първата му съпруга танцьорката Елоди Константин, в която се влюбва десет години по-рано, докато следва драматично изкуство в парижката Консерватория. След като се връща от армията, Жан-Пол решава да поиска ръката ѝ. Така през 1953 г. те застават един до друг пред брачния олтар, разменяйки клетви. Впоследствие тя го дарява с общо три деца - Патриша (1958), Флорънс (1960) и Пол (1963).

През 1966 г. обаче двамата слагат край на съвместния си път, а причина за това е аферата на актьора с колежката му Урсула Андрес, добила популярност като най-изкусителното за времето си момиче на британския агент Джеймс Бонд. По онова време те се опитват да запазят в тайна отношенията си, но предвид славата им, планът им се проваля. Скоро пресата не само разкрива отношенията помежду им, но и съвсем естествено ги прави публично достояние. Всъщност двамата се срещат по време на съвместната си работа по лентата "Премеждията на един китаец в Китай", в която си партнират. Твърди се, че искрите между тях прехвърчат мигновено и са толкова силни, че Жан-Пол е готов да рискува семейното си щастие, както и се случва.

Връзката му с Урсула продължава цели шест години, но вероятно е щяла да приключи по-рано, ако не е била безграничната ревност, която той изпитва към нея. Подозренията и съмненията му често го карат да отлага снимките на филмите, в които участва, за да може да присъства лично на нейните ангажименти пред камера. В случаите, когато графикът на Андрес е свободен, Белмондо държи тя да бъде неотлъчно до него, придружавайки го навсякъде.

"Бях се превърнала в негов роб", откровено заявява по-късно актрисата.

За нейно щастие задушаващият им романс окончателно завършва през 1972 г., когато обект на неговите желания става италианката Лаура Антонели, с която ги среща продукцията "Повторният брак".

Тези жени покориха сърцето на Жан-Пол Белмондо
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Освен с изпълненията си на големия екран, привлекателната брюнетка е покорила милиони мъжки сърца и със снимките си за списание "Playboy". Макар обаче привличането им да трае дълго, те рядко са заедно... Всеки от тях живее на различно място - той в Париж, тя в Рим, а любовта им преминава в постоянни телефонни разговори.

"Чувахме се абсолютно всеки ден", казва Лаура.

Когато тя умира през 2015 г., някогашният ѝ партньор не пести ласкавите думи за нея:

"За мен тя бе невероятна спътница, надарена с огромен чар. Освен това бе професионалист, който всички ценяха на снимачната площадка. Искам да запазя само тези прекрасни спомени за нея", казва Жан-Пол.

Истината е, че Бебел, както го нарича пресата в родината му, е този, който решава да напусне Лаура, за да я замени с нова авантюра в лицето на бразилската манекенка и певица Карлос Сото Майор, която е значително по-млада от него. Само че тя не се задържа дълго до него, тъй като бива изместена в сърцето му от балерината Нати Тардивел, с която се запознава съвсем случайно на Откритото първенство на Франция по тенис.

С нея той отново си припомня чувството да обичаш безрезервно и всеотдайно, затова и решава да я направи своя втора съпруга. Двамата си казват "Да" през 2002 г. За съжаление обаче и тази история не завършва с щастлив край, въпреки че Нати не само го дарява с още една дъщеря, но и се грижи за него в най-тежките му моменти, след като претърпява няколко инсулта, от които успява да се възстанови.

Срещнал финалистката в конкурса "Мис Белгия", която подобно на третата му половинка е бивш еротичен модел на "Playboy" - Барбара Гондолфи, Белмондо иска развод от Натали през 2008 г. И го получава... Онова обаче, което не подозира, е, че новата му изгора се занимава с незаконен бизнес и финансови измами заедно със съпруга си, жертва на които става и самият актьор. Отношенията им посрещат своя край през 2012 г., когато на Бебел му се налага да се изправи пред френските и белгийските власти, за да даде обяснения за текущото разследване срещу нея.

Тези жени покориха сърцето на Жан-Пол Белмондо
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    42 1 Отговор
    ВЕЛИК, ПОКЛОН
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 1 Отговор
    БОГ да го прости имаше и ВОЛЯ въпреки инсулта който получи МИР НА ДУШАТА МУ
  • 3 Борсалино

    38 2 Отговор
    Гледах го на 17,в 1977.И двамата с Ален влязоха в сърцата на българите,както Джулиано Джема в 1970.Истински поклон..
  • 4 Зрител

    34 2 Отговор
    Чаровният грозник! Много голям!
  • 5 Наску диаманда

    9 1 Отговор
    Като млад не е бил грозен, френски любови и истории... всичко с времето си, няма нищо вечно....!
  • 6 Ех, дядка, дядка,

    2 2 Отговор
    Нана, нана, нана…