ФАКТИ.БГ
  • смърт-
  • квантов физик-
  • твърдение

Квантов физик с невероятно твърдение за смъртта

Според Робърт Ланза, доктор по медицина, смъртта всъщност е врата към безкраен брой вселени

Публикувана: 13 Септември, 2021 17:28
42 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12439
Квантов физик с невероятно твърдение за смъртта - 1
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 40 гласа.

От „началото на времето“ човек се пита какво се случва след смъртта. Разбира се, има различни типични отговори на този въпрос, но учените просто са добавили безкрайно много други възможности, само за да разклатят стереотипите и да кажат, че очевидните неща не винаги са верни.

Според Робърт Ланза, доктор по медицина, смъртта всъщност е врата към безкраен брой вселени. Освен това Ланза твърди, че по време на нашия живот всичко, което евентуално може да се случи, се случва в някаква друга вселена, един от ефектите в квантовата физика, пише Blitz.bg.

Той обяснява, че смъртта не съществува в тези сценарии, тъй като всички тези възможности се случват едновременно. Единствената причина, поради която свързваме съзнанието си с нашето физическо тяло, се дължи на енергията, генерирана от мозъка ни.

В книгата си, озаглавена „Биоцентризмът: как животът и съзнанието са ключовете за разбиране на природата на Вселената“, той предизвика доста противоречиви коментари в интернет, тъй като неговата теория за вечния живот е доста по-различна от типичните теории около живота и смъртта.

Историята на Ланза в регенеративната медицина и като научен директор на компанията Advances Cell Technology Company му е предоставила богат опит в работата със стволови клетки. И наскоро той започва да се занимава повече с физика, квантова механика и астрофизика. По време на обучението си по тези теми той се натъкна на новата си теория за биоцентризма.

Биоцентризмът твърди, че животът и съзнанието са фундаментални за пътищата на Вселената. Освен това той теоретизира, че нашето съзнание създава материалната вселена, вместо да бъде обратното.

Каквото и да мислите по въпроса, светът е прекалено необясним и странен, за да си въобразяваме, че можем да проникнем в съзиданието. Мнозина физици след възхода на квантовата физика твърдят, че в безкрайно многото паралелни вселени наши копия живеят свой живот и с различни от нашите причини и следствия.

Възможно ли е съществуването на втори „Аз“ от нашата планета?

Твърденията на американските и австралийските учени разбунва въображението на почитателите на научната фантастика. Един от авторите на идеята – професор Вайсман, допуска, че известната ни Вселена всъщност е само един от гигантски брой съществуващи светове.

Според теорията всички светове са реални и живеят по сходен сценарий, а някои от тях много напомнят нашия. Разликите помежду си световете дължат на така наречените квантови сблъсъци – колкото по-силни са те, толкова по-надалече отскачат един от друг световете и толкова по-различни стават.

Така Аз-ът на всеки от нас в паралелната действителност може да живее десетки животи – да се роди в други страни, да се реализира в различни професии, обяснява теорията доцентът от Московския инженерен физичен институт Владимир Решетов.

„Световете може да са безброй. Всички събития в тях се случват в равна вероятност. В някой от световете се случва нещо, в един – ези, в друг – тура. Ние живеем в един от световете. Но изводът е, че не само елементарните частици, но и цели макрообекти от типа на хора мигрират между тези светове“, пояснява Решетов.

Учени се надяват, че идеята за съществуването на паралелни светове ще помогне за по-доброто разбиране на квантовата механика и да се обяснят редица феномени – защо например някои събития в нашия свят са се случили по този начин, а не по друг. Обяснението според тях може да стане „отразяване“ от паралелни вселени.

Ако някога нашите паралелни светове се пресекат, едва ли ще имаме възможност да общуваме с нашите огледални Аз-ове. Съвременните физици смятат, че конкретният човек, чиито копия са разпилени по галактиката, никога не се среща със самия себе си, защото той е една частица, едновременно намираща се в различни реалности.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 40 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
D M T
1 Отговор
В квантовия свят няма разделение 2 частици отадлечени на милиарди светлинни години могат да си взаимодействат мигновенно без информацията да трябва да пътува от едната до другата , този феномен във физиката се нарича сплетеност , Айнщайн не е можел да си гообясни с познатите физични закони и го е нарекъл призрачна връзка , днес квантовата физика доказва , че тези чатици от квантовият свят всъщност никога не са били разделени ! Съзнанието създава квантовият свят , т.е след смъртта има само безкрайно сънание и няма разделение

Коментиран от #8, #13


Оценка:
-7 +48

факт
2 Отговор
Якоо

Оценка:
-8 +15

БОКОШКАФА
3 Отговор
само пълният шкаф и гардероб с милиарди евра е истинадта братя и сестри

Коментиран от #22


Оценка:
-18 +37

КАТО СЕ НАЦОКАМ
4 Отговор
Попадам в много светове

Оценка:
-4 +31

уточнение
5 Отговор
безкрайни светове означава за хората тук същото - смърт

Оценка:
-5 +26

Name
6 Отговор
Когато гушна букета ще напиша вече точен коментар, а засега толкова.

Оценка:
-1 +39

Да пратим
7 Отговор
Нашия коцкар в дтуга вселена

Коментиран от #38


Оценка:
-1 +18

КОЮ
8 Отговор

До коментар #1 от "D M T":


Пич ти си го обяснил по-добре от цялата статия :)

Оценка:
-1 +48

гений е този
9 Отговор
който може да обясни на другите това което сам не разбира.

Оценка:
-0 +27

Behemoth
10 Отговор
Глупости ....а археолозите Ко копаят ...скелети...или мозъците им ги измислят тия скелети и ги материализират за останалите абдали на квантово ниво...

Оценка:
-9 +11

Глупости
11 Отговор
Тва не се отнася за материалното като човека...ти живееш сега тука не на бамбилиони километри другаде и си само и единствено тука а като умреш ставаш на пръс и съзнанието и самия ти преставате да съществувате

Оценка:
-9 +10

Грульо
12 Отговор
Очевидно съм бил без късмет щом са ме изджокали в една вселена с крадливи тикви. :D

Коментиран от #40


Оценка:
-1 +23

браво
13 Отговор

До коментар #1 от "D M T":


чел си и така го пише по книгите. Айнщайн се е чесъл по главата с този проблем заедно с Подолски и Розен, затова ефектът е наречен парадокс на Айнщан-Подолски-Розен. Само не ми казвай, че го разбираш, че ще трябва да си скъсам дипломата, а може още да ми потрябва. А и Файнман навремето (неговото навреме) е казал, че днес никой не разбира квантовата физика и това важи и за нашена навреме.

Оценка:
-1 +34

????
14 Отговор
Нищо няма след смъртта за съжаление! Паралелни вселени, биоцентризъм. Дрън, Дрън, когато мъртвия се върне тогава ще повярвам! "Пръст при пръстта, прах при прахта "Всички тези учени дали след такива научни изследвания не ги е страх от смъртта, едва ли? Дори вярата във възкресението е породена от страха от нея!

Оценка:
-18 +29

Е НАСОЯЩИЯ ЖИВОТ С НАСТОЯЩЕТО
15 Отговор
Си СЪЗНАНИЕ ВСЕКИ Е ЗАВИСИМ ФИЗИЧЕСКИ ОТ ТОКОВЕТЕ ПРОТИЧАЩИ ПО НЕРВИТЕ И В МОЗЬКЪ МУ......СПРЕ ЛИ МУ ТОКА ...........

Коментиран от #25


Оценка:
-4 +12

Пешо
16 Отговор
Те талибаните ясно ще му обяснят нещата, само да дойдат малко повече у Европата

Оценка:
-2 +13

АВТОРА ЯВНО Е НА НЯКАКВИ БИО
17 Отговор
ПАРАЛЕЛНИ СУБСТАНЦИИ АЛЕ ЛЮ ЛЯ

Оценка:
-6 +9

Бай Шиле
18 Отговор
Като ви набучат по два Пфайзера и ще отидете в паралелната вселена.

Оценка:
-4 +38

По-добре ив, тук ...
19 Отговор
... отколкото някъде по вселената. Модерна интерпретация на църковният вечен живот. Но в Рай или Ад.

Оценка:
-1 +4

Anton
20 Отговор
Всеки да вярва в каквото иска - в всякакву учения и теории, аз приемам библейското становище, че смъртта е сън.
„И Господ Бог създаде човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа“ (Бит. 2:7).
Според Писанието човекът не е получил жива душа при сътворението си, а е станал такава, когато Господ вдъхнал живот в тялото му. Това ще рече, че човекът няма в себе си вътрешно присъщо да живее вечно, а е изцяло зависим от Бога за всяка секунда от съществуването си. Наистина Божието намерение било човекът да живее в щастие завинаги и точно това е щяло да се случи, ако човекът останел в хармония с небето. Но нещо провалило този план:
„Затова, както чрез един човек грехът влезе в света и чрез греха смъртта, и по този начин смъртта мина във всички човеци, понеже всички съгрешиха“ (Римл. 5:12).

Оценка:
-5 +19

Най мий кеф
21 Отговор
да имам много копия

Оценка:
-0 +6

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Черна котка
23 Отговор
Аз обичам да влизам в различни роли и така съществувам като няколко човека 😅

Оценка:
-0 +5

Рашавия
24 Отговор
Според мен будистите са доста по близо до истината.
Огледайте се внимателно на улицата и ще видите най различни животни.
😊

Оценка:
-0 +11

Умен по цялата глава
25 Отговор

До коментар #15 от "Е НАСОЯЩИЯ ЖИВОТ С НАСТОЯЩЕТО":


То е Ясно за всеки човек,без Теории за Извънсезорни Аперцепции....Какво става с Компютъра ти без захранване???Умира...И всичко в него- спомени,знание- инфо,...Просто не съществува ..Тия да ги разправят на старата ми шапка - теориите си...Яж,пий еби и си носи новите маратонки,за да не ги носи някой Друг...!!!!

Коментиран от #31


Оценка:
-4 +11

Ескобар, Пабло Ескобар
26 Отговор
Ланза да обърне внимание на дрогдилъра си! Явно му доставя боклуци!

Оценка:
-1 +7

Оne
27 Отговор
Аз признавам само оня от Казанлък и другия от Козлодуй, че влизат и излизат от различните си ментални състояния като едното нищо. За тези двамата няма пречки и прегради на умовете им-спокобни са да отиват в измерения, които ние-простосмъртните, даже не сме и сънували. Къде са те-къде сме ние. А иначе...като опъна петалата, надявам се, че ще се пренеса във Вселената на Марвел. Там поне, освен злодеи, луди титани, разни пазители на Галактиката, хлапета-паяци, железни човеци, богове с чукове, има и тук-там тупалки с яки тела....и макар да изглеждат чудновато в тесните си и прилепнали латексови костюми, пак ще дават и ла.па.т. Сигурно в тази паралелна Вселена ще го играя пилот на товарен кораб, пътуващ в хиперпространството към планетата на пришълците, или контрабандист от свитата на Джаба Хътянина. В краен случай : ситски лорд-чоплещ слънчогледови семки и псу.ващ на майка играчите на "Вълкодав" - село Голям тупан, докато те побеждават по футзал отбора на "Вихър" - село Мечкарево.

Оценка:
-1 +13

Госあ
28 Отговор
Е на това му се вика класически пенкилер ! Лекар, който работи със стволови клетки и разбира от квантова механика 😂

Оценка:
-1 +10

Мда
29 Отговор
Дрън, дрън. Аз пък мисля, че сме в нечия игра... как иначе ще обясните толкова много идиоти? На компютъра не му стига мощ да движи толкова NPC-та и кара с по-малко AI. Като станем 10 милиарда и ще крашне.

Оценка:
-0 +8

Госあ
30 Отговор
“Китайски учени успяха да извършат първата в света квантова телепортация. От Земята до сателит в околоземна орбита на разстояние 500 км е бил изпратен фотон. Успехът се базира на технологията за квантово преплитане - процес, при който две частици реагират като една без физическа връзка помежду им. Това е и първата квантова мрежа от планетата до сателит, която човечеството успява да изгради.” Още една победа на Китайската Комунистическа Партия. Или съкратено ККП 😁

Коментиран от #32


Оценка:
-2 +6

ИМПЕРИАЛИСТ
31 Отговор

До коментар #25 от "Умен по цялата глава":


Не виждам никакъв смисъл в разкриване тайната на смъртта.
Господ е милостив и преживяването при смъртта е "черешката на тортата”, наградата в края на живота. Всички които заслужават /това звучи малко себелюбиво/ ще я получат.
Двете реалности са несъвместими, подобно на две несъвместими софтуерни операционни системи.
Преживелите не говорят за нея, защото другия свят е коренно различен и несъвместим с това което си мислим, че е истинската реалност.

Оценка:
-0 +7

Госあ
32 Отговор

До коментар #30 от "Госあ":


“ Китайски учени създадоха прототип на квантовия компютър Jiuzhang, който се справи със стандартния алгоритъм за тестване 10 милиарда пъти по-бързо от Sycamore - 53-кубитов прототип на квантовия компютър на компанията Google. По този начин, както физиците потвърдиха, това устройство може да решава проблеми, недостъпни за класическите компютри, тоест постигнало е „квантово превъзходство“. За това съобщи Синхуа с позоваване на статия в научното списание "Science".” още за превъзходството на Поднебесната 😁

Оценка:
-1 +3

"Ние сме
33 Отговор
мислите на Бога" - Вивекананда

Оценка:
-0 +3

Шепот от отвъдното
34 Отговор
Вие все пак си пригответе пари за погребение, защото специалистите по квантова физика никога не са били особено добре с главата.

Оценка:
-1 +7

Ьцжжжб
35 Отговор
На тоя учЕн няма ли кой да му размести чакрите?!

Коментиран от #39


Оценка:
-0 +6

Аре
36 Отговор
И накрая какво излиза "Аз знам че нищо не знам"

Оценка:
-1 +7

Анонимен
37 Отговор
Изобщо не ми пука какво се случва след смъртта знам само, че ада е тук на земята и в България

Оценка:
-4 +5

111
38 Отговор

До коментар #7 от "Да пратим":


Двойниците от паралелните светове не се срещат, но може да предизвикаме сходни събития.😉 Какви искате да бъдат?😀

Оценка:
-0 +1

xxx
39 Отговор

До коментар #35 от "Ьцжжжб":


Посегателствата се наказват!

Оценка:
-0 +0

Обаче
40 Отговор

До коментар #12 от "Грульо":


В някоя паралелна тиквите са без късмет.😄

Оценка:
-0 +2

Госあ
41 Отговор
Според мен, и тук Китай отново има пръст ! Този е фен на Джет Ли ! 😂 (Единственият)

Оценка:
-0 +1

мамун
42 Отговор
я си ходете в различните вселени
ама първо ще си минете през вратата
на свети петър

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери