Българите са любители на червеното вино, особено през студените месеци от годината, които настъпват сериозно. Цената на качествената гроздова напитка по магазините не е никак ниска. Повечето хора предпочитат да си го закупуват на едро, но тогава рискът да купим нещо некачествено е по-голям. Няма как да сме сигурни какви добавки има в напитката и дали наистина предстои да консумираме ферментирали плодове. Съществува един трик, благодарение на който можете за нула време да узнаете дали виното, поднесено на трапезата ви, е истинско или не. Този трик позволява да бъде прилаган и в ресторанта, пише actualno.com.
Как разбираме дали виното е истинско с 1 лъжица сода?
Може и да не знаете, но червеното вино, което е преминало през естествена ферментация, задължително съдържа гроздово нишесте. За да разберете дали то е с високо качество, трябва да преминете през няколко лесни стъпки. Ако сте в ресторант помолете сервитьора за допълнителна чаша и една лъжица обикновена сода за хляб. Изсипете содата в празната чаша и отлейте минимално количество от винената напитка. Двете вещества – содата и нишестето, ще реагират. Като резултат от това цветът на виното ще се промени и ще стане със зелено – кафяв оттенък. Когато обаче не са ви сервирали качествено вино, това значи, че в него ще липсва какъвто ѝ да е било процент гроздово нишесте. Напитката няма да промени цвета си.
Този трик позволява да бъде извършен както в домашни условия, така и в ресторант. Всичко е толкова просто, а накрая узнавате за броени секунди истината. Направете го и затвърдете вярването си, че в любимия ви ресторант ви сервират качествени питиета, придружаващи вашата вечеря.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 защо Така
Коментиран от #23
15:03 15.10.2021
3 Петър
Коментиран от #8, #12
15:03 15.10.2021
4 ТОЗИ ТРИК КОЙТО ГО НАПРАВИ
15:04 15.10.2021
5 гадно
15:05 15.10.2021
6 В зърнените култури
15:12 15.10.2021
7 Трета, пета
15:15 15.10.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 гост
15:20 15.10.2021
10 За алкохолик
15:27 15.10.2021
11 sbs no КОМУНИСТ
КИСЕЛА ЖИЛКА В РАКИЯТА -ИЛИ НЕ ДОБЪР ВКУС СЕ ПРЕМАХВА С ЛИМОНЕНИ -КОРИ -
-ДОБИВА АРОМАТ НА ЛИМОНЕНА ВОДКА
Коментиран от #17
15:28 15.10.2021
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Пипи Чорапчето
Сещам се за вица за стария френски граф - производител на вино с много добър бизнес.
Разбрал той, че краят му е близо и повикал наследниците да им предава занаята. Започнал да изброява кое как се прави, какви са тънкостите и т.н.
И накрая завършил така: а, забравих да ви кажа, че вино може да се прави и от грозде;)
Коментиран от #18, #19
15:31 15.10.2021
14 Ежик
15:33 15.10.2021
15 При взаимодействие,
15:36 15.10.2021
16 mi6osp
15:44 15.10.2021
17 В ракията,
До коментар #11 от "sbs no КОМУНИСТ":
Не остава никаква блудкаво ст , но води до по-ниска температура, на кипене, поради солеността , на разтвора! От какво зависи температурата на кипене? Надморска височина и минералната наситеност, на разтвора.15:48 15.10.2021
18 Този коментар е премахнат от модератор.
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 5лева,вино, 1 леф шампоан
17:09 15.10.2021
22 Вярно е содата става зелено кафява..
Свършиха магиите на мутро -шебеците...
21:24 15.10.2021
23 Хайл
До коментар #2 от "защо Така":
Аз си нося вино от вкъщи когато отивам на ресторант...кюфтета и пържоли същоКоментиран от #24
21:39 15.10.2021
24 един от стадото
До коментар #23 от "Хайл":
стига бе. И домашните чехли ли15:51 16.10.2021
25 АЛИ БЕГОВ
11:55 17.10.2021