22 Октомври, 2021 18:54 8 480 8

Домашен трик за лесно почистване на плочките в банята

  • плочки-
  • баня-
  • почистване-
  • трик-
  • домашен препарат-
  • препарат-
  • екологични

Този "препарат", приготвен в домашни условия, има само 3 съставки

Домашен трик за лесно почистване на плочките в банята - 1
Снимка: Shutterstock

Няма домакиня, която да не изпитва ужас само при мисълта, че трябва да търка до блясък плочките у дома и най-вече в банята, където хигиената е изключително важна. По традиция най-замърсените места са в кухнята, банята, както и плочките покрай входната врата, които лесно се замърсяват и събират всевъзможни бактерии.

Но спокойно може да забравите за търкането до полуда, което може да доведе до рани и алергични реакции по чувствителната кожа на ръцете от силните препарати.. Има чудесен, бърз, лесен и икономичен начин за направата на екологично чист препарат, с който ще може да почистите плочките у дома без почти никакви усилия, съветва jenata.blitz.bg.

Необходими продукти:
3 стръка розмарин
5 капки етерично масло от чаено дърво
1 литър вода

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в тенджера. Към нея добавете пресния розмарин. Сложете водата на котлона, за да заври, след което я премахнете от там. Оставете я да се охлади и към нея добавете 5 капки етерично масло от чаено дърво.

Изсипете разтвора в съд с херметическо затваряне и съхранявайте продукта на сухо и прохладно място.

Използвайте препарата като естествено средство за почистване на плочките в кухнята и банята. Ще се очаровате от невероятния аромат, който остава след неговата употреба.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 просто баба

    18 0 Отговор
    Ама сериозно ли ги дрънкотите тези глупости? Истинската рецепта за миене на всякакви плочки - на пода, в банята, самата тоалетна чиния е смес от белина и обезмаслител. Сипвате и двете съставки в отделни цъскачки. Първо пръскате с обезмаслителя, после с белината. Хубаво е да имате маска, защото мирише. Оставяте да престои половин час. Това е за стените и за тоалетната чиния. Ако чистите плочки на пода, правите сместа в кофа и добавяте малко вода. Потапяте мопа с ресните и разнасяте по плочките. Чакате и за пода половин час. Ако го правите редовно, после просто измивате с моп с чиста вода. Ако ли не - драскате отгоре с твърда метла, за да "разрошите" захабеното. После пак миете с чиста вода.
    Това го знам от една дама с диплома от СУ, която работеше по едно време като чистачка в Германия. Работи безгрешно. Опитайте и си изработете свой стил. Розмарина и другите масла, ментата е много подходяща за тоалетната, се слагат едва тогава. Момиче нежно, не знаеш какъв слугинаж те чака!
  • 2 Интересно ми е бабата

    2 4 Отговор
    Кога, ги научи тез трикове... виждам БГ е много,, мухлив,, изхвърлят, прозорци, бидетс, хладилници, завивки и какво ли още не, потънало в мръсотия всичко, това, ако не е,, свинщина,,.... как живеят някои, ужассссс....!

    Коментиран от #3

  • 3 просто баба

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Интересно ми е бабата":

    Научих това за белината и обезмаслителя преди 25 години. Преди това чистех с обикновени препарати за чистене от магазина. Свекърва ми беше арменка. От нея се научих да пера и възглавниците, не калъфките, а самите възглавници. В тях се събира много гад и трябва да се перат. Пера и завивките, не чаршафите, а самите завивки. Чистотата изисква постоянно слугуване. Но има дни в които си казвам, днес ще правя гимнастика на тялото и гимнастика на лицето, ще се разхождам,х ще си почивам, чистотата ще почака.

    Коментиран от #4

  • 4 Просто дядо

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "просто баба":

    Арменците, между другото са по мухливи и от БГ, само за маскировка за чистота ако се прави, а да миришеш на гной, ужас....!

    Коментиран от #5

  • 5 просто баба

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Просто дядо":

    Моята свекърва беше от Ереван.

    Коментиран от #6

  • 6 Няма, значение

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "просто баба":

    Имам поглед върху тези, 30 години, хасърена постелка на прозорец, прах задушлив, биде изхвърлено, да, не казвам, да не се повтарям..!

    Коментиран от #7

  • 7 краси

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Няма, значение":

    Мърморко, ти от коя държава си? Ами да вземем да дойдем при вас, че да ни научите на ум и разум и на чистота!

    Коментиран от #8

  • 8 Ох краси, пидираси

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "краси":

    вий сте у нас, не се ядосвай, аз не давам идеята за чистотата, пък аз нища у никой у вас да, идвам, защото ме е гнус, а да кажеш,, панаюище, в БГ ли се намира...?!