Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 11:32 2 357 7

Хипопотамите на Пабло Ескобар получиха граждански права в САЩ

  • гражданство-
  • граждански права-
  • хипопотам-
  • пабло ескобар

Подобно нещо  се случва за пръв път в историята на САЩ

Хипопотамите на Пабло Ескобар получиха граждански права в САЩ - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Група от около 100 хипопотама, наследници на животните, отглеждани от покойния колумбийски наркобос Пабло Ескобар, бяха признати за закони американски граждани. Подобно нещо се случва за пръв път в историята на САЩ, съобщава UPI.

Съдът в щата Охайо даде граждански права на животните в опит да ги спаси от властите в Колумбия, които се опитват да ги убият от 2009 година. Ескобар законно внася животните в ранчото си в Колумбия, където ги отглежда до смъртта си през 1993 година.

След това животните са изпратени в различни зоопаркове – освен 4 от тях, които били трудни за транспортиране. Те обаче започнали да се размножават, което накара местните власти да ги определят за „агресивни” и да се опитат да ги изтребят. За животните от години се носи слух, че покойният Ескобар им е давал да шмъркат кокаин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    12 0 Отговор
    Доказателство, че човечеството върви към затъпяване!!!
  • 2 Псевдоним

    4 2 Отговор
    Тези хипопотами правят поразии там в Колумбия, нормално е да се опитват да ги направят на буркани.
  • 3 отегчен

    6 0 Отговор
    Междувременно, има деца в клетки на границата.
  • 4 Петър

    9 0 Отговор
    Супер,сега хипопотамите ще могат да гласуват за следващият президент на САЩ,100 гласа не са малко. В САЩ хипопотамите ще са нова раса: АФРОКОЛУМБОАМЕРИКАНЦИ
  • 5 Такова, 5 тонно

    3 0 Отговор
    И получили права, що.... аха, от кокаина.... плюс....!?
  • 6 XXL

    9 0 Отговор
    Като им гледам гражданите, мислех че и досега имаха хипопотами граждани на САЩ...
  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    0 0 Отговор
    Да не са започнали да използват хипопотами за мулета?Хоарата вече ги хващат с куфар без куфар в корема не миава номера на границата освен ако нямаш бизнес уговорка с някой голяма риба и всички по трасето слепи и глухи не видяли не чули ?По нетфлис пуснаха много приятно сриалче La reina del flow довечера ще гледам последен епизод в очакване на сезон 2.Reine du Sud много як забавиха се с превода на новият сезон много се изложиха .Правят хубави филми латиносите