27 Октомври, 2021 18:29 3 971 8

5 неподозирани приложения на виното

  • вино-
  • употреба-
  • полезно-
  • съвети-
  • използване-
  • интересни приложения

Остатъкът от бутилката недопито вино може да ви помогне в домакинствто

5 неподозирани приложения на виното - 1
Снимка: shutterstock

Всеизвестно е, че виното е една прекрасна напитка, която повечето хора обичат да консумират в компанията на приятни хора или в уютна и романтична обстановка. Има случаи обаче, когато в края на вечерта бутилката остава недопита. Какво да правите с остатъка от съдържанието ѝ ако не сте го съхранили правилно?

Ако имате старо червено или бяло вино, което вече не става за пиене, има много нестандартни начини, по които да го оползотворите, вместо да го изхвърляте. То може да ви помогне в домакинството или да насърчи креативността ви.

Вижте 5 страхотни идеи как можете да използвате недовършено вино, дори и да е малко изветряло.

Понякога се случва, като отворите бутилка вино, да я оставите недовършена. Причините могат да бъдат много различни: хората да не харесат напитката или пък виното да не се съчетава добре с приготвените ястия. Но това не е причина да оставяте отворена бутилка на масата и след като тя изветрее по-добре не я изливайте, а използвайте течността за нещо полезно, пише сайтът Actualno.com

Почистване на прозорци и стъкло

Ако разполагате с вино, което преди време сте отворили, но то вече не става за консумиране, може да го използвате като заместител на препаратите за чистене на стъкло, вместо да го изхвърляте.

Маска за лице с вино

Аминокиселините, които се съдържат в червеното вино са с много добри антиоксидантни свойства, могат да помогнат при възстановяване на гладката и еластична кожа. Може да почистите добре лицето си, след което да го обтриете с напоен тампон в червено вино, да го оставите за 10-тина минути да подейства и след това да изплакнете лицето си.

Отстранява петна от мазно и вино

Ако се случи да разлеете върху мебелите, килимите или дрехите си червено вино, много лесно може да бъде почистено с бяло такова. Бялото вино съдържа много киселинност, което ще спомогне да се премахнат петната от мазно и червено вино. Нанесете малко бяло вино върху замърсената повърхност, разтрийте и изперете.

Дезинфекция на плодове

Виното е известно също така и със силните си антибактериални свойства. Ако не ви се занимава да миете плодовете и зеленчуците, може да ги избършете с кърпа, напоена с малко вино. Виното има способност да дезинфекцира и убива микробите почти на 100 процента.

В градината

Виното би могло добре да се приложи и във вашата градина, ако желаете да се повиши растежа на вашия разсад, може да сипете малко червено вино в почвата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кроко

    6 1 Отговор
    при мен няма оставено вино недопито. до капка трябва се пие.

    Коментиран от #7

  • 2 В БЪЛГАРИЯ Н Я М А !!!

    3 4 Отговор
    НЕИЗПОЛЗВАН АЛКОХОЛ😠
  • 3 asd

    1 2 Отговор
    Хахааахахахахахахахахаха!!

    Най-важното "неподозираното приложение" на виното (червеното) беше след Чернобил. Ама на бай Ганя му е толкова акъла.
    Уж всичко знае, а е все прее.
  • 4 И за другото

    2 1 Отговор
    К.... да се прай на мандама и педро да се прай на,, мъш,,....!

    Коментиран от #5

  • 5 То, някои жени

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "И за другото":

    Приличат на мъже, та като се напият, та не личи, кой мъжа, кой жената...!

    Коментиран от #6

  • 6 Pompa

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "То, някои жени":

    То маже мязат на жени ма тряя да има инстамбулска винекция ли

    Коментиран от #8

  • 7 социален антрополог

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кроко":

    При гейовете се пие в романтична обстановка по 100грама, как няма да остане! С един кашон вино ще се напие целия електорат на ДБ и част от този на Кире Измамника! Няма да могат да си подкарат тротинетките!
  • 8 Да понпо или бурио

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Pompa":

    Личи че си понпа, прозта....!