Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 13:05 2 662 51

Бързи идеи за Хелоуин

  • halloween-
  • хелоуин-
  • идеи-
  • бързи идеи-
  • костюм-
  • маскиран

Ако ви трябва костюм в последния момент

Бързи идеи за Хелоуин - 1
Снимка: shutterstock

Ето че пак настъпи онова страховито време от годината. Въпреки че Хелоуин е малко далечен за мнозина българи, с всяка изминала година се забелязва растящо настроение сред млади и стари, което някак неусетно може би проправя път на този празник в традициите на страната ни.

И ето че днес отново сме на път го да отбележим, а с това идва и трескавата подготовка за избор на облекло и грим, която никога не е лесна и често заема последния възможен свободен момент в графика ни. На какво да заложим тази година?

Как да спретнем нещо оригинално, различно и завладяващо погледите, като в същото време не прекараме цяла вечност в кроенето на костюма? Ако и вие все още не сте си избрали в кой образ да се превъплътите, но пък сте решили да не пропускате тазгодишното преживяване в нощта на 31 октомври, събрахме някои лесни, бързи, но и оригинални идеи. Преди да продължим обаче, е важно едно уточнение - въпреки че често маскирането се възприема като влизане в роля на традиционен зъл образ от преданията на изминалите векове, това не винаги е нужно да бъде така.

Смисълът на маскирането е в самото слагане на маска - каквато и да е тя - временно излизане от собствената социална роля и своеобразно разрушаване на всекидневния ред. Това на практика означава, че може да бъдете всичко, което в реалния живот не сте. Правилото е само едно - следвайте въображението си.

В този ден ви е позволено да експериментирате и да се забавлявате.

Първото предложение е най-популярният, но и един от най-лесен за постигане образ за Хелоуин - този на вещицата. Той е не само най-традиционният, но и най-подходящ за по-младите и за онези, за които празникът е просто малко приятно време, прекарано във весела компания.

Тук най-важното е да заложите на черното облекло, голямата островърха шапка и силния грим. Около очите е най-добре да използвате тъмни сенки, а цялото си лице да направите по-бледо към сиво. Както вече споменахме обаче, не е необходимо да сте ужасяваща, грозновата и пораждаща тръпки с визията си на вещица, въпреки че и това не е изключено, ако ви е на сърце. Образите на „прелестна вещица“ или „изкусителен вампир“ сериозно се налагат в последните години като мода в Хелоуин костюмите отчасти поради привлекателния им характер, отчасти от киноиндустрията, обърнала значително внимание на тези образи в многомилионни касови филми.

Тук могат да влязат такива популярни образи като култовата Мортиша Адамс или дори вампирския вид на Нина Добрев И в двата случая обликът ви отново трябва да е с по-бледа основа и силно опушен сиво-черен грим, закриващ цялото око. Оттук нататък за вампирската външност е лесно - към грима и тоалета можете да добавите и всеизвестните зъби, които, макар и не много удобни, можете лесно да слагате и махате.

За Мортиша Адамс обаче ще трябва да се потрудите малко повече. Тук е необходимо да заложите на тип барокова прическа - прилежно пригладена назад права коса или конска опашка. А за още по-въздействащ вид можете да сложите и цветни лещи на очите си - зелени или сини. Облеклото нека бъде черно, с висока яка, прилепнало по тялото поне в горната част, с дълги ръкави или сатенени ръкавици до лактите.

Бързи идеи за Хелоуин

Подчертайте и устните си в тъмнолилаво, яркочервено или черно, а за аксесоар грабнете една роза… А тук най-забавната част е, че може да съчетаете костюмите си с някои свои приятели и всички да се облечете като персонажи от семейство Адамс.

Ами визията на вещицата Урсула от "Малката русалка"? Не е нужно да си правите и пипала или лилава кожа, а вместо това са достатъчни просто лилави сенки, дебели вежди и високо оформена прическа. Разбира се, видът ви на автентична морска вещица ще бъде перфектно завършен с пластмасов тризъбец от детски магазин за играчки. Тук всякакъв вид черна рокля без ръкави ще е подходяща, но препоръчваме най-вече тези от кадифе.

Ако обаче партито е след половин час и нямате абсолютно никакво време и нищо друго в гардероба си освен черна рокля и диадема с ушички, то никой няма да ви се разсърди. Само не казвайте, че сте се маскирали като мишка, а като Карън от "Гадни момичета"! За използването на този костюм чувството за хумор обаче е задължително…

Бързи идеи за Хелоуин

За големите киномани сме наумили още една интересна опция - макар и да сте момиче, защо не пробвате да влезете в образа на Алекс от култовия шедьовър на Кубрик „Портокал с часовников механизъм“.

Бързи идеи за Хелоуин

Този костюм без съмнение е лесен, но още по-сигурно е, че ще приковете вниманието към себе си. Всичко, което ви е необходимо е бял гащеризон или просто бял/черен панталон с бяла риза, тиранти, шапка бомбе, изкуствени мигли, бастун и дълга стъклена чаша с мляко. Истинските фенове ще разберат за какво става дума… Ако пък смятате да прекарате Хелоуин с вашия партньор и сте успели да го убедите да се костюмира, предлагаме ви да слезете в обувките на легендарното дуо Бони и Клайд.

Бързи идеи за Хелоуин

За целта просто ще ви трябват 2 пистолета, малко по-ретро дрехи и прическа. За него изберете кафеникав или сив костюм със същия цвят шапка бомбе и ярко червена вратовръзка. За вас пък изберете жълта пола и жълто сако. Косата прилежно завийте на кок отзад, а отгоре сложете барета и voila! Само не забравяйте да обезопасите пистолетите… Друга забавна идея за колективно преобразяване е да се изберете култови образи от света на музиката като например Аксел Роуз и Слаш.

Ако сте блондинка с права коса и къдрокоса брюнетка, това няма да е особено трудно, а фактът, че сте от женски пол, ще направи ситуацията още по-интересна. За Аксел - просто сложете черни панталони, бяла тениска с принт, много гривни, кръст, слънчеви очила, червена кърпа на главата и сте готови. За Слаш - дори само елекът, очилата, къдравата черна коса и шапката ще направят образа ви разпознаваем!

Финалното предложение е образа на нашумялата Антимонахиня. Роклята може да бъде къса или дълга, а главата може да увиете буквално с всяко парче черен плат, което ви се намира вкъщи, като отгоре сложите и бяла лемта. И не забравяйте да размажете по себе си "кръв" или да изрисувате половината от лицето си като череп, както беше направила Николета Лозанова…

Бонус идеи

Ако нвещерските филмови образи не са ви по вкуса винаги можете да изберете костюма на призрак. Филмът "Призрачна история" (A Ghost Story) е идеалният пример за лесно изпълним костюм. Трябва ви само дълъг бял чаршаф и ножици, с които да направите дупки за очите.

Бързи идеи за Хелоуин

Бързи идеи за Хелоуин


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    19 2 Отговор
    Това не е празник от българските традиции и се чудя защо искат да ни го напрапват чрез децата ни.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 НАТО ВЕЦ

    6 1 Отговор
    Бодвате си една факсина и сте готови 🎃🎃🎃
  • 3 гуй

    19 2 Отговор
    Ние не празнуваме Хулюин и свети валентин.
  • 4 Габи

    13 5 Отговор
    Тъпотия, лигавщина и повърхностно кухо желание да си "готин" и "модерен". От друга страна къде пък ще видиш вещици и зомбита да забиват на чалга...
  • 5 Емил

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":

    Децата са ваши, бе! Възпитавайте ги! Моите празнуват Деня на Будителите, не тъпите празници на индианците!

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Истина е

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":

    И ,като не празнуваш, защо тогава искаш забрана . И аз не празнувам селските ви ,умрели празници . Честит Хелоуин!!

    Коментиран от #9, #13

  • 7 фолклоролог

    7 4 Отговор
    Хелоуин ли?! Имаме си сем. Адамс за президентска двойка (особено Деска - тя си е страшна отвсякъде ,не че Йотова пада по долу) ,имаме си министерски съвет от кухи кратуни (дори и свещичка не гори отвътре) ,имаме си министър на здравеопазването вълк-вампир ,имаме си вещица - Мая Манолова ,имаме си зомби - Рашков и си имаме и тумба лъжльовци ,които ни питат : "Власт или пакост?" ,така че - българският Хелоуин е в действие от сума-ти време ,не е само днес.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Емил

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Истина е":

    Що бе, твоите празници градски ли са?! Нивото ти на изразяване ясно показва IQ-то на тези дето празнуват Хелоин!

    Коментиран от #20, #22

  • 10 Рошко

    5 4 Отговор
    Ние си имахме тиква министър претседател не ни трябва и краварски празник,
  • 11 Роза

    2 8 Отговор
    Този празник го празнуват предимно младите и е привнесен от Запада.Но щом им харесва и носи весело настроение,нека си го празнуват!Само трябва да внимават и да се съобразяват с пандемията!С нея шега не бива!
  • 12 стига оферти

    6 1 Отговор
    Тези ултра комерсиални ,нямащи нищо общо с нашите традиции и култура "празници" ,се натрапват единствено с търговска цел. Ще минем и без тях.
  • 13 Рошко

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Истина е":

    Ти ис от новите полкове, джендър идиот много бързо си се присадил

    Коментиран от #17

  • 14 Емил

    2 1 Отговор
    Миленче, като гледам снимката ти се чудя - ти да не си внучка на някоя от "петимата от РМС"?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 абе ФАКТИ

    4 0 Отговор
    Странно ,за онагледяване сте дали снимка на Малкълм МакДауел от великият филм на Стенли Кубрик "Портокал с часовников механизъм" и се чудя - какво общо има с Хелоуин?
  • 17 Истина е

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Ти пиши грамотно !! Празнувай си , умрелите празници !! Няма по-просто от твоята нация . Честит ти Хелоуин!!
  • 18 фолклоролог

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Да попитам":

    Като дойдат пак на власт - ще пиша и за тях ,обещавам.
  • 19 НАТО ВЕЦ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Не че адмирирам нагло-саксонските тъпотии, но позволи да попитам, какво общо с тях имат индианците? И между другото, празникът се нарича "Вси светии" и е католически. Тиквовден е вариация на ирландски езически обичай.
  • 20 Истина е

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    Нямам село ,и от много години не живея в кенефия . Още инфо !?

    Коментиран от #23

  • 21 Габи

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Истина е":

    Trick or treat" Всъщност, като те чета , „Пакост или лакомство" сякаш изглежда по-уместно от будителството за теб.

    Коментиран от #24

  • 22 Истина е

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    И се пише Хелоуин!!. Но нали си Ганчо Балкански. Режи си сланината ,и недей да мислиш . Че такъв процес няма при теб !!

    Коментиран от #48, #49

  • 23 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Истина е":

    Щеше да ти е от полза да имаш, но животът не е "милостив" към всички 🎃🤭🤡
  • 24 Истина е

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Габи":

    Ами то вашата нация ,е заспала. В будна кома е ,даже не сте се освободили сами ,както Гърция, Сърбия . Но иначе претенции !

    Коментиран от #25, #27

  • 25 НАТО ВЕЦ

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Истина е":

    Ти да не си Северомакедонец нещо ....?🤣🤣🤣

    Коментиран от #26

  • 26 Истина е

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "НАТО ВЕЦ":

    Не съм северомакедонец ,нито ром ,турчин .

    Коментиран от #36

  • 27 Габи

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Истина е":

    Ами прав си. В този твой дух, предлагам-Училището вече да се казва „Азис“ - за да напомня завинаги за светлото българско Мазало.
    Директор ще му бъде Тони Стораро, а като учителки там ще пърхат Анелия, Камелия, Памелия и останалите самодиви. Вместо 24 май и денят на будителите, ще друсат чалга и ще се дзверат в тиквите... Какво ще кажеш? Красота, нали?

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Истина е

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Габи":

    Не слушам чалга ,или бг музика . И не знам и не ме интересуват кои са тези персонажи . Може би ,ти тайно ги слушаш . Или ходиш на чалга заведението по традиция със цървули или лятно време с джапанки !!
    Трябва да учите ромски, че доста са станали !

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Габи

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Истина е":

    Да водиш градивен спор и да убедиш опонента в правотата си е трудно. Тези, които дават фира, започват с личните нападки и празните приказки. Ще ти препоръчам,понеже си ми симпатичен, а азсъм добричка, ха- ха,едно полезно и лежерно четиво,да те научи на това.  Например „Сладоледена реторика“ . Тя е написана, за да научи децата да водят спор и да убеждават възрастните да… им купят сладолед, най-общо казано. Примерите са ясни, простички, забавни – ще са полезни и за теб.

    Коментиран от #33

  • 32 Детски празник повече

    1 4 Отговор
    От запада, сега преди малко видях млада красива. майка, детето си го беше гримирала като,, вампир,, доста сполучливо... знаете ли какво е красота, слага клин, тяло струна, отзад и дупето и оназ работа, айде вие,, топурдаците ежте,,......!
  • 33 Истина е

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Габи":

    Не,благодаря . Аз не искам никой да обеждавам. И ,не мисля че е редно да се забранява едно нещо . На който не му харесва ,са не го прави !!
  • 34 Йеронимус БОШ

    4 2 Отговор
    Този празник не е български ! Дали в САЩ празнуват ден на Българските будители ?
  • 35 Хайл

    4 2 Отговор
    Мааа ви гнусна да си правите децата на умрели,умрели ли ги искате изроди долни🤮🤮🤮🤮забрана за такива уродско иди отски празници....защо не празнувате БЪЛГАРСКИТЕ А СЕ КЛАНЯТЕ НА ЧУЖДИТЕ....МААА ВИ ГАДНА ПРОТИВНА

    Коментиран от #38

  • 36 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Истина е":

    Тогава се се пънеш на "християнски" празници. Между другото, има ли ги предшествениците ти в османския регистър, щото ако ги няма си турчин .....
  • 37 Истина е

    1 1 Отговор
    Атеист съм ,не няма ги в османската империя:)

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Истина е":

    И кво лошо има да тропна хоро с цървулите,потурите,пояса и абата на мегдана мухльо? АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН,а ти чуждеещ се из мекяр чия подлога си

    Коментиран от #43

  • 40 Жорж

    2 1 Отговор
    Ей БГ Натегачи, тжва не е български празник!!!!!
  • 41 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Истина е":

    Как да ги има като си се потурчил и сега не знаеш какъв си щото те е стам да си признаеш че си по мак и се правиш на атеист🤣🤣🤣

    Коментиран от #42

  • 42 Истина е

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Хайл":

    Не си познал ,а вие сте били под ромейска и османска власт . Така е ,Ганчо Балкански
  • 43 Истина е

    1 5 Отговор

    До коментар #39 от "Хайл":

    Не съм българин ,и се гордея че не съм . Нали ви виждам в ЕС сте подлоги . Нация на чистачи, ходете да сменяте памперсите на бабите :) Е,за друго ставате ли ?

    Коментиран от #47

  • 44 Анонимен

    1 0 Отговор
    Сатанизмът в България трябва да се криминализира.
  • 45 Гай Турий

    2 1 Отговор
    Престанете с тоя англо-саксонски идиотизъм. Не ни натрапвайте изгъзиците на джендърите. Ако искаме обичаи с маски за гонене на дяволи и зли духове, имаме си първите подобни обичаи в историята на света - българските кукери през февруари. Възродете кукерството, щом си падате много по кукурещини. Обръщението е към министрите на културата и на образованието и просветата.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Калъчев

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Истина е":

    Значи си обратен джендър със силикон в тиквата си. И това не е народност.

    Коментиран от #51

  • 48 Гзт

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Истина е":

    Нарича се Саройн келтската нова година . Вси Светии е измислен празник от католиците да замаскират този езически обичай .Ние си имаме Кукери ,Коледари ,Лазарки ,Еньов ден . И други хубави празници . Когато някой западняк си служи мартеница или кукерска маска на главата тогава и аз ще празнувам. Можеш и мексиканския Муерте да попиташ ако искаш.
  • 49 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Истина е":

    Миналата година един съсед беше поканил , приятели с деца да обикалят из входа за лакомства . На нашия никой не им отвори . Трябваше да изляза за малко и във входа гледам една в главата като гръмнал бойлер в тръстика . Наклепала се с черно под очите . Смея едно момченце и то боядисано като дявол . И като се връщам във входа опаковки от бомбони , от таблото на първия етаж свалени всички обяви и разхвърляни пинчета. Разни сметки и реклами скъсани в асансьора стъпкани бонбони а тези ги чувам как се смеят по етажите като луди . Това ли е празник . Като никой не отворил дай да правиме поразия . Дати пилам на празника смотан .
  • 50 Ved

    2 1 Отговор
    А идей за Коледа ще пуснете ли . Как със малко подръчни средства да се направим на коледари . Един приятел докато беше по малък с негови съседчета обикаляха и пееха коледни песни из входа , където живееше. И сага с техните деца го правят учат коледни песни и веселят хората . А този задръстен празник да си го празнуват келтите .
  • 51 Истина е

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Калъчев":

    А ти си евнух