Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 19:57 8 593 5

4 стайни растения за по-добър сън

  • растения-
  • палма-
  • сън-
  • спане-
  • кислород

Някои видове палми са изключително подходящи за спалнята

4 стайни растения за по-добър сън - 1
Снимки: Shutterstock

Стайните растения са най-добрите съквартиранти! Те никога не ядат храната ви, винаги са там, за да ви изслушат и най-доброто от всичко, те ви помагат да спите добре. Вече знаем, че растенията пречистват въздуха и ви помагат да дишате по-добре, но знаехте ли, че техните свойства за пречистване на въздуха, съчетани с някои от другите им черти, всъщност ви помагат да имате по-релаксиращ и спокоен сън?

Има много растения, които помагат на добрия сън, информира actualno.com. Интересното е, че всяко растение помага по различни начини. Някои растения са по-добри в пречистването на въздуха и ви помагат да дишате по-лесно вечер, тъй като отделят много кислород и абсорбират въглеродния диоксид, който издишаме в съня си. Растенията алое вера и растенията паяк са примери за това.

По-добрият нощен сън носи редица предимства. Когато спите спокойно цяла нощ, вие сте по-бдителни и фокусирани през деня, имате повече енергия и цялостното ви настроение е по-добро. Всички тези положителни моменти започват със спокойна нощ в леглото. Ето кои са четирите най-подходящи растения, които ви помагат да спите добре. Назовахме най-добрите им функции за сън, насоки за грижа и най-доброто място за показването им във вашата стая.

1. Алое Вера (Алое Вера)

Всички сме посягали към гел от алое вера поне веднъж или два пъти в живота си, за да облекчим слънчево изгаряне, но знаете ли, че тези растения също са чудесни за подпомагане на заспиването? Алое вера освобождава кислород през нощта, който пречиства въздуха и ни помага да дишаме по-лесно, докато спим. Това растение по-специално е чудесно за пречистване на бензол и формалдехид.

2. Палма арека (Dypsis lutescens)

4 стайни растения за по-добър сън

Тази голяма палма внася тропическо усещане във вашата стая със своите екзотично изглеждащи листа и способността си да действа като естествен овлажнител. Тази функция е идеална за тези, които страдат от проблеми със синусите през нощта. Палмите от арека също са чудесни за пречистване на токсини, като формалдехид, от въздуха.

3. Бамбукова палма (Chamaedorea seifrizii)

Бамбуковите палми са големи дървета, които придават топло и чисто усещане на цялата ви спалня. Тези палми са чудесни за пречистване на токсини във въздуха като бензол и трихлоретилен. Поставете ги близо до прозорците, за да им помогнете да абсорбират достатъчно светлина, която да поддържа големите листа. Така всяка зодия бори безсънието

4. Бромелия (Bromeliaceae)

4 стайни растения за по-добър сън

Бромелиите са друг вид тропическо растение, което пречиства въздуха за вас. Тези растения увеличават кислорода вечер, докато абсорбират въглеродния диоксид през деня. Това означава, че тези екзотични красавици винаги работят, за да поддържат въздуха чист. Съчетайте бромелия с една от палмите, които споменахме по-рано, за да създадете чисто и тропическо изживяване в спалнята си всяка вечер.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петото

    16 0 Отговор
    Но не по важност е канабис.

    Коментиран от #4

  • 2 ГРОЗДАНКА 40°г.

    12 1 Отговор
    МАРИХУАНКА🍃
  • 3 Спалня, баня или библиотека..?!

    2 0 Отговор
    Всичките ги харесвам..!
  • 4 Пространство

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петото":

    Екстра, но трябва да имаш мезонет, или да отглеждаж мини растения.
  • 5 фелдшер

    1 0 Отговор
    Как се казва растението на първата снимка с носа и ушите?