Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 14:33 9 383 4

Туристи в 5-звезден хотел в Египет изживяха кошмар

  • туристи-
  • египет-
  • хотел-
  • хигиена-
  • натравяне-
  • отравяне

Хранително натравяне застигна 47 гости на луксозен хотел

Туристи в 5-звезден хотел в Египет изживяха кошмар - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

47 туристи - гости на петзвезден хотел в египетския курорт Хургада, са приети в болница с тежко отравяне. Според запознати, сред тях имало и много деца.

Натравянето на туристите в хотел AMC Royal се разследва от главната прокуратура на Египет, съобщават световните агенции, цитира pоchivka.blitz.bg. Двама служители от хотела са задържани, информират египетските власти. Това са главният готвач и заместник-управителят по храните и напитките. Управителят е отстранен от работа за три месеца.

Според последните данни, в болница са настанени 29 руснаци, 14 естонци и четирима чехи.

Експерти са взели проби от храните и напитките в хладилниците в кухнята. Заместник-министърът на туризма на Египет Абдел Фатах ал Аси потвърди, че хотелът е затворен за неопределено време. Въпреки това излязоха информации, че хотелът продължава да работи както обикновено.

Пред журналисти туристите се оплакаха от висока температура, повръщане и диария, както и от нехигиенични условия в хотела.

„Болницата е препълнена само от хора от нашия хотел. Като цяло са все деца. Носят ги на ръце. Докарват ги на групи по 10-15 човека. Всички са изнервени. Децата са с температура под 40 градуса“, разказва Елена Сергеева от Татарстан.

„На пръв поглед в хотела нямаше нищо подозрително. Но чиниите често бяха мръсни. И в други дребни неща можеше да се види липса на хигиена. Обядвахме и се преместихме в друг хотел. А през нощта със сестра ми започнахме да имаме симптоми на отравяне. Към 1 ч. сутринта стана много зле. Чак сега се връщаме към нормалното благодарение на лекарствата“, споделя друг гост на хотела.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    20 12 Отговор
    Така тровят и българите и мисирките от телевизора им обясняват 24/7, колко опасен е Ковид-19.

    Коментиран от #4

  • 2 Колю ФичеФ

    17 1 Отговор
    Аз затва бех преди 20 години у Египет, тогава още не тровеха хора. Ега.ти иронията - в луксозен хотел да те натровят...някакви си сигани.
  • 3 Някои мумии

    5 0 Отговор
    Са, се,,, събудили,, и направили белята, но честно от таквиз ръце,, ляп,, да ядеш. си е риск....!
  • 4 Прав си,

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    няма опасност някои хора да поумнеят, дори и да го прекарат...