5 Ноември, 2021 12:58 1 504 4

Ще се кандидатира ли Матю Макконъхи за губернатор на Тексас?

  • матю макконъхи-
  • актьор-
  • губернатор-
  • тексас-
  • политика

Макконъхи не е категоричен дали ще издигне кандидатурата си

Ще се кандидатира ли Матю Макконъхи за губернатор на Тексас? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От пролетта филмовата звезда Матю Макконъхи се заиграва с идеята да се кандидатира за губернатор на Тексас, но отказа да се ангажира, наслаждавайки се на светлината на прожекторите, с която знаменитостите са свикнали, докато рекламира новите си мемоари "Зелени светлини". През последните дни медиите отново припомниха за намеренията му, макар и не категорично изразени от него. Той е уклончив по темата, казва, че би могъл да се кандидатира, макар да не се е спрял на партия, чрез която да го стори, пише life.dir.bg.

Това не пречи на анализаторите да умуват по темата. Макконъхи се разглежда като потенциален коз за демократите, които не са печелили пост в щата от 1994 г.

51-годишният актьор, който описва себе си като "държавник-философ, поет, кънтри певец", е високопоставена фигура в щата, но си остава енигма като цяло.

В анкета миналия месец на "Далас Морнинг Нюз", 44% от избирателите посочват, че предпочитат Макконъхи, 35% си искат действащия републикански губернатор Грег Абът, а останалите биха избрали друг кандидат. Но както споменахме не е ясно към коя партия би се присъединил Макконъхи.

"Той изглежда просто се наслаждава на публичността. Само че не може така, трябва да си избере партия", каза Гилберто Хинохоса, председател на Демократическата партия на Тексас. "Никой не знае зад какви точно каузи и принципи застава този човек."

Крайният срок за подаване на документи за предварителните избори на 1 март, е 13 декември. Абът, бивш главен прокурор и съдия в Тексас, се кандидатира за преизбиране за трети мандат и вече е изправен пред двама крайнодесни претенденти.

Говорителката на актьора отказва коментар. Носителят на "Оскар" би събрал много гласове и няма да е първият актьор, влязъл в политиката, президентът Роналд Рейгън също бе актьор, а Арнолд Шварцнегер беше губернатор на щата Калифорния в периода 2003 - 2011 г., припомнят паметливи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    6 0 Отговор
    Ми що па не! Щом наш Слави направи ИТН първа политическа сила без никаква програма, що па Макконъхи трябва да декларира някакви ценности на либерастите. Важното е, че е от Тексас!
  • 2 Хахаха..

    2 1 Отговор
    Краварите наистина все още се мислят за велики.Не Путин,Времето им бие шутовете..
  • 3 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    5 1 Отговор
    Матю Макконъхи е великолепен много ми харесва,голям .Ще ми липсва в киното и съм сигурна че ще е голяма загуба за Холивуд ако го направи .Късмет Матю може и в политиката да си един от най добрите знае ли някой и на години просто идеален за това късмет .
  • 4 И малко клоун

    2 2 Отговор
    Не става...!