Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 18:15 9 045 12

Това са любимите фрази на манипулаторите

  • реплики-
  • манипулатори-
  • манипулация

Манипулаторите имат богат набор от реплики, които вадят като оръжие

Това са любимите фрази на манипулаторите - 1
Снимка: Shutterstock

Може би всеки от нас има човек в живота си, който е нарцистична личност, изкусен манипулатор. Въпреки че знаем, че тази личност е точно такава, всеки път при създала се определена ситуация, най-често сложна, позволяваме на тази личност отново да ни смачка. Манипулаторите имат богат набор от реплики, които вадят като оръжие. Вижте някои от тях, на които да не се поддавате.

„Ти не си добре, не съм направил/а това.“

Манипулаторите никога не биха признали своите грешки. Вместо това ще отрекат, прехвърляйки вината върху вас, за да поддържат версията си. Те ще използват онзи метод, който ви кара да започнете да се съмнявате в правотата си

„Другите бяха прави за теб.“

Манипулаторът обича да кара другите да се чувстват виновни. Често могат да вмъкнат в разговор с вас чужди думи или да си измислят, че някой е казал нещо негативно за личността ви. Всичко това, за да се почувствате гузни от решението, което взимате и да се откажете от него.

„Не мога да си представя живота си без теб.“

Тези думи може да чуете и от нарцистичен партньор в любовната ви връзка. Такъв тип личности също си служат с манипулативни похвати. Може би ви е съвсем ясно, че този човек е малко вероятно да изпитва истинска любов, а по-скоро се опитва да постигне определена цел.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 верваи ми

    19 5 Отговор
    Нямам нещо общо с Доган. Той е човек който не познавам лично. Той е виновен че ми влизат едни пари в сметката за да оплювам някой.
    С.Т.
  • 2 честен ционист

    18 9 Отговор
    Пуснете си някое от новогодишните обръщения на Чорапеску към ганчовците и се наслушайте на лакардии.

    Коментиран от #9

  • 3 Боювщина

    20 1 Отговор
    От кой популярен сащисан сайт сте ги преписали тези клишета?
  • 4 вижда се

    11 7 Отговор
    Ако има нобелова награда за манипулатори ,боко ще е взема винаги !Станишев, Орешарски ,Радев ,и вси4ки които не ми вярват са виновни за вси4ко!!!
  • 5 неолиберастките

    13 1 Отговор
    простотии ги знаем. Понеже са абсолютно неграмотни, винаги атакуват опонента на лична основа и никога не представят факти и обстоятелства по темата, щото не ги знаят, никога не са ги знаели и никога няма да ги научат. Нямат време от посредствени емоционални малоценки.
  • 6 Епилаторът

    0 3 Отговор
    И друго, ний сме го много, да бил си учил, че тогава нямаше да си от махалата...и щях цял ден да си кисна,, месата,, у жакузиту, блазе ми....!
  • 7 АА1

    12 1 Отговор
    Има още поне десет фрази, които много ясно показват, че срещу нас стои манипулатор. Нещо от рода: "вярвай ми, казах ли ти, че така ще стане, защо не ме слушаш като ти говоря" Но най-силното манипулиране се крие в думите: Обичам те!
  • 8 Стойчу, страшно съм ядосана

    1 2 Отговор
    Кажи на гажету си, колко книги си прочел....нямал си време, защото си готвел, да....вашата йерархия започва от такива като тази баба с кожения панталон, другите неграмотнички и до вас уж учените, няма разлика, защото урока е един и същ...!
  • 9 тъп по тъп най тъп гербер

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    гледай си маркучаря кабак Беев.
  • 10 Буха ха

    6 4 Отговор
    За още примери моля слушайте изказванията на Кирчо Лъжльото.
  • 11 друг пример

    2 0 Отговор
    "Защото ме вдъхновяваш."
  • 12 Ххх

    11 0 Отговор
    Най- голямата манипулация напоследък е "Загрижени сме за живота и здравето на хората"