Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 18:55 9 495 3

Най-подходящите цветя за отглеждане на терасата

  • цветя-
  • растения-
  • домашни растения-
  • тераса-
  • балкон

Освен цветя, на терасата може да отглеждаме зеленчуци, подправки и билки

Най-подходящите цветя за отглеждане на терасата - 1
Снимка: Shutterstock

Компактните градини на балкона или терасата са любимо занимание за мнозина. Те са нещо, което не много хора имат, но нещо, за което много хора жадуват, не само у дома, но и в търговски условия като ресторанти, заведения и офиси. Ако имате собствена градина на терасата у дома, това може да бъде чудесно място да се отпуснете и да намерите уединение от суматохата, но все пак да се насладите на комфорта на вашия домашен декор. Това е като да имате заден двор в апартамента си и морава на една ръка разстояние.

Не всички растения са достатъчно добри, за да висят в градината на балкона, пише actualno.com. Терасните растения трябва да са устойчиви, както всяко друго растение, което вирее на открито. При излагане предимно на пряка слънчева светлина е важно да избирате растения, които няма да увяхнат или изсъхнат, когато са изложени на слънчева светлина в продължение на часове всеки ден. Някои от най-издръжливите растения и цветя на терасата включват:

- Лавандула;

- Дневни лилии;

- Розата на Шарън;

- Хвойна;

- Магарешка опашка.

Растенията с мъхести или сребристи листа са склонни да позволяват по-бавно изпаряване от листата си. Те са идеални за по-сухи зони. Растенията, които оцеляват най-добре, са растения с корени, растения с космати листа и сукуленти. Основните са растения, които съхраняват влага в корените си, като гарантират, че се овлажняват дори когато времето не им помага. Сукулентите са, разбира се, растения, които блокират влагата в листата си и е известно, че оцеляват при трудни условия.

Най-добрите зеленчукови градини с тераса

Малките зеленчуци са идеалното нещо за отглеждане в зеленчукова градина на терасата. Богат е изборът на растения с ниска поддръжка, което означава, че собствениците на тераси ще видят плодовете на своя труд само за няколко минути работа на ден. Градинските растения на покрива като домати или краставици са идеални за начало, тъй като са много лесни за поддръжка. Бамята, патладжаните и лютите люти чушки също са лесни за отглеждане и висока награда за тези, които са предпочитат да отглеждат собствена храна на терасата. Отглеждането на зеленчуци на покрива е особено модерно в момента за градските ресторанти с цел да спестят пари и да дадат на клиентите си нещо уникално в менюто.

Най-добрите билкови растения за терасата

Билките могат да бъдат прекрасно растение за всяка градина на терасата, тъй като са едновременно полезни и декоративни. Билките, които виреят на пряка слънчева светлина, която повечето тераси предлагат, са мащерка, розмарин, градински чай и лавандула. Има дори други алтернативи като мента и лимонена трева, които не изискват много внимание при поливане! Най-добрите цветя за тераса Едногодишните са идеалният вариант за терасови цветни градини. Едногодишните цветя могат да бъдат много лесни за поддръжка, особено зюмбюлите или луковиците на лалетата. За по-големите фенове, цветните кутии с хибискус или рози са идеалното допълнение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кънчо мастиката

    6 4 Отговор
    Най подходящото е асмата,щото дава грозде,от него правим вино и после си вариме ваксината срещу ковида измислен
  • 2 оня с магарето

    4 0 Отговор
    много е готино нищо че идва зимата ще взема няколко саксии да видя дали ще замръзнат

    Коментиран от #3

  • 3 един от многото

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "оня с магарето":

    По добре си закачи някой суджук , да съхне!