23 Ноември, 2021 16:45 3 298 7

Това са навиците, които водят до драстично покачване на килограми

  • навици-
  • качване на килограми-
  • здравословен начин на живот

Опитайте се да ги промените, ако не искате всеки ден да обвинявате себе си и телата си

Това са навиците, които водят до драстично покачване на килограми - 1
Снимка: Shutterstock

Балансираното хранене и физическите упражнения са с фундаментално значение, когато става въпрос за здравословен начин на живот. Те обаче съвсем не са единственото, към което трябва да се придържаме, ако искаме да сме в добра форма.

Днес ще ви посочим няколко навика, които водят до гарантирано напълняване, пише actualno.com. Опитайте се да ги промените, ако не искате всеки ден да обвинявате себе си и телата си. Ето кои са навиците, от които качваме килограми:

• Не спите достатъчно

Мнозина се лишават от сън, за сметка на нещо друго. Много е важно човек да си отделя достатъчно време за сън, ако иска на следващия ден да се чувства активен, работоспособен, енергичен. Не се лишавайте от това време. Хората, които спят по-малко от 6 часа в денонощие могат да отключат редица заболявания.

• Не закусвате

Още един сутрешен навик, който може да доведе до качване на килограми, колкото и изненадващо да ви звучи на първо четене. Знаете, че закуската е едно от най-важните хранения за деня и въпреки това си позволявате да я пропуснете. Не го правете, защото именно сутрешното хранене стабилизира нивата на глюкоза, както и помага за понижаване на кортизол в кръвта. Това е хормонът на стреса.

• Теглите се всяка сутрин

Всеки професионален треньор би ви посъветвал да не го правите. Ако всяка сутрин стъпвате върху кантара, това може да ви подейства много демотивиращо. Има дни, в които приемаме повече течности и сме ги задържали в тялото си. Следователно цифрите, изписани върху кантара, няма да са това, което искаме да видим. Теглете се веднъж в седмица или веднъж в месеца. Не килограмите са най-важни, а начина, по който се чувствате в собствените си тела.

• Ядете прекалено много въглехидрати

Още един грешен навик, който е добре да изкорените. Вместо да похапнете два сандвича с бял хляб за закуска, ние ви предлагаме да заложите на купа с мюсли или овесени ядки. Можете също да си направите сандвич от пълнозърнест хляб с авокадо и яйце. Гарантираме ви, че една подобна закуска може да ви даде нужната енергия.

• Не пиете вода на гладно

Това е много голяма грешка, която мнозина пропускат. Бързат да си направят кафе, но не си дават сметка, че именно водата помага на тялото да поддържа правилен баланс. Пийте чаша вода на гладно, за да може тялото ви да работи по-добре през целия ден!

Опитайте се да промените тези навици и вече няма да страдате от драстично покачване на килограмите!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И най важния

    10 2 Отговор
    съвет - минете на фотосинтеза. Преди няколко години бяха популяризирани едни, дето зееха с отворена уста срещу слънцето и твърдяха, че не се хранят, а приемат енергия от него и това им е достатъчно... Какво ли стана с тези навици -слънцето е безплатно, сигурно са милионери от спестеното?
  • 4 оня с магарето

    10 1 Отговор
    Сипвайте си ядене в по-малка чиния!
  • 5 0808

    4 5 Отговор
    .... скромно ще добавя - Учителят Дънов препоръчва да се изпива всеки ден до 0.5 литра Гореща вода преди ядене...
  • 6 Грульо

    2 2 Отговор
    Двойни и тройни порции при цял ден седнал или легнал пред компа или телевизора. :D
  • 7 Не пия

    2 2 Отговор
    вода, защото няма вкус. Спя по 4-5 часа само. Не закусвам от 30 години, не ми е нужно. Ям един път на 24 часа, основно сурови зеленчуци, не понасям готвена храна, млечни продукти, хляб, ориз, картофи, захар, сол, шоколада не ми прави впечатление изобщо. И така си живея от повече от 25 години. Не, че държа да съм жива и здрава, но съм. Божа работа. На който, каквото му е писано. И между другото при 1.7м. съм 50кг. на 43г. Съвети ли - гледайте си работата. Единствено слушайте тялото и интуицията си.