26 Ноември, 2021 15:24 1 665 6

Пентагонът отново ще изследва и търси НЛО

  • нло-
  • пентагона-
  • нова програма-
  • неидентифициран летящ обект-
  • неидентифицирани въздушни явления-
  • закон за отбраната-
  • информация

Нова изследователска група за НЛО

Пентагонът отново ще изследва и търси НЛО - 1
Снимка: shutterstock

САЩ отново ще търси и изследва НЛО.

В началото на ноември сенаторите от Демократическата партия в САЩ внесоха изменение в Закона за националната отбрана (NDAA22), според което трябва да бъде създадена Служба за наблюдение и обяснение на аномалии към Министерството на отбраната.

Наскоро бе обявено, че агенцията ще бъде създадена под малко по-различно име: „Група за синхронизиране на идентификация и контрол на въздушни обекти“.

Тази агенция ще бъде наследник на настоящата програма на UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force), която е част от Службата за военноморско разузнаване на САЩ. Тази нова агенция ще бъде упълномощена да използва „всякакъв ресурс, актив, собственост или процес“ в рамките на Министерството на отбраната и разузнавателната общност, за да проучи положението с НЛО или неидентифицирани въздушни явления (НВЯ).

Очаква се новата агенция да разработи нови процедури, с които да организира и уеднакви събирането, отчитането и анализа на информация, свързана с НЛО, много по-добре, отколкото това се е правило досега.

UAPTF ще премине в новата група незабавно и ще бъде ръководена от държавния секретар по отбраната и висши служители на разузнаването.

Групата трябва да се обърне специално внимание на потенциалните заплахи от НВЯ за националната сигурност, както и да оцени дали подобни явления могат да бъдат приписани на извънземни. Фокусът на групата ще бъде върху въздушното пространство над военни съоръжения или райони на действие. Освен това, в задълженията на новата група е включено и даването на препоръки за промени в законите, наредбите, учебните програми и организациите, влизащи под шапката на Пентагона.

Създаването на агенцията идва, след като Службата на директора на националното разузнаване публикува доклад за засечените въздушни аномалии, според който 144 случая все още не са обяснени. Докладът идентифицира трудностите при събирането на данните, необходими за оценка и идентифициране на странни явления в небето над САЩ, както и трудностите, които пилотите изпитват при докладване на наблюдения на НЛО.

Новосъздадената агенция ще включва и консултативен комитет, отговарящ за медиите, в който ще бъдат включени различни учени , както и експерти от НАСА.

В скорошно интервю за Politico, сенаторът Кирстен Гилибранд описа мотивите за създаването на новата служба.

„Ако това е технология, собственост на противници или друга организация, ние трябва да знаем за нея. Заравянето на глави в пясъка не е нито стратегия, нито приемлив подход“, заяви Гилибранд.

Нейното мислене съвпада с констатациите от малко схематичния доклад на Пентагона за UAP това лято, който не намери конкретни доказателства за някои от UAP, но насърчи законодателите и служителите на отбраната и разузнаването да вземат въпроса по-сериозно на административно ниво.

„Не сме имали никакъв надзор в тази област от дълго време“, добави Гилибранд. „Мога да преброя от една страна броя на изслушванията, които имах по този въпрос за десет години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    4 1 Отговор
    Пак ли бе, нали вчера търсиха. :D
  • 2 Alien attack

    6 1 Отговор
    По-добре да се занимават с това, отколкото да се опитват да направят война с Русия. Хем по-безопасно, хем по-евтино.
  • 3 Лети ли рапторчето?

    5 1 Отговор
    Кат не могат да сглобяват самолети ще дирят НЛО!

    Коментиран от #4

  • 4 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Кои самолети? Еф-16, блок 32, етаж 4, апартамент 6 ли ?
  • 5 Българин

    2 1 Отговор
    Последното нещо което ще чуят американците е: внимание! Ест внимание! пуск! Ест пуск!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.