12 Декември, 2021 16:34 9 779 48

Извънземните вече знаят за нас

  • извънземни-
  • нло-
  • човечество-
  • земята-
  • космос

Учени имат причини да мислят, че извънземните няма да бъдат особено дружелюбни към човечеството

Извънземните вече знаят за нас - 1
Снимка: Shutterstock

Извънземните цивилизации, които може да се намират в рамките на сто светлинни години от нас, вероятно са наясно със съществуването на човечеството, но астрофизиците са уверени, че те може да не са толкова приятелски настроени, колкото мнозина смятат.

Ученият Питър Уорд твърди, че извънземните могат да бъдат враждебни към човечеството. Той е убеден, че ако естественият подбор се извършва на други планети, то той е засегнал всички видове живот. Само ДНК еквиваленти могат да мутират, пише Блиц, цитирайки forbes.com.

Например, ако сравните със случващото се на Земята, ще откриете, че всеки отделен вид не се откроява със своя особен алтруизъм. Той продължава да завзема възможно най-много територия, умножавайки се възможно най-активно.

Ако хората се сблъскат с интелигентна извънземна раса, ще започне същото, но в космически мащаб – ще започне ожесточена война за ресурси, територии и т.н.

Много астробиолози обаче са убедени, че силно развитият интелект в крайна сметка ще избере правилния път към мира и взаимното разбирателство. Сега е трудно да се съгласим с това, тъй като дори на Земята не се уважаваме един друг, както и мястото, на което живеем.

„На Земята видовете, които познаваме, се размножават, докато не бъдат ограничени от пространството“, продължава да спекулира Уорд „Не виждаме никакъв алтруизъм, тъй като всеки вид на нашата планета прави същото като човечеството, тоест се занимава с изземване на ресурси“, казва той. Въпреки това и как извънземните ще бъдат настроени по отношение на човечеството, срещата с тях трябва да бъде внимателно подготвена.

Някои изследователи смятат, че извънземните цивилизации могат да се превърнат в силата, която ще помогне на човечеството да направи правилния избор, променяйки агресивното си поведение към приятелско. Кой знае, може би извънземните цивилизации очакват точно това от нас, но засега отказват да осъществят контакт.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    53 1 Отговор
    Спокойно шумов,кат ви видат кви сте мисирки,нема дойдат

    Коментиран от #28

  • 2 Майна

    37 4 Отговор
    АХА..., тези бедствия ,които ни струпаха ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ , от тях дойдоха ,тъй ли...Ами то ИЛЮМИНАТИТЕ са всъщност ГЛОБАЛИСТИТЕ...ЧЕТЕТЕ, ТЪРСЕТЕ, ВРЕМЕ Е ДА НИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ ...

    Коментиран от #12

  • 3 Идваме за Бойко

    26 2 Отговор
    Радев ни сезира
  • 4 дарк фючър

    39 8 Отговор
    Така или иначе, като се ваксинират всички, ще станат извънземни!
  • 5 и говорят на лектората

    4 7 Отговор
    на хвърчилкух
  • 6 айде бе

    35 2 Отговор
    ТЕ ЗНАЯТ ЗА НАС,.. ама ние не знаем за тях,... ИЛИ обратното. Лелееей, чутовни глупости

    Коментиран от #27, #32

  • 7 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ 💀

    40 4 Отговор
    След като инсценирахме пандемия чрез силно преувеличен грип, сега и среща с "извънземни" ли ще инсценираме? 😄
  • 8 умряли са точно за наще ресурси

    39 0 Отговор
    щото други планети няма райш ли , пък и едва ли са на въглища

    Коментиран от #13

  • 9 Prometheus

    27 1 Отговор
    Споко, то инжинерите вече осъзнават каква грешка са направили на планетата Земя, скоро ще я поправят. Един безсмислен вид, който съществува едва 0,001% от времето на динозаврите. И 0,00000% напредък в еволюцията, загуба на време. Дори скучният милиард на планетата Земя, е дал много повече в еволюционен план, отколкото появата на човека.
  • 10 По жестоко същество от човека нема

    32 5 Отговор
    Кръвожадно и войнствено....човека паразит трябва да бъде унищожен и извънземните да признаят за грешката си наречена човешки експеримент

    Коментиран от #14

  • 11 изложихме се яко като биологичен вид

    42 1 Отговор
    Абе то човечеството е меко казано недружелюбно само към себе си , какво очакваме и предлагаме на инопланетяните , прави ще са да имат особени резерви към нас .
  • 12 хихихи

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    по-малко чети , че заради такива конспиратити като теб сме на това дередже

    Коментиран от #21

  • 13 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "умряли са точно за наще ресурси":

    Интерес имат за чиста питейна вода и злато - те лично ми го казаха ))))))
  • 14 БСП на Бунището

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "По жестоко същество от човека нема":

    Има по- жестоко нещо от Човека и това е Тъщата...Немам думи!!!
  • 15 Коментатор

    29 2 Отговор
    Пентагонът търси контакт с тях за да може да изпроси някое и друго ново оръжие и да го ползва срещу останалите държави, дето все още не са им васали!!!
    Мисленето за алчност и завладяване на още и още власт и ресурси е типично човешка черта, която не заслужава на този етап среща с по-висш разум!!!
    Крайно време е да бъде забранена лична сметка по-голяма от 100мил долара!!!
  • 16 Пълни глупости

    38 1 Отговор
    Ако враждебни извънземни искаха да унищожат живота на Земята, до сега да са го направили. Щом са толкова напреднали, че да се движат със скоростта на светлината, значи са много стари цивилизации и са много по-интелигентни от нас.

    Коментиран от #19, #35

  • 17 Глупости

    3 3 Отговор
    Не става.
  • 18 Хаджи Генчо

    24 2 Отговор
    Как ще дойдат извънземните като не са ваксани и нямат зелен правоверен "печат". Ресурсите са важни само ако имаш пазар за продуктите които се произвеждат.

    Коментиран от #45

  • 19 А де

    27 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пълни глупости":

    И аз така мисля. По-скоро седят от страни и ни се подиграват какви се ме идиоти. Наистина ако има и са по-интелигенти едва ли им трябват нашите чукове и секачи.
  • 20 Луна президент

    23 0 Отговор
    Знаят, но не ги интересува "цивилизация" на долни примати.

    Коментиран от #22

  • 21 Хаджи Генчо

    31 3 Отговор

    До коментар #12 от "хихихи":

    Що, бе? Кога в човешката история тъй нареченият "елит" е мислил за добруването и благосъстоянието на масите. В света винаги се е упражнявала категорична и безкомпромисна власт на малцинство превзели властта( по променлив начин и средства) над мнозинството. Никога власт и народ не да в един отбор. Винаги властта е неприятел на народа.
  • 22 ААА СМЯХ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Луна президент":

    НО МОЖЕ БИ Е САМАТА ИСТИНА...
  • 23 Коко

    29 7 Отговор
    Разбира се, че знаят. Една от тези цивилизации ни е модифицирала генно от земни примати, подобни на маймуните. Ние сме хибридни същества. Тези антропоморфи от друга планета са ни научили да говорим, да пишем, да водим уседнал начин на живот, като засяваме пшеница и други култури.
    Историята на човечеството, която знаем, е просто измислица. Предстоят масови физически контакти между тях и нас. Затова трябва да бъдем подготвени.
    Извънземните нямат лоши намерения спрямо нас, освен рептилоидите. Но действията им се възпират от галактическата федерация. Но ще спра дотук. Сега това, което казвам, прилича на лудост, но в България и в света има много контактьори, които знаят, че това е истина.
    Впрочем, всички важни открития се правят с тяхна помощ - на хората, които търсят научни решения, им се внушават отговорите на възникналите въпроси. Това се нарича "прозрение", "вдъхновение" и т.н.

    Коментиран от #25

  • 24 Ваксиниран

    19 3 Отговор
    Онзи ден играх на покер с един извънземен ама много лъжеше и мамеше бе . Викам му може ли така , а той казва че откакто станал член на ГЕРБ нещо го избивало на мошенничества. И накрая се разбра че всъщност всичко е било илюзия нямало ни извънземен нито покер , а е било от страничните ефекти на ваксината.
  • 25 Раданч Татлъту

    5 9 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    Ще търсят контакт с дупе широко,тоест с Коко!🚀🤡🥳👍

    Коментиран от #38

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ако беше

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "айде бе":

    чел малко, щеше да знаеш, че радио и тв- вълните пътуват в космоса със скороста на светлината..Човечеството излъчва вече близо сто години тея сигнали, така че на около 100 светлинни години има първите сигнали от тв. и радиото. Друг е вече въпроса в тоя диапазон дали има развита извънземна цивилизация поне колкото нас за да ни засечът..но май няма защото иначе пък щяхме и ние да ги засечем.
  • 28 така ли бе

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оня":

    Ти па си много умен! Нема да дойдат, щот Дедо Боже ни е сложил щит!
  • 29 Давид

    13 0 Отговор
    Затова ли американските военни стрелят по тях? Те идват с мир а някой от тях ни контролират. Примерно тези на луната. Ама американци на луната няма :)

    Коментиран от #46

  • 30 съветникот

    15 1 Отговор
    Чакат правителството на промяната и кацат. Само дето нямаме министър на извънземните работи
  • 31 Отегчен Пират Соросойд EDGE

    6 3 Отговор
    По големи извънземни рептилоидни гущери зелени 🇧🇬👽👽👽 от българите няма никде по цялата женска планета наречена земя 😉😆😆😆🧞🧟🧚🥤🍾🍷🥃🌐🐋

    Коментиран от #39

  • 32 Ами ...

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "айде бе":

    И да знаят ще стоят далече от нас. 😀
  • 33 ТОВА НА СНИМКАТА

    6 3 Отговор
    ПОСЛЕДНИТЕ АНТИ ВАКСИ ЛИ СА,А🤔ТО НЕЩО МНОГО „ЧАРКОВЕ ”СА ИМ ОКАПАЛИ
  • 34 Фантастика. Фантасмагории 😇

    7 2 Отговор
    Правят си пиар тези хора. Само да ги забележат. Трябва да има новини и за нещо да се говори
  • 35 Механик

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пълни глупости":

    Скоростта на светлината е прекалено малка във вселенски мащаб. Освен това има и други, много важни параметри. Най-лесно ще разберете параметъра "продължителност на живота" съразмерно една светлинна година. Има над какво да се мисли, защото има и други, още по-важни параметри. Само давам насока за размисъл.
  • 36 ПРАВДА

    7 3 Отговор
    Част от плана на ,,задкулисното световно правителство,, което се опитва да ни наложи всичко това .
  • 37 мисира

    7 2 Отговор
    А знаят ли за красивата съпруга на новия председател на НС?
  • 38 Коко

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Раданч Татлъту":

    Аз съм жена, пич, и дупето ми е малко.
  • 39 Коко

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Отегчен Пират Соросойд EDGE":

    Радвам се, че мислиш за нас така. Значи се страхуваш от нас. Има защо.
  • 40 Любопитен

    2 1 Отговор
    Еееййй тихомирчо те ли ти го казаха след третата мастика
  • 41 2866

    11 1 Отговор
    Всички сте се СБЪРКАЛИ, ТЕ отдавна са тук и не се крият. Даже си имат собствен град в България! Моя приятел Виктор е един от ТЯХ и когато го питам "Къде си ?". Често ми отговаря днес съм ИЗВЪН-ЗЕМЕН... (гр.Земен)
  • 42 Цялата работа с

    4 1 Отговор
    ваксините е за това, че ни подготвят за среща с тях...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Аре

    0 0 Отговор
    Тихомире , сериозен човек не пише такива глупости, ти от кой си?.
  • 45 Кирило

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хаджи Генчо":

    Точно така. Това е всъщност идеята на зеления сертификат, спира извънземните да ни идват на гости.
  • 46 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Давид":

    Ти ако живееше на Луната, щеше ли да ги пуснеш?
  • 47 СияП

    0 2 Отговор
    Това с извънземните са пълни глупости. Като Ванга и задгробния живот. Антиваксърите са полудели, но ние си го знаем. Вярват само в суеверия, не са си учили математиката и физиката, нито биологията, така е по-лесно.
  • 48 незнайко

    0 0 Отговор
    Много още ще чакат да се ОСЪЗНАЕМ докато има племена живеещи в 18 век или даже по рано !!! Докато оръжието не бъде забранено в цял свят нищо добро не ни чака още повече, че КАПИТАЛИЗМА се развива със светкавични темпове !!!