Last news in Fakti

2 Януари, 2022 11:37 9 137 56

Азис: Бях всичко, което българинът мрази

  • азис-
  • онраза-
  • личност-
  • поп фолк певец-
  • откровения

„Мислел съм да зарежа всичко и да се занимавам с нещо различно”, споделя певецът

„Имах нещастието да бъда всичко, което българинът мрази, но успях да се преборя”. Това сподели Азис пред Диана Найденова в „Карай направо”.

„Със славата се свиква до степен, в която си мислиш, че тя цял живот е била част от теб и че тези неща няма никога да се променят. Не мога да кажа, че е неприятно, но мога да кажа, че е нещо без което ако остана ще съжалявам”, каза още той.

„Мислел съм върху това да зарежа всичко и да започна да се занимавам с друго. Отдават ми се много неща, а и не съм мързелив. Мога да работя на строеж, мога да продавам картини, да ти правя косата, да готвя, да гледам деца. Хора като мен гладни няма да останат”, коментира певецът.

Той сподели и кога точно е осъзнал, че е известен. „Разбрах, че съм масово разпознаваем, когато една нощ, разхождайки се в тъмното по една от преките на „Витоша”, се разминах с 80-годишна двойка. Говореха си, подминах ги и чух жената как каза на мъжа си „Боже, знаеш ли, че този, който мина май беше Азис”. Тогава си казах, че аз май съм известен. В началото това много ми харесваше”, разказа Азис.

Самият той вярва, че човек е създаден, за да може да влиза в състояние на мимикрия и да оцелява. „Аз мимикрирам перфектно. Мога да се превърна в съвсем друг човек и да започна да живея по този начин много бързо. Мога и с 2, мога и с 200, мога и с 2000”, казва певецът.

Азис сподели и спомен от детството си, когато е помагал на бременната си майка да чисти в Германия.

„Чистехме летен театър в едно селце. Беше ужасно, но имаше фризер, който много лесно отварях тайно и си вземах сладолед. Казвах ѝ, че един ден ще имам мой си фризер със сладолед вкъщи. Тя не ми вярваше. Дойде време, в което мога да имам, но не смея зарази пустите калории. Животът е въртележка. Фризер не ми трябва, сладолед не смея да ям”, шегува се изпълнителят.

„Имам възможност да ходя по различни места, но не го правя заради работата си. Какво като можеш всичко, но нямаш време за нищо?”, добавя Азис.

По думите му самият той е далеч от това да подарява времето си на близките си. „Достатъчно много дадох от себе си за тях. Те достатъчно добре се възползват от краткото време, в което са с мен. Обожавам семейството си, но наистина мога и без тях. Искам да си почина малко. Ние сме огромна шумна циганска фамилия. Представете си днес, на Васильовден, какво е – едни тави, миризми, кючеци, танци, песни - ще кажеш, че празнуваме печалба от тото, а всъщност просто ядем. Казал съм им да не ме занимават”, сподели певецът.

Пред Диана Найденова Азис разказа и за своята дъщеря. „Тя е вече на 14 г. До голяма степен може да се грижи сама за себе си. Няма големи изисквания, няма желания и нужди, каквито друго дете на нейно място, с баща като мен, щеше да има. Досега веднъж не ми е казала: „Татко искам това, имам нужда от онова”. Не е запозната с изкуството ми. Последната ми песен я беше гледала 15 дни, след като излезе. Тя е особена. Има си нейни свят и интереси и те изобщо не съвпадат с моите”, каза той.

„Не бях щастливо дете. Бях замислено дете, което си живее в свой собствен свят и нямах търпение да стана известен”, сподели Азис.

„Веднъж, докато майка ми копаеше, ме прати до магазина. Аз спрях в средата на нивата ѝ и казах, че един ден няма да може да праща до магазина. Тя ме попита защо, а аз отговорих: „Защото ще бъда толкова известен, че няма да може да изляза от вратата, всички ще искат да се снимат с мен в магазина и ще ти е малко неудобно”, разказа той.

По думите му самият той от малък е знаел какво притежава. „Този глас и тези уши ги имам от дете и чувах, че звуча различно, тъжно. Като малък пеех индийски песни, много се доближавах до тях и разплаквах хората”, коментира певецът.

„Аз постигнах американската мечта, но никога не ми е достатъчно. Изключително алчен съм, стане ли въпрос за това някой да разбере за мен и музиката ми. Аз съм моята музика. И ако ти, човече, не знаеш как пея, то значи трябва да ти покажа и да стигна до сърцето ти”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    74 9 Отговор
    ти си едно посмешище , все още не си го осъзнал , но поколенията се менят и новите не са чалгари

    Коментиран от #27

  • 2 Кики

    66 6 Отговор
    Стига ни занимавахте с тези пропаднали типове , good for nothing хора .
    Напишете за един от многото хора в България които са направили нещо полезно за обществото , а не само такива деградирали типове, икони на простащината
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 отвратен

    56 5 Отговор
    От всичко най--гнусното беше , че тази вИлика Джурнал - истка беше поканила този индивид точно на 1 януари , а двамата се държаха по нагло , надменно и лигаво повече и от тиквата !!!
  • 5 Тази

    42 4 Отговор
    негова дълбока мисъл ми стига да не чета !
  • 6 Радио Дупница

    26 37 Отговор
    Господин Васил Боянов - Азис е велик българин, написал Библия на поп-фолка. Стигна се дотам, че само той призоваше да се пеят повече български песни в шоуто на арменеца Магърдич,

    Коментиран от #39

  • 7 Делю Хайдутин

    15 0 Отговор
    И сега пак си!

    Коментиран от #37

  • 8 Фен

    40 4 Отговор
    Откъде един Зиганин, знае какво мрази Българинът?
  • 9 идея си нямам

    35 4 Отговор
    Идеално си беше....първи ден от новата година и вечерта да си гледаш азиЗ.Смятай ква деградация е ,че да канят тоя за неговия имен ден........просто нямам думи

    Коментиран от #23

  • 10 идея си нямам

    13 1 Отговор
    забравих да допълна ,че статията е оценена два пъти по 5 звезди.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ооо

    20 5 Отговор
    Престани да обиждаш българите .Това точно го мразят по цял свят всички нормални хора .Браво че се изгради от помията .Цената ти си я знаеш .Без помоща от вън с цел разлагане на човешките ценности можеше и да не успееш но е хубаво че ти използва това и напук пазиш едни човеко необходими за да си човек с ценности . С една дума ги използва и се преобразяваш в положителен герой вместо да тънеш в дрога и алкохол ,не че не си опитал :) сигурно но и това човешко .Бъди такъв в какъвто свят искаш да живееш .Мирен и по-добър за всички.Отнасяш хейт като всеки успял а не защото си бил чалгар .Това ти е и рекламата пред чалгарите иначе си неинтересен .Престани с това сигани-българи .Стига хленчоти ,вече нямаш нужда от това .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ооо

    8 5 Отговор
    И да допълня . Вижда се как се изграждаш интелектуално .Това е лично твоя потребност .Добър пример за личностно развитие .Излезна и от клопката да демонстрираш перушина .С една дума се научи да уважавш всички вкусове и да не преувеличаваш без нужда ;) Отровата е в дозата а многообразието е ценностно за опита и избора .Здраве и успех 2022.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ооо

    8 10 Отговор

    До коментар #9 от "идея си нямам":

    Явно той е най близко до народа :) .
    Едни го мразят -други го обичат ама всички го знаят :) Извоювал си е вниманието :( е ,с малко помощ но сам се и старае .Да се стараеш и трудиш е Част от Успеха
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Rock

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Ооо":

    Сравнението е нелепо.
  • 26 Паринакоча

    11 2 Отговор
    Със падението на Боко и тоя либераст обърна палачинката!
  • 27 Защо

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Да е посмешище ? Затова че искарва парите си с труд ? Затова че не краде ? Или че непрекъснато мръка как няма работа как малко плащат ЗАЩО ???

    Коментиран от #30

  • 28 Оживял

    3 2 Отговор
    Пред,, Карай на ЛЯВО"
  • 29 sgs

    19 8 Отговор
    не може да му се отрече обаче, че стана известен и то с таланта си, екстравагандността си. не ми харесва музиката му, но няма да забравя при една среща с един сингапурец първата му аналогия за българия беше азис?!? - щем, не щем той е реклама на страната ни и ако хората по света виждат в него талант, значи може и ние да погледенм по този начин?!?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГруЮ

    7 1 Отговор
    “Самият той вярва, че човек е създаден, за да може да влиза в състояние на мимикрия и да оцелява.“ Христос учеше хората, че те са Божият образ и подобие. Но това…това иска да оцелява.
  • 35 Бай Стою касапина

    7 2 Отговор
    Азис успешно се е превъплатил в ролите на един американски актьор и диско певец от 70те и 80те години на миналия век с псевдонима Дивайн. Изпълнител на женски роли, с хомосексуални наклонности, не лош певец, той е станал идол на цигането Васко. Самият Васко доразвива гейските роли на Дивайн и успешно прави пари. И години наред балъците му се кефят. По-лошото е друго, какво възпитание е дал и дава на детето си с неговите изцепки. Да не забравяме, че Васко живееше на семейни начала Китаеца. Двамата бяха някакви родители. Правеше си операции на органите, слагаше си помпи за вдигане на уреда и какво ли още не. Все шантави неща, прекрасен пример за едно малко дете. Какъв ли ще бъде резултатът когато то порасне? Не е много трудно да се отгатне.

    Коментиран от #41

  • 36 волен сидеров

    12 0 Отговор
    МИНАЛ И ЗАМИНАЛ,НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНИ ДОРИ ЗА ТЕБЕ....НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ ПРАВИШ АЗИСЧО -ЖИВЕЕШ В ЗАБЛУДА
  • 37 .........

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Делю Хайдутин":

    До последен дъх;-)...
  • 38 абе ха ха Хо

    13 0 Отговор
    Към този изпитвам само погнуса.И няма нищо общо с това,че е циганин.
  • 39 Onix

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Радио Дупница":

    Азис е гражданин на Република България, но не е българин!
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Гейщината му прозира под маската на мъжкар...
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Стою касапина":

    Я па ти, за кой си се загрижил!
  • 42 лкхлйгйгкух

    0 0 Отговор
    кгйкухлийшлнкнюкн
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Vesko

    1 0 Отговор
    На тоя и Dr. Phil не маже да му помогне ! Все се оплаква, не за друго а за да утеши болната си психика. Проблема не е в българите или България а единствено в неговата глава. Тая негова неблагодарност ще му се върне, кото бумеранг. Когато не цениш какво ти е дадено, то рано или късно ти се отнема , а при него падението те първа предстои.
  • 54 даадаада

    1 0 Отговор
    Стега сте яли човека де! Лесно ли е да се правиш на пе?ал само за да изпъкнеш е не е както виждате , нека си живее жевота стига на никого да не пречи както и прави напоследък , има доста истински уроди които не само че се базикат с нас а даже ни грабят надменно и с усмивка е тях трябва да мразите и гоните с камъни и дърве ! А той си е направил масрафа без да ви бърка в джоба и очите и даже е симпатичен като повечето весели ,,бразилци,, дето се вика и ако не хване с комически скечове да се занимава в стил Т.Колев само ще спечели и то доста повече от пеенето само , трябва малко на уроци да ходи и готово ... това е безплатен съвет а другите ще са платени! И стига злъч и омраза , има място под слънцето за всички и нека само да е по весело а не обратно тъпо и тегаво демекъ! Пазете талантите ТЕ са ваши !
  • 55 виж ти

    0 0 Отговор
    сега пък заобичали патладжаните ти да видиш
  • 56 dogan

    1 0 Отговор
    Тука кючека винаги се цени. Той е малка част от неразривната ни връзка с Турция! Казачок никой не слуша, а кючека е винаги навсякъде, по балове, рожденни дни, кръщенета, от най-забитото село, до центъра на София. Има десетки специализирани радиа и телевизии, само за турска музика. Колко са за класическа?