Last news in Fakti

4 Януари, 2022 09:42 3 991 3

Христо Шопов празнува рожден ден днес

  • христо шопов-
  • актьор-
  • рожден ден

Tой е един от най-известните и уважавани съвременни актьори

Христо Шопов празнува рожден ден днес - 1
Снимкa: БГНЕС

Актьор Христо Шопов вдига наздравица днес за рождения си ден.

Tой е един от най-известните и уважавани съвременни актьори. Син на легендите Наум Шопов и Невена Симеонова, сам доказва артистичния си талант. Като ученик получава главна роля още в първия си игрален филм “Дишай, човече!”.

Участва в номинирания за три награди „Оскар“ филм „Страстите Христови“ на Мел Гибсън, в ролята на Пилат Понтийски. Известни български филми, в които участва – „Вчера“, „Любовното лято на един льохман“, „Индиански игри“ и „Маргарит и Маргарита“, „Трафик“, „Славата на България“, „Следвай ме“.

В последните години Шопов се бе отдал на театъра и направи няколко хитови спектакъла. Сега се завърна на малкия екран с третия сезон на сериала “Братя”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    3 3 Отговор
    Ще му подаря едно кюлче,от малките.
  • 2 Пучо Капучо

    10 4 Отговор
    Жив и здрав да е! Не знам колко е уважаван, но по моему си е слаб актьор, синът му - същата работа. Виж, баща му на рожденика беше великан - великия Наум Шопов. Това, че Христо примерно е играл под режисурата на Мел Гибсън...само затвърди мнението ми, че е посредствена работа. В сравнение обаче с днешните артисти-аматьори в БГ Христо "изпъква", вярно е.
  • 3 Бате

    1 0 Отговор
    Добър актьор е Христо Шопов. Помня още в "Маргарит и Маргарита"какъв фурор направи, а беше много млад. Здрав да си Христо, и успехи!