7 Януари, 2022 10:42 1 727 2

10 съвета за здравословен офис живот

  • офис-
  • съвети-
  • здравословен начин на живот

Ако усещате наближаването на симптоми на стрес, веднага пренаредете приоритетите си

10 съвета за здравословен офис живот - 1
Снимка: Shutterstock

Съвременният начин на живот и работа предразполагат към практикуването на навици, които влошават здравето ни. Затова ще се доверим на стратегиите на Дънкан Селби, специалист по здравните въпроси, пише trafficnews.bg.

Той дава 10 съвета за по-оптимално ежедневие в работна атмосфера.

1. Удобни ли са обувките ви?

Можете да спестите доста време от висене по спирките, като се откажете от обществения транспорт и заложите на краката си. Освен това по този начин ще бъдете физически по-активни.

2. Вземете си обяд от вкъщи и си носете леки закуски в офиса

Случва ли ви се да ядете из ресторанти около работата? Вместо да се редите по опашки, започнете да си приготвяте собствен обяд. Не само че е по-евтино, но и ще следите какво конкретно слагате в устата си.

3. Контролирайте апетита за сладко

Ако сте били на стресираща среща или друго натоварващо събитие в рамките на работния ден, вероятно искате да нормализирате емоционалното си състояние с нещо супер калорично. Пропуснете! Идентифицирайте проблема и се насочете към здравословна алтернатива.

4. Не се превръщайте в човек, който не става от бюрото

Уверете се, че правите почивки, в рамките на които ставате от бюрото и раздвижвате крайниците си. Така ще се борите успешно със стреса.

5. Настройте аларма

Ако не умеете да следите как времето тече, докато изпълнявате всяка следваща задача, настройте аларма. Тя ще ви дава сигнал, че е време да се раздвижите.

6. Заменете капучиното със зелен чай

Зеленият чай е отлична здравословна напитка, която стимулира доброто настроение. Съдържа кофеин, който ще ви ободрява винаги, когато имате нужда. Освен това в състава му откриваме аминокиселината тианин. Тя оказва отпускащ ефект и се бори с тревожността и умствения стрес.

7. Научете се да казвате „не“

Ако усещате наближаването на симптомите на стреса, веднага пренаредете приоритетите си. Няма нищо по-важно в живота от здравето ви. Научете се да казвате „не“.

8. Яжте редовно зеленчуци

Дали менюто ви не страда от дефицит на зеленчуци? Те са удачен начин да намалите количеството калории, които приемате ежедневно. Освен това съдържат завидно много хранителни вещества. Супите, например, са идеални за попълване на менюто с оптимална доза зеленчуци.

9. Отделяйте време за закуска

Стара е поговорката, че закуската е най-важното хранене за деня. Не пропускайте да заредите тялото си с нужната енергия в ранните часове.

10. Почиствайте бюрото

Това може да ви се стори странно, но не е. Почистването на бюрото елиминира натрупаните микроби там. Знаете ли, че по клавиатурата ви се вихрят 20 000 пъти повече вредни микроорганизми, отколкото по тоалетната чиния?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 работник

    3 1 Отговор
    Всичко се върти около човека в офиса, ама реално много малък процент от хората работят в офис. Реалното производство, реално свършената работа, не е пред компютъра в офиса.
  • 2 ганю

    0 0 Отговор
    най здравословно е правилото
    там дето работиш оная си работа не вади
    или Дружбата дружба а службата служба