13 Януари, 2022 10:58 1 741 6

Принц Андрю ще бъде съден в САЩ за сексуално насилие

  • принц андрю-
  • съд-
  • дело-
  • сексуално насилие-
  • сексуален тормоз-
  • джефри епстийн

Американка твърди, че е била заставена да прави секс с херцога от покойния финансист и приближен до редица влиятелни личности Джефри Епстийн, когато е била на 17 години

Принц Андрю ще бъде съден в САЩ за сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският принц Андрю ще се изправи пред американски съд по обвинения в сексуално насилие, след като не беше приета молбата му за отхвърляне на иск, заведен от Вирджиния Джюфре, предадоха световните информационни агенции и БТА.

Решението е на съдията от Манхатън Люис Каплан. Според него е прекалено рано да се прецени дали разсекретено споразумение от 2009 г. между Вирджиния Джюфре и покойния финансист Джефри Епстийн е целяло да освободи от отговорност хора като принц Андрю.

Той не е страна по договора, което според защитата му го оневинява.

Адвокатите на херцога на Йорк настояват, че през 2009 г. американката се е съгласила да не води дела срещу хора, свързани с Епстийн. Това е станало при договаряне на обезщетение по заведен от Джюфре иск срещу финансиста.

Адвокатите ѝ обаче твърдят, че споразумението важи само за подписалите се под него, но не и "за трети страни".

Засега няма коментар за решението на съдия Капалан нито от представители на Андрю, нито от такива на ищцата.

Американката Вирджиния Джюфре (38 г.) настоява, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, за да прави секс с принц Андрю в Лондон, когато е била 17-годишна и непълнолетна според законите в САЩ. Тя смята, че трябва да получи финансово обезщетение.

Синът на кралица Елизабет Втора категорично отхвърля всички твърдения на американката. Официално засега не са му отправени обвинения.

Съдебната процедура по иска, заведен от Джюфре през лятото, все още е в начален етап.

Американката е една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация. Той почина в затвор в Манхатън през лятото на 2019 г. В иска срещу принц Андрю Джюфре твърди, че именно Епстийн и негова приятелка са я принудили да прави секс с британския принц.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле КАКО

    14 7 Отговор
    Сетила се е след 21 години , за да иска обезщетение ? Имала е подписано споразумение , за което е взела пари. И сега иска още ? Браво !
  • 2 Реалист

    10 0 Отговор
    на снимката е между малка и голяма нужда:)
  • 3 3.14К

    24 0 Отговор
    Епщайн е возил със самолета и Бил Клинтън на острова на удоволствията с малолетни момичета и момчета. Те и за това го самоубиха в килията.
  • 4 бял Х ляб

    14 2 Отговор
    Това нямаше да се случи , ако беше взел примера на нашия юнак ББ. Плаща си за услугата щедро , я с къща в Барса , я с кюлчета , я с евро от чекмеджето. Пито - платено !
  • 5 А бе

    10 7 Отговор
    Каква стана тя, да те е страх да се целунеш с някоя.
    Ако е с мъж обаче,може.
  • 6 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    КОГАТО Е НАСИЛВАЛ МАЛОЛЕТНИ -НЕ Е ИЗГЛЕЖДАЛ ТОЛКОВА НЕЩАСТЕН СТАР " ТАВ ТАК " !!!!!!!!!!