Last news in Fakti

20 Януари, 2022 14:57 3 182 9

Боно се срамува от U2

  • u2-
  • боно-
  • фронтмен-
  • вокалист-
  • певец-
  • срам-
  • рок група

Изпълнителят призна, че изпитва срам от името на бандата, както и някои нейни стари хитове

Боно се срамува от U2 - 1
Снимки: Shutterstock

Боно призна, че го хваща срам, когато чуе някои стари песни на U2. Той издаде също така, че не харесва името на своята банда. Ирландската рок група, създадена през 1976 г., се състои от фронтмена Боно, Дейв "Едж" Евънс, Адам Клейтън и Лари Мълън Джуниър - всички те съученици от училище в Дъблин.

Рокаджиите имат поредица от албуми номер едно във Великобритания през 40-годишната си кариера и са продали повече от 157 милиона албума, пише life.dir.bg.

Участвайки в подкаста "Awards Chatter", заедно с колегата си Едж, Боно разказва: "Бях в колата, когато веднъж пуснаха една от нашите песни и както казваме в Дъблин - светнах в аленочервено от срам. Но може би това е правилното място за един артист - на ръба, да се смущава, да изпитва нещо като болка от срам, да не се изложи. Това е и полезно, държи те във форма", цитира го "Sky news".

Боно каза, че се гордее най-много с песента им "Vertigo", но добави: "Повечето от другите ме карат малко да настръхвам".

61-годишният фронтмен не си пести самокритиката и сподели, че според него гласът му е звучал "напрегнато", но отчита, че "групата звучи невероятно."

Боно се срамува от U2

Той твърди, че е станал певец едва наскоро, след като е слушал музиката на "Ramones" и е осъзнал, че не му е нужно да бъде рокендрол вокалист. Боно разказа и как певецът и авторът на песни Робърт Палмър казал на колегата му Клейтън през 80-те години на миналия век: "Би ли казал на певеца си да свали малко високите, ще си направи услуга, ще направи услуга и на гласа си, и на всички, които трябва да го слушат".

И Боно, и 60-годишният Едж признаха, че и те и останалите от групата не харесват особено името U2.

Отначало се нарекли "The Hype", но те сметнали, че името е буквално и никак не оригинално. Едж си спомня: "От предложенията, U2 беше най-малко противното на всички и затова то приехме. То също така не предполагаше, не разкриваше каква музика ще свирим, и това ме караше да се чувствам свежо в този смисъл".

Боно обаче коментира, че все още не харесва името. Той допълни и че Пол Макгинес, първият им мениджър казал: "Вижте, това е страхотно име, ще стои добре на тениска - буква и цифра".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    5 5 Отговор
    Брей, вече У две са рок банда! Бухахх Иначе си е за срам, цялата групичка. Боно, чак сега се е усетил, че това е разузнавателен самолет. Брао!
  • 2 шегичка

    13 4 Отговор
    Като не си харесват името и парчетата да се откажат от спечелените милиони и да ги преведат по сметката на дружеството за развъждане на планктона.
  • 3 Анонимен

    9 5 Отговор
    Създатели на МТВ халтурка, естествено, че трябва да го е срам.
  • 4 Костадин Костадинов

    3 6 Отговор
    Аз и Цончо слушаме само Ц200
  • 5 Gucci x Balenciaga

    7 2 Отговор
    Боно и той на стари години търси сензация или не е добре годините си казват думата. Така или иначе ще останат в историята ,я да попитат наш Азис срамува ли се то жена беше,после мъж сега какво е и той не знае сам се харесва доволен от себе си щом не е спрял да пее
  • 6 гошо

    6 1 Отговор
    правеха голяма музика... някъде до началото на 90-те. после въпросният се помисуи за веуик, свърза се с глобалистите... и не са издали почти нищо читаво от тогава. останалото е история.

    Коментиран от #7

  • 7 Боно

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гошо":

    трябва да се срамува от себе си. Как беше онази приказка на Путин за Байдън и огледалото...
  • 8 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Ако не бе U2 тоя намаше никой да го знае освен майка му .
    Това все едно Сточков да каже мани Барселона много тъп отбор за нищо не става .
    Голяяяяямо леееке е тоя .
  • 9 Васик атанасова

    3 0 Отговор
    Те. Точно Старите им песни са хубави
    Новите не струват
    Дърта. БабА
    Прави се на интересен
    Името също е хубаво U2
    Остава да съобщи че е изнасилен като дете