Last news in Fakti

27 Януари, 2022 10:56 2 583 5

Алек Болдуин със сериозно искане към съда

  • алек болдуин-
  • съд-
  • иск-
  • съдебен иск

Според член на екипа, завел граждански иск в съда, умишлено му е причинен стрес и вреди

Алек Болдуин със сериозно искане към съда - 1
Снимка: Shutterstock

Адвокатите на Алек Болдуин и на други продуценти на филма "Rust" поискаха от съд в Лос Анджелис да отхвърли граждански иск, заведен от член на снимачния екип на продукцията, предаде Ройтерс.

Ищцата Мами Мичъл, която е била на снимачната площадка по време на фаталната стрелба, подаде жалба през ноември. Според нея в действията е имало умисъл.

Мичъл, която е била в посоката на произведения изстрел, смята, че умишлено ѝ е бил причинен емоционален стрес и вреди. Затова и иска обезщетение, чийто размер обаче не се уточнява. Тя настоява, че Алек Болдуин е трябвало да провери оръжието, за да се увери лично, че то не съдържа бойни патрони.

Актьорът казва, че помощник-режисьорът му е казал, че пистолетът е безопасен за използване. Болдуин твърди и че той не е натискал спусъка.

Адвокатите настояват да бъде отхвърлен искът на Мичъл, тъй като няма доказателства, че Болдуин или някой друг от продуцентите умишлено са искали да навредят. Защитничката на ищцата настоява съдът да позволи жалбата на клиентката ѝ да бъде разгледана.

Алек Болдуин изпълняваше главната роля и беше продуцент на уестърна "Rust". През октомври по време на репетиция за сцена от продукцията той случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Разследването на фаталния инцидент продължава.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 2 Отговор
    Тез в обора хептен откачиха, каква вина има човека, още малко ако някоя се изтърве на снимачната площадка след изстрел и ще иска обезщетение

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фактите

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Съсухрена бабичка , която никой повече няма да наеме скъпо платена работа ....
  • 4 asdf

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Как ще няма вина инцидентите с огнестрелни оръжия не се просто случват те са резултат от незнание немърливост и нарушаване на едно или повече правила за безопасно боравене с оръжие главната вина е негова след това е на тоя който го е заредил с бойни патрони едно оръжие НЕ Е заредено когато ти лично го провериш не когато който и да било ти каже че е празно дори и тогава го третираш като заредено
  • 5 Потурко

    1 0 Отговор
    Лешоядите се активираха като им замириса на мърша!