Last news in Fakti

28 Януари, 2022 08:47 13 153 54

Съпругата на Андре Токев изпадна в нервна криза след ефективната му присъда

  • андре токев-
  • присъда-
  • затвор-
  • съпруга

Готвачът бе арестуван пиян зад волана, докато все още е имал влязло в сила условно наказание от Варненския съд, отново по същата причина – шофиране в нетрезво състояние

Съпругата на шеф Андре Токев е изпаднала в нервен срив след решението на съда да го прати в затвора, издават близки до семейството. Миналата седмица стана ясно, че готвачът влиза зад решетките за 7 месеца, след като през ноември 2021 г. бе хванат да шофира джипа си "Мерцедес“ по джанти на Околовръстното шосе в София в нетрезво състояние и бе осъден, сключвайки споразумение с прокуратурата. При добро поведение той може да излезе от затвора още през юни, а наказанието си ще търпи в затворническо общежитие.

До ефективна присъда за кулинарния гуру се стигна, тъй като той бе арестуван пиян зад волана, докато все още е имал влязло в сила условно наказание от Варненския съд, отново по същата причина – шофиране в нетрезво състояние. По време на всички заседания от делото му съпругата му Мария го придружаваше в съда. Тя тежко изживя драмата, която ги застигна, и се наложило дори да приема успокоителни. Жената на Токев плакала неутешимо, когато чула присъдата му. 53-годишният кулинарен гуру с немски корени е женен за съпругата си от 33 години и двамата са родители на две големи дъщери – Ренате и Елиза. По-малката от тях, Елиза, окуражи баща си с трогателно послание във Фейсбук в трудния за него момент, писа "Ретро".

"Дал е много… и ще продължава да дава! Човек, който искрено вдъхновява, успява и винаги се справя! От него знам, че каквото и да се случи, трябва да продължаваш напред и да не се обръщаш назад! Научил ме е също така, че понякога се пада и боли, a друг път много те боли… Но въпреки това трябва да се изправиш и да вървиш напред! Казваше ми винаги: "Елиза, учи се от грешките ти, но не се обръщай назад! Гледай напред!“. Сега аз ти го казвам и пожелавам! Защото знам, че много си дал и имаш още какво да дадеш!“, написа тя.

Самият Токев също направи кратък коментар относно 7-те месеца затвор, на които бе осъден. "Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се. Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим“, каза звездата от "Мастършеф“.

Неговият колега шеф Иван Манчев също го подкрепи публично. "Андре Токев ми е изключително голям приятел, над 20 години се познавам с него. При него това е изключение, не е практика. Той е изключителен професионалист и е повлиял страшно много за развитието на кулинарията. За това, което направи, слава Богу, че не пострада никой освен него, той ще си понесе отговорността, защото е изключително отговорен. Чувства се много унизен, търси вината в себе си. Смятам, че за него това ще е урокът на живота. Не е важното да си признаеш, а да го направиш осъзнато. Смятам, че оттук нататък той повече никога няма да направи подобно нещо“, каза Манчев за колегата си.

Андре е роден в Лайпциг в семейство на българин и германка. Родителите му са на 80 години и още живеят в Германия. Наследява кулинарния занаят от своята немска баба. Мести се да живее у нас, когато е на 5 годинки. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди "Мишлен“. От 2000 г. е главен готвач в "Хилтън“ във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности, сред които Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод ван Дам и много други. Има два свои ресторанта в София, а за зрителите се превръща в любимец с участието си в журито на всички сезони на "Мастършеф“.

През миналата година шеф Токев призна в свое интервю, че е изпаднал в депресивно състояние заради финансовите загуби, които претърпял покрай пандемията със заведенията си.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от друг ъгъл

    32 2 Отговор
    А как ли се е почувствала съпругата на човека "орестъпника" осъден ефективно затова, че е извел купето си да се облекчи край блока по време на карантина ????
  • 2 Нищо му нямаааа

    24 0 Отговор
    Ще се върне чисто нов. Разбирайте го както си искате.
  • 3 Гост

    62 1 Отговор
    Спомням си една друга известна личност, която осакати необратимо едно момиче и се измъкна с условна присъда. И дори участваше в шоу програми.
  • 4 За съжаление

    17 31 Отговор
    В България има много злобни хора, които се радват на чуждото нещастие..

    Коментиран от #6, #24, #53

  • 5 човек от народа

    13 2 Отговор
    гарбидж !
  • 6 Нещастен е ли

    48 2 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление":

    Нахакал се кат мутика. Не веднъж и кара кола. Ако беше пострадал някой твой близък друго щеше да пееш
  • 7 шофер

    11 1 Отговор
    Е па де не му беше рязала гумите на човека
  • 8 Госあ

    34 3 Отговор
    Ами да поиска поправка у наказателния кодекс, че готвачите у България могат да карат фиркани до козирката без задни гуми.
  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    32 1 Отговор
    А имаше ли "кризи" когато готвачът провъзгласил се за "ШЕФ" и друг път е сядал пиян зад волана ‼️ Защото това едва ли е първия път! Просто този път беше буквално НЕАДЕКВАТЕН (справка видеото) и цяло чудо е , че се размина без жертви ‼️ Явно това е новия морал - че е осъден !
  • 10 поговорка

    17 1 Отговор
    Поговорката казва:,,На прости хора пари не се дават,,
    аз ще кажа:
    самозабравят се като гледат пари вместо мотики и лопати,
    но народът е прав

    Коментиран от #13

  • 11 Га еди кифтета

    20 1 Отговор
    Не изпадна в нервна криза.
  • 12 Кики

    18 4 Отговор
    Как няма да плаче , няма кой да плаща сметките , да си намери някой тъпкач
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "поговорка":

    пиян ЧОВЕК СЪДРАН ЧУВАЛ
    курв,,ка е до време пиянството до гроб
  • 14 Снобизъм до идиотизъм

    13 0 Отговор
    Великите личности не могат да различат макарони от спагети. Сега в затвора ще о оценят експерти по гуляите.
  • 15 Дид

    27 0 Отговор
    Ставински лежа ли в затвора?НЕ!Различно правосъдието?Уелкъм ту Бългерия!

    Коментиран от #51

  • 16 Адвокат

    17 0 Отговор
    Нормално даже занижено е наказанието. Ще полежи и ще размисли. А резила е завинаги
  • 17 въпросче

    5 1 Отговор
    Нали 8 месеца щеше да не си е вкъщи? Единия месец пак някъде са го скатали.
  • 18 Христо

    9 3 Отговор
    Защо българина се радва на чуждата скръб? Само те си знаят през какво минават!

    Коментиран от #25

  • 19 Тошко

    1 3 Отговор
    В България всеки ден продължават да се хващат пияни и дрогирани и затвора не е решение на проблема
  • 20 joro

    11 3 Отговор
    Наглеца ,които ни учеше какво е вкусно . Сега без него няма да знаем какво да ядем.

    Коментиран от #35

  • 21 Иван

    1 5 Отговор
    В БГ всеки пие по някоя друга бира и кара
  • 22 психолог

    7 0 Отговор
    жените искат от живота 1-2 деца и екстри,ако не намерят мъж,готов на това,изпадат в нервна криза!
  • 23 Аман бе простолюдие

    7 7 Отговор
    Стигнете му уменията и парите и тогава се надяждайте с ла. на, авсеки ден когато хвщат пияни те дали отиват на топло
  • 24 Тра-ла-ла

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление":

    Нещастие е когато ти се случи нещо без твоя вина или участие. Този човек е рецидивист един път е хванат и осъден и не си е взел поука, а е продължил да го прави, при това брутално и показно. Дори си мисля, че го е правил и още много пъти и му се е разминавало, затова е придобил чувство за безнаказаност и сега е разстроен и шокиран, че влиза в затвора. Присъдата му не е толкова тежка, след някой и друг месец ще излезе.

    Коментиран от #34

  • 25 Тра-ла-ла

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Христо":

    Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Ти радваш ли се когато арогантни, самозабравили се типове, позовавайки се на своята известност или служебно положение си мислят, че са над общоприетите норми, правила и закони? Не визирам точно този ,,шеф", а въпроса ми е принципен.
  • 26 кУмУнист

    12 1 Отговор
    Два пъти шофира натряскан, накрая присъдата е 10 месеца, от които ще му приспаднем 3, че си лежал в къщи(домашен арест) докато мине иначе толкова сложното дело, после за добро поведение ще му приспаднем половината, които ще излежи в пансион в който ще си живее като на курорт, най вероятно там ще е готвач с което ще му намалят още присъдата и той преди да влезе ще е свободен. Това ли е правосъдие, така ли давате пример на следващите пиандета. След година пак ще се качи пиян и когато блесне някого, да го вкарат в затвора заедно със съдията и прокурора.
  • 27 Истината-винаги

    4 0 Отговор
    Тоя да не би да е нещо повече от другите. Да лежи в дрънголника.
  • 28 Просто човек

    4 0 Отговор
    Много е важно да ни занимавате с всякакви примитиви...Ами да удари една и тя, ще се успокои!
  • 29 Пепи

    1 0 Отговор
    И това какво ни интередува
  • 30 121

    8 2 Отговор
    Госпожо,да бяхте измислили друг подход,такъв,който да не му дупчите гумите,да не се обаждате на полицията! Има и други начини съпругът Ви, да не се качва пил на аетомобила.Сега е късно за лисичи припадъци и съчувствие!
  • 31 KIROEMENTE

    10 0 Отговор
    ЧЕ Е НАРУШИЛ ЗАКОНА ,НАРУШИЛ ГО Е ,НО МОЖЕ ЛИ ТОЙ ДА ПОЛУЧИ ФЕКТИВНА ПРИСЪДА ТОЛКОВА БЪРЗО ,А УБИЕЦА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ И УБИЕЦА ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА ДА ПОЛУЧАТ УСЛОВНИ И ДА ИЗЛЕЗНАТ ОТ АРЕСТА.. КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ ,ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ПИТАМ?.КИРО Е МЕНТЕ И ДА СИ ХОДИ ТАМ ОТ КЪДЕТО ДОЙДЕ.

    Коментиран от #40

  • 32 Реалист

    0 0 Отговор
    Що му спука гумите мъ утко:)
  • 33 Реалист

    6 0 Отговор
    Да лежи кърмата:) даже с малко се оттърва у другата му родина щяха да му смъкнът гащите и кожата:)
  • 34 Даааа

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тра-ла-ла":

    АБСОЛЮТНО ВЯРНО! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 газо

    2 0 Отговор
    Аз ше я утеша.
  • 37 Ирко

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ШеФ":

    А ти му яж ка!
  • 38 Гинка Тодорова

    3 0 Отговор
    Аз силно се надявам ,че г-н Токев е искрен в това,което казва.И съзнава какво причинява с тези си действия на близките си.Поклон ,ако думите му са искрени .Хора,които намират сили да се изправят след падане ,да се осъзнаят и продължат,са достойни за адмирации.Няма безгрешни.Надявам се,че г-х Токев наистина ще успее да се справи с проблема,защото това е наистина проблем.А колкото до злобните коментари- НЕКА ХВЪРЛИ КАМЪК,КОЙТО Е БЕЗГРЕШЕН!!!

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "KIROEMENTE":

    Не е нормално разбира се, но това е друг въпрос!
  • 41 Тра-ла-ла

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гинка Тодорова":

    Аз също вярвам че е искрен! Поне докато е трезвен! 😂😂😂
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 кУмУнист

    2 0 Отговор
    Токев щяли да го правят казанджия в затвора. Хем да им направи нещо за мезе, хем и парцуца да им сипе
  • 44 Факт

    3 0 Отговор
    А ако беше убил някого докато си е правил пияното родео? Въпросът не е дали на андрето му е заслужена присъдата а онова безполезно наркоманче дето уби Милен Цветков ще се измъкне благодарение на връзките и парите на майка му.

    Коментиран от #52

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 "Дал е много… и ще продължава да дава .

    2 0 Отговор
    ТОЯ БОКЛУК НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА !
  • 47 МАНЧЕВ И ТОЙ ПРАСКА ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ

    2 0 Отговор
    Той е изключителен професионалист и е повлиял страшно много за развитието на кулинарията.
  • 48 МАНЧЕВ И ТОЙ ПРАСКА ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ

    1 0 Отговор
    .......Той е изключителен професионалист и е повлиял страшно много за развитието на кулинарията.
  • 49 ВЕЧЕ АНДРЕТО ЩЕ СИ ПЛАЩА ЗА ДА

    3 0 Отговор
    ИЗЛЪЧВАТ ,А КОГАТО СТАНЕ ЯСНОЧЕ ХОРАТА СМЕНЯТ КАНАЛА ЩОМ СЕ ПОЯВИ ПРОСТАШКАТА МУ МУТРА ЩЕ ТРЯБВА ДА МЕТЕ КРЪЧМИТЕ И МИЕ СЪДОВЕТЕ ТОЯ ПОМИЯР !
  • 50 ддд

    0 0 Отговор
    Дори да беше причинил ПТП, вследствие на което на настъпят телесни повреди, пак нямаше да го тикнат в затвора. Само кръвнината от около 200-300 хиляди щеше да е проблем, но общо взето няма лежане в затвора.
  • 51 N/A

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дид":

    На всичкото отгоре момчето не оживя, а Мануела с години е в будна кома. Колко и корумпиран да си, никога няма да разбера хората, които го пуснаха безнаказано! Има и много други случаи! Пожелавам на всички замесени в освобождаването на такива да им се случи нещо подобно, да видим тогава дали гнусните парите, които са взели ще имат значение.
  • 52 Биби

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Факт":

    И на мен така ми се струва, че онова наркоманче, дето уби Милен Цветков ще го отърват с много, много пари -
    не помнел, някой му сложил нещо в питието, не бил наркоман, прилошало му.. ето с такива приказки се отървават от затвора виновниците. Говорим за милион, не по-малко в никакъв случай.
  • 53 Дъмпел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление":

    То тук други рядко се срещат.
  • 54 Няма нищо

    1 0 Отговор
    Ще мине,като един летен сезон....