Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 17:57 81 577 46

Чували ли сте за папакацу - младите японки, които излизат с възрастни мъже и...

  • млади жени-
  • японки-
  • япония-
  • гейши-
  • възрастен мъж-
  • sugar daddy

Разпространената на запад мода "sugar daddy", при която младо момиче си търси възрастен мъж да я издържа, има своята алтернатива и в Япония

Чували ли сте за папакацу - младите японки, които излизат с възрастни мъже и...  - 1
Снимка: Shutterstock

Всички сме чували израза “sugar daddy”(букв. „сладък татко“). Така наричат мъжете на възраст, които се срещат с млади жени и изцяло ги издържат в замяна на компанията им. Тези девойки пък се наричат “sugar baby”.

Такива момичета има и в Япония – папакацу.

Често в Япония можете да видите такава двойка в кафенета и ресторанти – младо момиче и по-възрастен от нея мъж. Никой не задава въпроси за това. Всички японци знаят, че момичето най-вероятно е папакацу, пише pochivka.blitz.bg.

Това явление винаги е съществувало в Страната на изгряващото слънце, но напоследък се засилило доста, след като се появиха специални приложения и сайтове за папакацу.

Думата папакацу се състои от две думи – „татко“ и „дейност“. Ето какво отличава японските папакацу от „колежките“ им по света:

1. Да бъдеш „папакацу“ под 18 години е забранено от закона. След 18 години кой какво ще прави си е негова работа. Доходът се счита за подарък и никой не му търси сметка.

Повечето папакацу са на възраст между 18 и 25 години, но има и по-възрастни – домакини, самотни майки... Те държат заниманието си в тайна дори от своите съпрузи и семейства.

2. При папакацу интимните отношения не са задължителни. Японските мъже често са самотни и просто имат нужда от компания. Някои имат нужда от другарка, която да ги слуша и подкрепя, а други искат да изпитат романтична любов. А това чувство също може да е платонично. Те просто отиват на вечеря или се разхождат заедно, нищо повече.

Това, обаче, твърдят самите папакацу. Какво всъщност се случва на тези срещи можем само да гадаем.

3. Има много приложения и сайтове за папакацу. В Япония има много платформи, на които девойките публикуват свои обяви за търсене на „татенце“. Този бизнес вече е толкова популярен, че за него заснеха и филм.

Много девойки не се притесняват да се „предлагат“ в социалните мрежи. Явлението дори придобива масов характер.

Защо професията „папакацу“ е толкова популярна в Япония?

Ето кои са основните причини:

1. Много скъпи жилища и наеми, особено в Токио.

2. Повече самотни майки, увеличен брой разводи.

3. Намаляване на броя на браковете, много самотни мъже.

4. Икономическа криза в Япония заради коронавируса.

5. Традиция – Япония от столетия е известна със своите гейши, които забавляват мъжете с разговорите си, а също така са и държанки. Любовта срещу заплащане никога не се е считала за нещо необичайно.

Основната причина, разбира се, е финансова – изплащане на кредит, закупуване или наемане на жилище. За да решат тези проблеми, някои девойки стигат до крайности и се присъединяват към жриците на любовта. Но за повечето това е прекалено. Затова „папакацу“ изглежда като безопасна алтернатива, тъй като е като обикновена връзка, но за пари.

„Живея в Токио и тук животът е скъп. Търсех добре платена работа и попаднах на сайтове за папакацу. Реших да опитам, защото много мои приятелки вече се занимаваха с това. Те казваха, че е безопасно и съвсем не задължително да се стига до интимни контакти с мъжете“, разказва млада японка пред Ютюб канал.

„И за щастие е така. Всичко, което правя, е да излизам на вечеря с мъже и да ги слушам. Кимам и се правя, че ми е интересно. За един час в кафене обикновено получавам 5000 йени (48 долара). Предварително казвам, че интимност няма да има и повечето се съгласяват без проблем“, добавя тя.

Някои момичета работят по този начин – ходят на срещи и им се плаща на час. А някои подписват „договор за любовница“ и получават сериозно заплащане от обожателя си. Печалбата тук може да бъде не само пари, но и придобиване на необходимите връзки, тъй като мъжете в повечето случаи са богати бизнесмени.

Има дори „промоутъри“, които се занимават с обучението на папакацу. Те обучават момичетата как да избягват агресивните мъже и да се харесват на богатите. Те ги учат да не са алчни, а да накарат мъжът сам да поиска да им даде подарък. Обясняват им как да минават през интервюта, за да влязат в елитните приложения за папакацу, където клиентите са каймакът на японското общество.

Момичето само избира с кого да отиде на среща. Ако не харесва някого, може да откаже. Промоутърите на папакацу твърдят, че повече от 50% от момичетата не влизат в интимни контакти с мъжете, а само излизат на вечеря или разходка. Услугата по-скоро изглежда като „наем на приятелка“, която е доста популярна в Япония.

Девойка признава, че не е работили две години, тъй като е папакацу, а приходите ѝ от двама мъже са били повече от 9500 долара на месец за този период. Доходите ѝ били толкова високи, защото тя получила членство в елитен клуб за папакацу.

Разбира се, при такава работа има много рискове. Никой не може да гарантира безопасността на едно момиче, което отива при непознат мъж през нощта. А може и да не ѝ платят за срещата. Една папакацу се оплакала, че мъжът отишъл до тоалетната и след това избягал, без да плати сметката и нейните услуги.

Освен това мъжете могат да платят с фалшиви пари или тайно да заснемат какво се случва. Могат и да си поискат още след вечеря. Момичетата няма към кого да се обърнат в този случай, полицията не помага.

Все повече са и младите мъже, които имат проблеми с парите. Ако изглеждат добре те също стават „държанки“ или ходят в специални клубове за жени – мамакацу. Младежите ходят на срещи за пари с богати зрели дами.

В крайна сметка този бизнес не е толкова невинен, колкото го представят. Имало е случаи на насилие над момичета, измами, заплахи, информира Ютюб канала.

Когато момичетата станат папакацу, те не знаят какво да очакват. Рискуват живота и здравето си, качвайки се в колата на непознат или отивайки в дома му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чували сме

    136 1 Отговор
    И тука ги има даже и у наше село всичко е за пари
  • 2 Дубрутру

    111 7 Отговор
    В България само има поне 300000.
  • 3 И тука е пълно

    113 2 Отговор
    с Мата Харита.
  • 4 Пешо

    80 12 Отговор
    Ще го ПАПА и ще я КЛЛЕЦУМ
  • 5 ПАПАкацу

    113 9 Отговор
    Всички кифли в територията са ПАПАкацу.

    Коментиран от #35

  • 6 ю.кортес

    123 1 Отговор
    чувал съм за ученички които придружават дърти котараци до дубай.
  • 7 МАЛЪКкацу

    120 4 Отговор
    Има много мъже с МАЛки кацу и затова купуват на трътките големи джипове.

    Коментиран от #11

  • 8 Мим

    93 1 Отговор
    Ами това е нещо като папатеклеца...
  • 9 Важното е да няма

    62 3 Отговор
    папааку
  • 10 Глупости...

    57 4 Отговор
    ...излязло девойчето с дядо си и била папанещоси.
    Не го вярвам :)))))
  • 11 Ха ха ха

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "МАЛЪКкацу":

    Ха ха ха
  • 12 Папакацу

    67 12 Отговор
    Ние знаем, че мъжете нямат много акъл в тиквата.
  • 13 папакацу

    34 41 Отговор
    тука млади русофили с дърти кадии
  • 14 ще кажа само

    56 15 Отговор
    Отвратително!🤮
  • 15 Направо

    40 1 Отговор
    Каца на папа
  • 16 Гост

    132 1 Отговор
    Тук ги наричаме папакуру.
  • 17 Mladoka

    72 5 Отговор
    Познавам ама не са японки а българки
  • 18 :-D:-D:-D

    52 2 Отговор
    А има ли такива сайтове за папакацу в България. Ако някой знае да им напише имената, аз за един приятел питам. :-D:-D:-D
  • 19 Гост

    70 5 Отговор
    Щастието не се състои в парите , но то се закупува с тях - българска поговорка .

    Коментиран от #27

  • 20 шопендар

    112 22 Отговор
    тук за по кратко ги наричаме к.у.р.в,и.,,и такива са почти всички жени на тази територия.елементарни,прости,арогантни,без значение от образование ,професия...и т.н.
  • 21 Факт

    49 33 Отговор
    Всичко е измислено и построено от мъже , жените стават само за 3 неща ,)

    Коментиран от #26

  • 22 Левски-герой за нас, за други терорист

    44 1 Отговор
    Новото нормално....дъщери и бащи ......що за свят...
  • 23 Госあ

    76 6 Отговор
    Хммм за няколко годишното ми пребиваване в Цукуба/ Токио, не ми е направило впечатление. В България обаче, определено ми прави.

    Коментиран от #46

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Behemoth

    127 0 Отговор
    Тука им викат плеймейт,манекенки и певачки...напоследък и инфлуенсърки...бе модерна работа ...
  • 26 голямата ви гордост се руши

    22 48 Отговор

    До коментар #21 от "Факт":

    Мъжете сте повърхностни, нищо трайно не можете да построите!

    Коментиран от #28

  • 27 ха ха

    26 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Знам всички български поговорки. Тази не е от тях.
  • 28 Мъже са

    62 20 Отговор

    До коментар #26 от "голямата ви гордост се руши":

    Построили пирамидите и великата китайска стена....По трайно здраве му кажи. Стоят гордо изправени с векове. Жена единственото което може да изправи.....пада след 20 минути
  • 29 Баце

    42 2 Отговор
    Не съм чувал и незная къде е Япония, но знам за едни плеймейтки, фолкаджийки и една синоптичка, който правят почти същото, но във вулгарен вариант като филмите на Лари Флинт и не са папанезнамсикво, а им викат Мата Хари. Просто друг манталитет.
  • 30 Боровил

    42 0 Отговор
    Демек чичко паричко ..Имаш пари има либоффф нямаш пари няма либоффф
  • 31 Pitar Pan

    43 1 Отговор
    За жалост и за радост, всичко стана бизнес, дори и човешките взаимоотношения!
  • 32 Не разбирам от футбол

    44 1 Отговор
    Нищо ново това си ежедневие в България.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дърт жилав пенсионер

    19 1 Отговор
    Правосъдието да се размърда че хората на бах Ставри чакат министри и политици папапуцуку. Кеф бате чакаме ви и неискаме предсрочно
  • 35 Мурджо

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПАПАкацу":

    И аз знам за моми -путаклецу! В "Театри"пълно с такива!

    Коментиран от #37

  • 36 Да, ама не

    12 1 Отговор
    Забавен факт: Гейшите не са същото като оиран и юуджо и не се занимават с платена любов. Статии не трябва да се пишат на базата на обща култура и стереотипи.
  • 37 Мурджо

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мурджо":

    "ТЕАТРО"!!
  • 38 Гочето

    18 0 Отговор
    Това въобще не ме учудва след като папакуцо го има навсякъде,само че при нас е по вулгарно.
  • 39 Дедо Ташко

    15 0 Отговор
    До авторката: Ой на дяда сладураната!
  • 40 Дедовия

    14 1 Отговор
    Проблема на мъжете е че са със две глави.А когато едната надделее над другата ела че ми трябваш папа кацу. Ха.ха ха
  • 41 Б. М.

    30 1 Отговор
    Имаше един филм " Маргарит и Маргарита", с участието на Васил Михайлов. Там сюжетът е същият. Излезе през 1988, мисля.
    След това "възмутени" граждани, накараха Васил Михайлов да се извинява, че в България такова нещо нямало.
    А то си беше така, дъртите комуняги е... ха младите ученички.
    Сега, децата им бизнесмени, правят същото.
  • 42 Чак сега

    12 1 Отговор
    Разбрах какво значело плеймейтка.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АБЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ

    4 0 Отговор
    ПУСНЕТЕ ПЕСЕНТА НА БОРИС, МАШАЛОВ,,,, МЯТАЛО ЛЕНЧЕ ЯБЪЛКА,,,, И ЩЕ РАЗБЕТАТ МЛАДИТЕ ЗЛАТОТЪРСАЧКИ ЧЕ НОЖЪТ ИМА ДВР СТРАНИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Просто не си обръщал внимание ! Даже в Хакодате съм виждал и хотел за такива срещи!