Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 21:10 7 821 4

Как да разбереш, че той изпитва силни чувства към теб

  • силни чувства-
  • любов-
  • отношения

Има някои признаци, дори и на ранен етап във връзката, които говорят за огромните шансове вашето вълшебно чувство да се развие до истинска и съзнателна любов

Как да разбереш, че той изпитва силни чувства към теб - 1
Снимкa: Shutterstock

Едно толкова сложно и многостранно чувство като любовта преминава през няколко етапа, твърдят психолозите. То започва с най-обикновена симпатия, която постепенно прераства в нещо повече. Първоначално сме заслепени от външната привлекателност, от начина на говорене, от поведението и обноските като цяло. Чувстваме се привлечени от този човек, въпреки че все още не го познаваме добре. Но нямаме търпение да научим особеностите на неговия характер, да разкрием неговите силни страни. Симпатията предшества влюбването. А то е много по-сложно и много по-ярко емоционално преживяване! То се появява на малко по-късен етап - когато опознаем част както от добрите, така и лошите страни на човека. И точно тогава настъпва преломният момент, от който зависи развитието на отношенията ни – дали ще се влюбим до полуда или просто ще се разделим, защото не сме един за друг…

На какво да обърнем внимание, за да разберем дали един мъж изпитва наистина силни чувства?

Ако през първите месеци на общуване се чудите дали мъжът ви обича, психолозите казват, че все още е твърде рано за дълбокото чувство. Защото хората през този период са влюбени или изпитват силна симпатия един към друг. Любовта идва на малко по-късен етап. Тя „се ражда“ от влюбването и е много по-спокойно, по-дълбоко и по-трайно чувство. Способността да обичаш зависи и от личното ниво на зрялост на всеки човек.

И все пак, има някои признаци, дори и на ранен етап във връзката, които говорят за огромните шансове вашето вълшебно чувство да се развие до истинска и съзнателна любов.

И то се отразява в поведението ни. Затова, ако искате да се убедите в дълбочината на чувствата на мъжа до вас, наблюдавайте действията и поведението му. Думите също са важни, но не чак толкова. Защото обикновено когато човек е наистина влюбен, той избягва любовните обяснения. И обратно – мъжът може да ви увери, че ви обича, а всъщност изобщо да не изпитва това чувство към вас.

Какво доказва любовта на мъжа към жената?

Например, това, че той ви се възхищава. Той ви наблюдава, дори когато вие не забелязвате. И тогава неговият поглед свети от щастие.

Ако имате нужда от помощ, той с готовност ви я оказва, а не чака да го помолите за нея. И това важи за напълно различни проблеми - емоционални, физически, материални или други. Един любящ мъж ще ви подкрепи във всяка ситуация. И независимо какво ще му коства това!

Друг показател за искрена любов е желанието му постоянно да общува с вас, да споделя случи от живота си, да ви доверява най-съкровените си мечти.

Ако е чувствителен към вашето настроение и изпитва чувство на еуфория, ако види, че сте щастливи, това е още един добър признак. Защото, явно, е готов на всичко за да ви зарадва.

Ако мъжът е горд, че е с вас, радва се да сте заедно публично място, също не бива да се тревожите за искреността на чувствата му. Защото той не само не крие, а дори подчертава връзката ви. Ако няма сериозни намерения към вас, не би направил подобно нещо.

Същото е и ако забелязвате, че той е много чувствителен към вашите емоции и чувства. Например, не настоява за интимност, докато не се увери, че самите вие желаете това. Един искрено любящ мъж би оставал връзката ви да се развива по естествен път. Без да препира.

Също така любящият мъж винаги помни това, което някога сте му казали, защото винаги ви слуша много внимателно.

Той се интересува от вашето мнение за неговото поведение. Никога не би направил съзнателно нещо, с което да ви огорчи.

Той винаги ще се грижи за вашите нужди и ще намира всякакви малки причини, за да ви прави щастливи!

Любящият мъж ви смята за част от своето бъдеще и винаги ви включва в своите планове.

Винаги се стреми да ви защити: инстинктивно хваща ръката ви или поставя ръка на рамото ви, когато сте сред много хора.

Той цени вашето мнение и не взема важни решения, без първо да се консултира с вас.

Не може да ви се сърди дълго. И винаги е готов да се извини, ако му кажете, че е сгрешил.

Любящият мъж никога няма да ви коментира, да критикува пред другите.

Той не се опитва да ви промени. Защото харесва дори вашите недостатъци.

Той не се плаши от проблемите и трудностите, които съпътстват всяка връзка. И не се плаши от тях. Напротив, разглежда ги просто като поредната възможност, която ще позволи на връзката ви да укрепне и да стане още по-силна!

Защото проявлението на любовта е не само интимен контакт, а отговорност, грижа, уважение и още, и още…

Ако един мъж ви обича, вие със сигурност ще усетите това и ще сте сигурни, той ви обича истински.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    4 2 Отговор
    Като му предложиш със. сестра си да направите тройка ,а той да се дърпа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хубава

    9 3 Отговор
    статия, преписана от друг сайт, разбира се, при това с 2-3 дни закъснение. Вие така си правите. Чета ви само заради форумите. Но триете мненията безобразно, за щяло и нещяло. Както и да е, по повод темата: НА НИКОГО НЕ СВАЛЯМ ШАПКА ВЕЧЕ. Ама дали ме обичал?... Все тая. Всичко е е временнои измама.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.