Last news in Fakti

1 Март, 2022 14:56 1 714 1

Бенедикт Къмбърбач получи звезда на Алеята на славата

  • бенедикт къмбърбач-
  • алея на славата-
  • звезда на алеята на славата-
  • холивуд

Британският актьор е номиниран за Оскар за ролята си в "Силата на кучето"

Бенедикт Къмбърбач получи звезда на Алеята на славата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач бе почетен със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи АФП.

Това става седмици преди церемонията за наградите "Оскар", за които актьорът е номиниран за ролята си в "Силата на кучето", пише БТА.

За звездата си Къмбърбач каза, че това е "изключителна чест". В словото си на церемонията той призова за действия срещу климатичните промени, говори за болката от загубата на човешки животи от COVID-19 и се обяви за действия за прекратяване на руската инвазия в Украйна. Актьорът каза, че "вече няма време за бездействие... трябва да действаме".



Къмбърбач, който се сдоби със световна известност с ролята си в сериала на Би Би Си "Шерлок", е номиниран за награда "Оскар" за най-добър актьор в готическия уестърн на Джейн Кемпиън "Силата на кучето". Продукцията е с номинации в 12 категории. Британският актьор се конкурира за приза с Андрю Гарфийлд, Хавиер Бардем, Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Церемонията за 94-те награди "Оскар" е на 27 март.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Едикт

    1 0 Отговор
    Звездата на Ким Бърбач да не е до звездата на Ким Бейсинджър?