Last news in Fakti

20 Април, 2022 11:45 3 124 10

Нана отбеляза 10 години от срещата с рака

  • нана гладуиш-
  • рак на гърдата-
  • рожден ден-
  • благодарност-
  • признателност

Тя обяви символичната за нея годишнина в публикация в социалните мрежи

Любимата на всички българи тв водеща Нана Гладуиш отбеляза 10 години от сблъсъка си с рака навръх своя рожден ден. Тя обяви символичната за нея годишнина в публикация в своите социални мрежи на 6 април, пише вестник Ретро.

„Скъпи приятели, днес навършвам 48 години. Изминаха 10 години от първата ми диагноза рак на гърдата и в днешния ден съм особено признателна за всички подаръци, с които животът продължава да ме радва. Нека заедно днес отпразнуваме хубавото време и приятелството, което ни спасява, защото красотата е до време. Обичам ви и ви благодаря за всичко!“, написа водещата на „Съдебен спор“.

Ракът съвсем не е затворена страница за тв звездата. Гладуиш сподели, че се надява да е добре, но отново ѝ предстоят прегледи, които прави на всеки 6 месеца. Макар лъче- и химиотерапиите да са зад гърба ѝ, лечението ѝ всъщност още течало и щяло да отнеме дълги години.

„На поддържаща хормонална терапия съм, която продължава. Тя се прави десет години, а понякога и до края на живота. Лечението ми преминава в Израел, но пандемията много промени ситуацията, така че сега ще се изследвам у нас“, разкри Нана. Тя разясни, че винаги ще се води високорисков пациент и няма как да продължи живота си в пълно спокойствие. През май ще се навършат и 5 години, откакто научи, че е болна от рак повторно.
„Това е втората ми диагноза в рамките на десет години, което много мачка психиката. Винаги го има притеснението, колкото и да си се успокоил и да се чувстваш добре. Когато имам насрочен преглед или кръвни изследвания, треперя“, споделя телевизионната водеща, която премина през 9-те кръга на Ада.

Докато се бореше за собственото си оцеляване, се наложи Нана да бъде опора и за своята сестра, която пък бе диагностицирана със злокачествено образувание в мозъка. Беше необходима спешна операция, но заради рестрикциите около пандемията от Ковид-19 тя не можеше да замине за лечение в чужбина. Лекарите от столичната болница „Свети Иван Рилски“ обаче успели да овладеят ситуацията.

С течение на времето Нана установила, че семейството ѝ има генетична обремененост и за да предотврати поредно връщане на тежката диагноза, през 2018 г. тя взе смелото решение да премахне яйчниците си.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чак

    8 3 Отговор
    пък любима на всички българи ?!
  • 2 ТАЗИ Е МНОГО УСТАТА

    3 2 Отговор
    ДА ДА ДА ДА ДА ДА ДА ДА ДА ДА ДА
  • 3 Роза

    9 2 Отговор
    Желая здраве,дълголетие и кураж на г-жа Нана Гладуиш!
  • 4 Д-Р ИВАНОВ

    3 3 Отговор
    оперативно сие премахнала яйчниците това влияе на психиката
  • 5 Радвам се

    5 0 Отговор
    За сестра й, също за Нана.
    Ето че и в България има добри лекари !!!
  • 6 Гост

    7 1 Отговор
    Който има пари се лекува чужбина . Който няма умира . Или се мъчи по нашите болници.
  • 7 Студопор

    4 2 Отговор
    Жива и здрава да е жената. Друго не мога да кажа.
  • 8 Да кажа

    3 1 Отговор
    Нана да се сети за Васа Ганчева,цял живот трябва да и тежи на съвестта!!!!!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор
    Браво!!!Но е време да се забрави лошото и да се върви напред!Желая здраве на всички хора,а на лудинофилите да ядат кютек та да поумнеят и се вразумят!
  • 10 121

    3 1 Отговор
    Ще си позволя да Ви нарека с малкото име,мила Няма,пожелавам от все сърце,да сте жива и здрава.Бог дава изпитание на силните,а Вие сте от тях.Вярвайте и вървете смело на пред.