22 Април, 2022 15:20 1 220 1

Глобиха продуцентите на фаталния филм с Алек Болдуин

  • алек болдуин-
  • продуценти-
  • глоба-
  • инцидент-
  • rust

Финансовата санкция е наложена от Бюрото за здраве и безопасност на работното място в щата Ню Мексико

Глобиха продуцентите на фаталния филм с Алек Болдуин - 1
Снимка: Shutterstock

Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската компания "Rust Movie Productions", която стои зад филма "Rust", при чието заснемане беше убита операторката Хелена Хътчинс, предадоха световните информационни агенции.

Финансовата санкция е наложена от Бюрото за здраве и безопасност на работното място в щата Ню Мексико, където се снимаше продукцията. След трагичния инцидент от октомври м.г., работният процес по лентата бе спрян.

Проверка на ведомството в Ню Мексико е установила, че компанията е била наясно, че "не се спазват процедурите за безопасност при използване на огнестрелно оръжие на снимачната площадка".

Продуцентите са проявили "безразличие към безопасността на служителите", като не са предприели мерки за спазване на протоколите за сигурност.

Службата наложи максималната глоба от 136 793 щатски долара и нареди да бъде платена в рамките на 15 работни дни.

През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони, припомня БТА. Разследването на тежкия инцидент продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПродуцентЦионист

    4 1 Отговор
    Бълха ги ухапала имат богати ционстки спонсори а от поне 20 години над 90% от деградивната холивудска продукция е на загуба откъм приходи но целта не е да печели пари а да зомбира гоите