Необходими продукти:
3 картофа
1.5 ч.ч. бланширан лапад (30 - 40 листа)
3 с.л. олио
2 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
сол - на вкус
За застройката:
1 яйце
кисело мляко - 200 г
Начин на приготвяне:
Лападът се измива хубаво и се реже на ивици. Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври. След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода. Лападът се отделя настрана за по-късно. В тенджерата се налива около 1500 мл вода.
Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата. Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта. Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.
Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея. Супата с лапад и настъргани картофи е готова, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чистия Фикри
Коментиран от #4
10:38 02.05.2022
2 Komapak
10:39 02.05.2022
3 Аз съм
10:43 02.05.2022
4 Чистия Фикри
До коментар #1 от "Чистия Фикри":
Интересно звучи,махаш ли жилката в средата на листа? Мисля да пробвам ама с агнешка кайма.Коментиран от #5
10:49 02.05.2022
5 Чистия Фикри
До коментар #4 от "Чистия Фикри":
Обърках,коментар 4 е до коментар 310:50 02.05.2022
6 Човек
10:53 02.05.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Гергана
А иначе рецептата е много хубава!
15:20 02.05.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.