Last news in Fakti

2 Май, 2022 10:15 4 511 9

Рецепта на деня: Супа с лапад и картофи

  • супа-
  • лапад-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Вкусна пролетна супа

Рецепта на деня: Супа с лапад и картофи - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 картофа

1.5 ч.ч. бланширан лапад (30 - 40 листа)

3 с.л. олио

2 стръка зелен лук

3 скилидки чесън

сол - на вкус

За застройката:

1 яйце

кисело мляко - 200 г

Начин на приготвяне:

Лападът се измива хубаво и се реже на ивици. Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври. След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода. Лападът се отделя настрана за по-късно. В тенджерата се налива около 1500 мл вода.

Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата. Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта. Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.

Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея. Супата с лапад и настъргани картофи е готова, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чистия Фикри

    3 0 Отговор
    Ориз вместо картофи,задължително един белен домат,подправки-червен пипер и джоджен и никаква застройка! Като се сервира аз си слагам в чинията кисело мляко и натрошено сирене..Става и да си пиеш ракията с чорбата! Добър апетит!

    Коментиран от #4

  • 2 Komapak

    2 1 Отговор
    Не му ли сложите нещо мазничко, сирене или бекон, мноого трудно върви. В смисъл, трябват повечко люти чушки😀😀😀
  • 3 Аз съм

    3 1 Отговор
    С листа от лапад стават най-вкусните сармички!
  • 4 Чистия Фикри

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чистия Фикри":

    Интересно звучи,махаш ли жилката в средата на листа? Мисля да пробвам ама с агнешка кайма.

    Коментиран от #5

  • 5 Чистия Фикри

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чистия Фикри":

    Обърках,коментар 4 е до коментар 3
  • 6 Човек

    3 1 Отговор
    Маха се стеблото от средата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гергана

    2 1 Отговор
    За нас лапад, за украинските бежанци - безплатни ястия с месце. Браво, много умно, политици. Много ви бива.
    А иначе рецептата е много хубава!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.