10 Май, 2022 08:09 18 559 2

Ретрограден Меркурий от днес до 3 юни

  • ретрограден меркурий

Как да се държите по време на ретроградния период?

Ретрограден Меркурий от днес до 3 юни - 1
Снимкa: Shutterstock

На 10 май 2022 г. започва ретрограден Меркурий. Астролозите съветват по това време да сте възможно най-тихи и спокойни.

Какво е ретрограден Меркурий?

Всяка планета в Слънчевата система се движи директно или ретроградно. В първия случай това е движението на небесно тяло по обичайната му траектория. Ретроградно движение се нарича, когато изглежда, че планетата се забавя или започва да се върти в обратна посока. Но това е просто оптична илюзия: в действителност това не се случва. Феноменът е свързан с особеностите на проекцията, когато небесното тяло минава покрай Земята 3-4 пъти годишно в продължение на три седмици, пише epicenter.bg.

Според астрологичните концепции всяка планета отговаря за определени области от живота. Меркурий се грижи за логическото мислене, комуникацията, науката, търговските и финансови транзакции, пътуването, бизнеса, учението. Ретроградността дава силно напрежение в тези области, за които е отговорна планетата.

Ретроградният период на Меркурий, който предстои, ще се случи в периода от 10 май до 3 юни 2022 г. Планетата ще влияе и на глобалните процеси. Това може да окаже негативни последици върху световния валутен пазар и до проблеми от икономически характер в различните страни.

Кои зодии трябва да внимават по време на ретрограден Меркурий?

Знаците, които са под контрола на Меркурий и трябва да се държат по-внимателно, са Дева и Близнаци. Те попадат под по-силно влияние на задържащата ретросила, която създава пречки в комуникациите и правенето на бизнес.

Как да се държите по време на ретроградния период?

Съветите, които дават астролозите по-долу, важат за всички зодии, но с особена сила се отнасят за Дева и Близнаци.

През този период не трябва да извършвате прекомерна активност: действията могат да бъдат не само безполезни, но и да повлияят негативно на живота ви в личен и професионален план.

Не се препоръчва да стартирате големи проекти, свързани с наука, образование, търговия, технологии. Необходимо е да се въздържате от сключване на договори. Не планирайте големи продажби или придобивки. Тъй като Меркурий отговаря и за финансовите транзакции, процесът може да бъде забавен или отложен.

Периодът обаче е добър момент да научите старите уроци, да завършите проекти, които са били изоставени от няколко години. Необходимо е да се анализират по-ранните грешки, за да не се повтарят в бъдеще. За да сведете до минимум собствените си загуби и провали, не започвайте и не планирайте нищо ново през този период, намалете броя на срещите, ограничете комуникациите.

Съветът на експертите е да се отдадете на отдих и уединение. Занимания като йога, медитация, успокояващи ума практики, дихателни техники, разходки сред природата ще окажа благотворен ефект върху мислите и емоциите, пише woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 боцо

    1 0 Отговор
    алена правилно ми думаше че тоз ми и.а мам.та