Необходими продукти:
- 4 сушени гъби шийтаке
- 1/4 ч.ч. олио
- 2 филийки корен джинджифил
- 5 скилидки чесън
- 100 г свинско месо
- 100 г сурови скариди
- 100 г кармали
- 6 листа китайско зеле
- 1 морков
- 1 кг нудли Хокиен
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 2 ч.л. червено оризово вино
- 1/2 ч.л. захар
- 5 стръка пресен лук
- 1 яйце
- 2 червени люти чушки
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Накиснете гъбите шийтаке в гореща вода за 20 минути. Прецедете ги, като запазите водата.
Сварете нудлите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
Нарежете всички зеленчуци - чесънът нарежете на едро, морковът и джинджифилът нарежете на тънки пръчици, гъбите, калмарите и зелето нарежете на тънки ивици, пресният лук нарежете на тънки кръгчета. Нарежете месото на малки парченца, обелете скаридите.
Загрейте тиган уок и по ръба му сипете олио. Запържете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук. След минута добавете парченцата месо, скаридите и калмарите. Запържете за още 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Добавете още малко олио и запържете морковите, гъбите и зелето.
Добавете прецедените нудли и разбъркайте. Добавете двата вида соев сос, захарта, солта и оризовото вино. Разбъркайте енергично. Избутайте нудлите със зеленчуци в единия край на тигана и в свободния чукнете яйцето. Разбъркайте енергично и смесете с останалите продукти. Накрая добавете зелената част на пресния лук.
Сервирайте ястието веднага, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Мишки
10:13 12.05.2022
3 Киро Рецептата
10:28 12.05.2022
4 456 до Факти
11:15 12.05.2022
5 Смехория
100 г кармали
6 листа китайско зеле
1 кг нудли Хокиен
2 ч.л. червено оризово вино
.........
трябва ми китайско български речник и билет до китай за да си приготвя тъпата рецепта :)
11:39 12.05.2022
6 Пфффф
11:41 12.05.2022