Необходими продукти:
- Картофи – 4-6 средно големи
- Бекон - 100 грама
- Полутвърдо сирене (кашкавал/чедър) - 100 грама
- Заквасена сметана - 100 грама
- Зелен лук - 1 стрък (той е само за украса, та може и да го пропуснете)
- Масло
Начин на приготвяне:
Измийте и изсушете добре картофите.
Разтопете малко масло и намажете с нея всеки картоф.
Поставете картофите в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°. Обикновено това трябва да продължи за около 30-40 минути.
Докато кожичките на картофите се запичат в тиган, сложете останалото масло и в него запържете нарязания бекон.
Извадете картофите от фурната. Оставете ги да се охладят, разрежете си наполовина и ги издълбайте. Сместа няма да ви е необходима за тази рецепта, но винаги може да измислите нещо друга с нея – например да добавите малко прясно мляко и да стане картофено пюре.
Издълбаните картофи намажете отвътре с малко разтопено масло и ги сложете отново в загрята на 200° фурна. Оставете ги за 7-10 минути.
Извадете картофите от фурната и отгоре ги наръсете с настърганото сирене/кашкавал (в оригиналната рецепта използват чедър, но може да го замени с друго полутвърдо сирене).
Сложете запържения бекон върху издълбаните картофи, които вече са намазани с масло и поръсени със сиренето.
Отново сложете картофите във фурната за буквално 5 минути, така че сиренето да се стопи.
Извадете хубавите „Картофени кожички”, сложете отгоре малко сметана и за цвят поръсете с нарязан лук.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ванга
то и картофа ще бъде такъв
Коментиран от #4, #5
10:23 20.05.2022
2 нннн
11:03 20.05.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 калмари
Коментиран от #7
12:11 20.05.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.