23 Май, 2022 13:44 2 093 1

Актьорът и режисьор Ахмед Бенаиса почина в Кан

  • aктьор-
  • режисьор-
  • ахмед бенаиса-
  • почина-
  • кан

Той е смятан за основна фигура в алжирския театър и кино

Актьорът и режисьор Ахмед Бенаиса почина в Кан  - 1
Снимка: Shutterstock

Актьорът и режисьор Ахмед Бенаиса, смятан за основна фигура в алжирския театър и кино, който беше в Кан за представянето на филма "Златна капка", почина на 78 години, съобщи АФП.

През над 50-годишната си кариера, започнала през 1971 г., той е играл в повече от 120 филма, сред които международно признати алжирски продукции, като "Кръвта на вълците", "От Холивуд до Таманрасет", "Извън закона". Участвал е и в много френски продукции.

В послание до семейството на починалия във Фейсбук, алжирският министър на културата и изкуствата Сорая Мулуджи изрази съболезнования за загубата на "монумент" на алжирската култура, който "оставя незаличима следа в света на киното и алжирския театър".

Ахмед Бенаиса умира в Кан преди прожекцията на филма "Златната капка" на френския режисьор Клеман Кожитор в секцията "Седмица на критиката", допълни БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    2 1 Отговор
    да почива вав мир