Last news in Fakti

20 Юни, 2022 18:56 2 817 1

Два ключови фактора за щастлив и успешен брак

  • брак-
  • семейство-
  • любов-
  • ключ-
  • фактор-
  • връзка

Хармонията във връзката е плод на любов, отдаденост и много усилия, но ето още какво помага да създадем траен и щастлив брак

Два ключови фактора за щастлив и успешен брак - 1
Снимка: Shutterstock

Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която е взела решението да застане пред олтара. Надали някой встъпва в брак с очакването за нещастен живот. Всеки иска да получи най-доброто за себе си, да живее в хармония и да споделя любов с половинката, която сърцето му е избрала. Но само любов и силни чувства не са достатъчни. За жалост, съществуват много предпоставки любовта да бъде помрачена, пише az-jenata.bg.

Трайността на брака зависи от щастието във връзката. Колкото повече усещане за щастие има между партньорите, толкова по-дълъг потенциал има бракът. Отношението на съпруга ви може да повлияе на нивата ви на лично щастие. В такива моменти ще се запитате дали изобщо да продължите да сте с този човек.

За да избегнете такива въпроси, когато вече е късно и за да повишите вероятността да имате истински щастлива връзка, вижте кои са двата най-ключови фактора, които правят жените наистина много щастливи.

Емоционална стабилност

Един от най-големите фактори за това дали бракът ни ще е щастлив е партньорът ни. Ако имате партньор, който не ви прави щастливи, как тогава бракът ви би могъл да се счете за щастлив и успешен. Вярно е, че не трябва да очакваме от партньорите си да ни осигуряват и доставят щастие. Отговорност за това носим самите ние. Но ако имаме емоционално нестабилен партньор, това ще бъде сериозен проблем, който с течение на времето обикновено се задълбочава.

Емоционалната стабилност е от огромно значение за усещането за щастие в един брак. Ако имате партньор, който е емоционално нестабилен, склонен е към тревожност, безпокойство, депресия, има непостоянно и рязко променящо се настроение, това означава, че има невротични наклонности, а дори и психическо разстройство.

Хората, които се омъжват или женят за невротични личности са по-малко щастливи в браковете си. Често такива връзки се разпадат. Невротичните личности са притеснителни, лесно се плашат, винаги са стресирани от него, винаги имат нужда от успокоение или от гаранции в любовта. Може да се наблюдава както при жени, така и при мъже.

Семейни цели

Другият много мощен и изключително важен фактор за щастлив и успешен брак, са общите семейни цели. Браковете, в които съпрузите имат еднакви цели, обикновено са определяни като щастливи. Ако във връзката важните цели и разбирания за живота се разминават, потенциалът за щастлив брак е много малък.

Проучвания, цитирани от yourtango.com установяват, че както мъжете, така и жените, които имат партньори с общи житейски и семейни цели, са определили браковете си като щастливи. Още едно интересно наблюдение от изследването е, че мъжете и жените, които са работили по-малко и са прекарвали повече време със семействата си, се определят като по-щастливи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Романтичната съсетка

    2 2 Отговор
    Веднага знае човек, дали ще бъде щастлив или не, хармонични бракове е имало отдавна, все още ги има такива възрастни двойки за съвременни двойки, рядко, но има и от тях... за завиждане са такива, защото има уважение и в големите им родове, тъжно е за такива неща да се говори и пише...!