5 Юли, 2022 12:58 3 573 6

Хванаха гигантски бели амури край Павликенско

  • шаран-
  • амур-
  • рибари-
  • риболов

Рибите били с тегло приблизително 30 килограма

Двама въдичари от Павликенско обогатиха личната си колекция с трофейни риби с внушителни размери. На кукичките се закачили бели амури, които били и основната цел на ентусиазираните рибари.

Късметът първо се усмихнал на 39-годишния лесничей Тихомир Куев от Вишовград. Той хванал трофей с тегло 27 кг и дължина 114 см. Негов помагач с кепа бил Румен Цачев от Павликени. Въдичарят се натъкнал на огромната риба в района на полуострова срещу стената. Двамата приятели замятали в плитък участък с около 3 метра дълбочина с дънни въдици от брега, съобщава "Борба".

Пет дни по-късно, на 20 юни, към 9 сутринта, слуката споходила и на Румен Цачев, който вдигнал летвата още по-високо с амур 31 кг и 123 см. Ловил е на същото място, само че този път свидетел на улова станал друг ентусиаст – Ангел Йорданов от Павликени.

И двамата майстори идват на язовира специално за едри амури, понеже знаят, че рибите излизат там да пасат от водораслите в плитчината. Печелившата въдица и в двата случая е била заредена с царевичка с повдигач, „на косъм“, влакно 0,35 мм монофил и кука N 2.

Това са лични рекорди за Тихомир и Румен, макар че досега имат в актива си доста едри амури от този язовир. Двамата рибари споделят, че най-често идват на яз. „Ал. Стамболийски“, понеже е близо до домовете им, а и държи трофеи. Те обикновено играят вабанк: залагат само за едри риби – шарани и амури.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еж риба бол

    6 1 Отговор
    И се не бой, била много вкусна,, пущената,,.... без лимон, дори....!
  • 2 Орел

    5 2 Отговор
    Като ги изядат те ще станат по 135 кила. Плюс бирата.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    Татеееее тоя корем от бира ли е
    Не сине. За бира.
  • 4 ппп

    9 4 Отговор
    И кво сега като са я уловили? Медал ли да им дадем? Начесали са си крастата. Тази риба са и трябвали десетки години за да стигне тия размери, тия ще я излапат за ден и така докога мислите ще има едри риби там? Като гледам тоя на снимката няма вид на гладен, т.е. спокойно е можел да пусне рибата

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "ппп":

    Май не си прочел внимателно статията.
    Ловят трофейни риби.
    А от опит знам че който практикува такъв риболов ,снима и пуска.
    А сега наздраве.
  • 6 Гого

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "ппп":

    А по снимката можеш ли да познаеш дали му се ходи до тоалетна?