Last news in Fakti

29 Юли, 2022 15:30 9 995 12

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара

  • индия-
  • диамант-
  • находка

New York Post: Индийка откри диамант на стойност 25 000 долара в гората

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара  - 1
Снимка: Shutterstock

Жителка на село в индийския щат Мадхя Прадеш отишла в гората за дърва за огрев и намерила диамант, чиято стойност се оценява на 25 хиляди долара. Това съобщава New York Post.

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара
Снимка: Shutterstock

Дженда Бай събирала и продавала дърва за огрев, за да спечели пари за ремонт. Забелязвайки блестящ прозрачен камък в гората, тя го взела и изтичала бързо вкъщи, за да каже на съпруга си за находката. Двойката не могла да идентифицира скъпоценния камък, затова се обърнали към местния бижутер Анупам Сингх.

Той потвърдил, че жената е намерила диамант с тегло четири карата. Семейството, което живеело в изключителна бедност в порутена къща, планира да предложи находката на търг и се надява продажбата на скъпоценния камък да им помогне да решат финансовите си проблеми.

Жената има четирима сина и две дъщери, които са пред женитба. С приходите от камъка Дженда Бай иска да реновира къщата и да организира сватбите на дъщерите си.

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара
Снимка: Shutterstock

По-рано беше съобщено, че миньори по време на работа в Ангола, са открили най-големия розов диамант за последните 300 години. Когато се обработва, той може да загуби до 50 процента от първоначалния си размер.

Източник: New York Post

Жена отиде в гората за дърва и намери диамант за 25 000 долара
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руснаков

    32 0 Отговор
    Беднички горките,..не смогват,....но пък с 6 деца....на кой ли приличат в БГ......

    Коментиран от #3

  • 3 Про100 100

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Руснаков":

    Приличат, вярно е, но не се отказват и се борят. Радвам се на късмета на женицата.

    Коментиран от #4

  • 4 Сигурно не си запознат

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Про100 100":

    И в Канада и в Америка на всеки местен жител държавата плаща средна работна заплата ако не работи! 25 000 не са много пари !
  • 5 Чудо от Европа

    19 1 Отговор
    Жител на Факултето - България (ЕС), както си ходел по улицата на гр. София, намерил захвърлен топ обгорели медни кабели. Зарадван, той извикал съседа Мюмюн и с мъка натоварили находката на неговата каруца. На сутринта той почерпил съседите си с бира и обявил че ще започне нов живот. Всички много се зарадвали на късмета на бай Сабри.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бий самара, да се сеща конят!

    13 0 Отговор
    Зимата наближава, тръгвайте и вие по гората за дърва! Щото в Европа зимата е студена, не е топло като в Индия! Ще намерите и диаманти! Ама друг път!
  • 9 Соваж бейби

    6 0 Отговор
    Тази жена да не я видяла сметката на някой хаха ,с брадва или с резачка е била не пише ?И как една обикновенна женица в гората разбрала че е диамант ?Там е уловката обработен или не ?В гората ???На дървото може би ?Липсва Аладин и лампата или златната рибка за желания ?
  • 10 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "колкото и да искате не сме тъпи":

    Възможно е бе двама се карат в гората ,женицата ги оправила в гръб.Трябва да пратят- Хорейшио от местопрестъплението Маями .Да търси следи от кръв ,или някой го е скрил,краден пък тази го преварила .Има нещо гнило ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.