Last news in Fakti

31 Август, 2022 13:45 2 592 11

Баща със Синдром на Даун направи всичко, за да помогне на сина си да стане лекар (СНИМКА)

  • трогателна история-
  • синдром на даун-
  • сбъдната мечта-
  • сирия-
  • зъболекар

Историята на смейството трогна интернет

Историята на баща със Синдром на Даун, който направи всичко, за да стане синът му лекар, трогна интернет.

Често срещано е погрешното схващане за хората със Синдрома на Даун, че те не могат да имат деца. Жените със Синдром на Даун могат да раждат деца, а в изключително редки случаи и мъжете могат да станат бащи.

Мъж със Синдром на Даун на име Джад Исса и съпругата му имат син, който днес е успешен лекар. Семейство е от Сирия, а историята му доказва, че няма нищо по-силно от безкористната любов, съобщава bTV.

Когато синът на Джад - Садер, се ражда, той е посрещнат в семейството като всяко едно бебе. Садер разказва, че си спомня, че като дете се е чувствал много обичан и баща му е прекарвал времето си с него в много игри. Местната общност също подкрепя семейството и ги приема такива, каквито са.

Бащата работи усилено в мелница за пшеница, за да може синът му да постигне мечтите си. Той успява да спести пари за обучението на Садер. Именно това вдъхновява синът на Джад да стане лекар.

"Мисля, че щях да бъда много по-малко развълнуван от живота и много по-малко запален по това, което правя, ако нямах моя специален баща", казва Садер.

Сега той е зъболекар, което е една от най-добрите и високоплатени професии в Сирия, а щастието на Джад няма граници.

Когато синът му все още учи, Джад го представя на нови хора, като им казва - "синът ми е лекар" с насълзени от щастие очи.

Семейството е живото доказателство, че стереотипите трябва да се разбиват.

Говорейки за връзката, която споделят родителите му, Садер каза, че въпреки че са заедно от десетилетия, любовта между майка му и баща му все още е такава сякаш са се оженили вчера. Те прекрасно разбират нуждите на другия. Обичат да се разхождат заедно, а понякога просто седят и разговарят с часове.

Садер отдава заслугата за успеха си на баща си и признава, че се гордее с него, както и баща му с него. Вдъхновяващият дует обича да гледа филми заедно през свободното си време.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук

    8 10 Отговор
    Сега ще се почне едно плюене и хранене,сякаш булгардебилите са Нобелови лауреати.
  • 2 Гост

    30 0 Отговор
    Детето като беше в гимназия имаше една съученичка в съседен клас със Синдром на Даун, момичето завърши сдобри оценки и никой не се подиграваше с нея. Такива хора като този баща трябва да са за пример .
  • 3 д-р Косев

    17 3 Отговор
    Хората с Даун имат различна степен на умствено изоставане. По-тежките случаи въобще не могат да овладеят език, стават нещо като Киро Простото или Цвъки. Този явно е от леките, да е жив и здрав.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Роза

    14 1 Отговор
    Прекрасна история!Ето защо не трябва с лека ръка да се отхвърлят хората с увреждания,защото много от тях са напълно пълноценни хора и могат да създават качествено потомство!Познавам лично две момчета с Даун,които са отлични спортисти и шампиони в първенствата за хора с увреждания!А тези двама сирийци са създали чудесен син,да им е жив и здрав!Късметлии хора!
  • 5 Соваж бейби

    12 0 Отговор
    Браво ,късмет на момчето ,живи ,здрави и щастливи цялото семейство.Нека учените да търсят и направят лекарства ,възможно лечение на такива хора ,не да мислят за фантазми строежи и преселвания на Марс и Луната нещо което е отвъд и невъзможно за човешкия мозък ,все още.
  • 6 Помислих, че са от Индия

    2 0 Отговор
    Може и наистина да е успешен лекар, иначе няма смисъл да имаш. само диплома за,, фукня,,...!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само един лут

    1 1 Отговор
    Може да, намеси и чужди хора в своите,, просташки,, коментари...!