Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 11:15 1 660 5

Звезда от "Хари Потър" проговори за зависимостта си към алкохола

  • том фелтън-
  • хари потър-
  • зависимост-
  • алкохол

Том Фелън е на мнение, че човек не трябва да се срамува от проблемите си

Звезда от "Хари Потър" проговори за зависимостта си към алкохола - 1
Снимка: БГНЕС

Aктьорът Том Фелтън, най-известен с ролята си на Драко Малфой от сагата за "Хари Потър", разказва в мемоарите си Beyond The Wand за борбата си срещу алкохолизма, пише "Daily Mail".

Според него алкохолизмът, с който се сблъсква през 20-те си години, е "симптом на по-дълбока борба" и показва психично разстройство. Актьорът призна, че всеки ден изпивал по няколко литра бира и няколко чаши уиски. Фелтън каза, че неговият мениджър го е довел до идеята за необходимостта от лечение. Освен това адвокатът му споделил, че през кариерата си е видял 18 подобни случая, а за 11 души тази ситуация е завършила със смърт.

Актьорът се е подложил на рехабилитация три пъти. Първия център той го напуснал още след първия ден престой, а от втория бил изгонен за нарушаване на правилата, когато намерили момиче в стаята му. Фелтън призна, че решението да отиде на лечение е "едно от най-трудните, които някога е трябвало да вземе". Актьорът обаче се похвали със осъзнаването, че "има нужда от помощ" и от решението да направи нещо по въпроса: "Вече не се срамувам да кажа, че не съм добре. И не съм сам в това".

Фелън е на мнение, че човек не трябва да се срамува от проблемите си и предполага, че неговата откритост ще помогне на други хора да се справят със зависимостта си. "Понякога всеки от нас понякога усеща, че е физически нестабилен. Няма от какво да се срамуваш. Това не е признак на слабост”, убеден е той.

Том Фелтън не е първият актьор от киновселената за Хари Потър, който говори за проблемите си. Даниел Радклиф, главният актьор в магьосническата сага, също говори за пристрастяването към алкохола. Кит Харингтън от Game of Thrones се оказа в същата ситуация: след края на снимките на сериала, като изпадна депресия, от която се опита да се отърве с помощта на алкохола. Неговата колежка и съпруга Роуз Лесли му помогнала да вземе решение за лечението, пише БГНЕС.

В мемоарите си, откъси от които се публикуват от медиите, Том Фелтън разказва за заснемането на филмите за Хари Потър. По-рано той също призна, че докато работи по сагата, е бил влюбен в колежката си Ема Уотсън.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жалка картинка

    6 2 Отговор
    Хора без работа, чудят се как да се халосват. Я да го запишат в лозарската бригада на село да копа, няма да му мине през главата за нищо, ще иска вечер само да се тръшне на леглото. И като си помисля, че тези държави се смятат за напреднали и развити…
  • 3 Анонимен

    4 1 Отговор
    Защо всички звезди имат някакви зависимости към алкохол и наркотици? Да не искат да го наложат това като нормално и децата да искат да им подражават?
  • 4 гост

    1 3 Отговор
    Божке... Няколко литра бира и малко уискенце?! Брех, че то тогава само алкохолици в България? Страда той ама за внимание като малка девойка. Нищо хубаво не го очаква този свят!
  • 5 Така де

    1 0 Отговор
    Не ракията удължава живота на човека, а спокойствието и добрината, каквито на Мира й липсват, видно от репортажа от хижата.