Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 14:08 770 2

Хакер откраднал неиздадени песни на Ед Шийран

  • хакер-
  • неиздадени песни-
  • откраднати-
  • ед шийран-
  • осъден-
  • затвор

Той е осъден на 18 месеца затвор

Хакер откраднал неиздадени песни на Ед Шийран - 1
Снимка: БГНЕС

Компютърен хакер, който е откраднал неиздадени песни на британската суперзвезда Ед Шийран и американския рапър Лил Узи Върт, беше осъден на 18 месеца затвор, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Адриан Квятковски от Ипсуич, Южна Англия, е проникнал в облачните акаунти на изпълнителите и е продал песните им за криптовалута. Лондонската полиция, която разследва случая, заяви, че Квятковски е спечелил 131 000 британски лири (147 000 долара) от транзакциите.

"Квиатковски е проявил пълно пренебрежение към творчеството и упорития труд на музикантите, които създават оригинални песни, както и към последвалата загуба на приходи", заяви Джоан Якимек от прокуратурата. "Той егоистично е откраднал музиката им, за да спечели пари за себе си".

През август Квятковски се призна за виновен по различни обвинения, включително 14 нарушения на авторските права и три обвинения за компютърни злоупотреби.

Полицията в Лондон работи съвместно с властите в САЩ за разследване на случая, след като мениджърските компании на няколко музиканти съобщават, че лице, известно в интернет като Spirdark, е получило достъп до облачните акаунти на клиентите им и продава съдържанието им.

Квятковски е арестуван от отдела за престъпления срещу интелектуалната собственост на полицията в Лондон през септември 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    0 0 Отговор
    Квятковски или Квиатковски? Този поляк ли е?
  • 2 въпросче

    0 0 Отговор
    Хакер е откраднал неиздадени песни на Ед Шийран,а Ед осъдил ли го е?