23 Октомври, 2022 12:42 6 785 13

Туристка позира гола на стълбите на италианска катедрала (ВИДЕО)

  • туристка-
  • гола-
  • италия-
  • катедрала-
  • амалфи

Случилото се шокира местните жители

От каране на кола по Испанските стълби в Рим до сърфиране по Големия канал във Венеция и разбиване на скулптури във Ватикана - това лято някои туристи се държат с Италия като с личен увеселителен парк, пише Си Ен Ен, предаде bTV.

След като чешка туристка се излежаваше гола от кръста нагоре на военен мемориал, а американци се къпеха голи в каналите на Венеция, сега трима посетители на Амалфийското крайбрежие изглежда ще бъдат обвинени в "непристойни действия“, след като жена беше хваната да прави импровизирана гола фотосесия на стълбите на катедралата в Амалфи.

В понеделник около 7:30 ч. сутринта жената е била заснета от ужасени местни жители да позира за снимки само с червена ивица плат, покриваща предната ѝ част, пред вратите на катедралата.

"Мястото на снимките е било особено болезнено за местните. Това, че е станало пред църквата прави случилото се толкова шокиращо“, казва пред Си Ен Ен изкуствоведка, която живее в Амалфи.

"Бронзовите врати на катедралата напомнят за дните на Република Амалфи. Тези врати се отварят за процесии, за сватби и погребения. Да, красиво е, но тя е много повече от красив фон за снимка в социалните мрежи", казва изкуствоведката.

Катедралата, която датира от IX век, е посветена на апостол Свети Андрей, като се твърди, че мощите му се пазят там. Тя е построена по време на разцвета на Амалфи, който през IX век е бил морска република. Днес тесните улички на града са претъпкани от туристи.

Местен сайт пише, че тримата туристи, които не са искали разрешение за снимките, са били арестувани от полицията, преди да напуснат града. Те са снимали с професионална техника. Друг местен сайт, който публикува видеото във Facеbook, пише, че жената, която дошла пред църквата напълно облечена и изкачила стъпалата, за да се съблече, е обяснила пред полицаите, че просто са си направили спомен от пътуването, а не са го направили с цел реклама.

Представител на полицията заяви пред Си Ен Ен, че туристите са от Великобритания – фотограф, жената, която е позирала, както и асистентка. Обвинени са за "непристойни действия на публично място“. Архиепископът на Амалфи все още не е коментирал случилото се.

Местните разказват, че това лято Амалфи е бил "по-натоварен от всякога“, а при необичайно топлото време тълпите от туристи продължават да прииждат. Подобни случаи са добър повод да се напомни туристите да се отнасят с уважение към местата, които посещават, както и към хората, които живеят там.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    14 8 Отговор
    Бог е измислил жените така, няма да се сърди 🤣

    Коментиран от #2, #8

  • 2 сила

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Наркос":

    и аз не и се сърдя.....добре , че не сме като козелюбците , ония направо щеха да издивеят от злоба
  • 3 Рошко

    8 6 Отговор
    Ценности, английски ценности
  • 4 Срам и

    12 8 Отговор
    позор
  • 5 Жалко е

    17 3 Отговор
    Светът успешно върви на май… си.
  • 6 Прозрение

    11 1 Отговор
    Голотата-продава,а писането за нея-докарва....ЗАПЛАТА....примера ....ФАКТ Е !
  • 7 Соваж бейби

    3 3 Отговор
    Тази жена нещо друго показва ,само че непросветените хора няма да раберат.Голяма смелост и не е наказана от закона ?!Голота и чвервен плат напомня все повече на нещо друго ,не ме учудва че е жена ....Докато при нас Банжама танцува в църква с приятеля си двойка транс,по голямата объркация е че е искал да влезе в джемия просто не е разбрал че се намира в руската църква ей така само за
    BUZZ в тик ток ,жалко че лепна за мелодия и освини с танца си много яка песен която много харесвам,там пък се пее за едно бъдеще ,и започвам да си мисля ..... -
    Mecs de cités
  • 8 Край

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наркос":

    Бе то Господ е направил хората и да дефекират ама това не значи, че трябва да се прави на стълбите на катедралния храм. В Содом и Гомор е било така и после ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сега остава

    2 0 Отговор
    и швепсовете да се снимат там. А в Жабария ги имат много
  • 11 Православна христиенка

    4 2 Отговор
    Ние пък какви неща правим в женските манастири ,Рилския, Бачковския, Троянския. Питайте сестрите дружки теменужки, Кичка, Вика сливата, Берта, Филка, Палома и др. Изнасяме иконата на баба Гуси
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.