Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 12:15 1 851 1

Режисьорът Тим Бъртън сравни Disney с ужасен цирк

  • тим бъртън-
  • режисьор-
  • disney-
  • цирк

Бъртън е известен с това, че режисира филми с мрачен стил и черен хумор

Режисьорът Тим Бъртън сравни Disney с ужасен цирк - 1
Снимка: БГНЕС

Режисьорът Тим Бъртън разказа за кариерата си в Disney пред Deadline, предаде БГНЕС.

"Започнах там, това е част от моята история. По време на кариерата си в компанията съм бил наеман и уволняван няколко пъти. Докато работех по "Дъмбо", разбрах, че дните ми в Дисни са към своя край", отбелязва той.

Бъртън сравни студиото на Disney с цирк. "Осъзнах, че съм Дъмбо, който работи в този огромен ужасен цирк, и имах нужда да избягам. Този филм е в известен смисъл автобиография", казва режисьорът.

Според Бъртън Disney отделя по-малко време за малки оригинални проекти. Той добави, че компанията се опитва да се съсредоточи върху вече познатите големи франчайзи.

Тим Бъртън е известен с това, че режисира филми с мрачен стил и черен хумор.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по-зле от цирк е

    8 1 Отговор
    долнопробно анимационнопорно е