Много домакини обичат да приготвят изделия от тесто за семейството си. Но всички те допускат една грешка, за която дори не предполагат. Повечето рецепти за питки, сладкиши и пр. включват употребата на яйца и именно там грешат повечето домакини.
Когато приготвяте сладкиши и други тестени изделия никога слагайте цели яйца. За да имат пухкава мекота, задължително е при приготвянето на тестото да се използват само жълтъците.
Тестото, което е приготвено само с жълтъци, става пухкаво и меко. В резултат на това след изпичане тестените изделия придобиват желаната текстура – мека вътрешност и не много твърда коричка.
Все пак, ако желаете коричката им да е по-твърда, може допълнително да ги намажете отгоре с 1-2 разбити белтъка.
Начинаещите домакини, които се затрудняват с отделянето на жълтъка, може да използват специално приспособление или едра цедка – белтъкът ще изтече, а жълтъкът ще остане в нея. А с белтъците могат да си приготвят здравословен омлет.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Теле
16:00 24.10.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Хитра домакиня
Коментиран от #5
16:11 24.10.2022
4 хитър домакин
16:17 24.10.2022
5 Не схванаха иронията ти
До коментар #3 от "Хитра домакиня":
какво означава "хитра домакиня" и защо се бъзикаш със заглавието.16:21 24.10.2022
6 Тихомир Шумов
19:02 24.10.2022