Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 16:28 5 360 7

Най-често срещаните оплаквания на туристите на Малдивите

  • малдивите-
  • малдиви-
  • оплакване-
  • туристи

Макар да се считат за "рая на земята" Малдивите всъщност не са толкова прекрасни, колкото си мислим

Най-често срещаните оплаквания на туристите на Малдивите - 1
Снимка: Shutterstock

Открай време Малдивите са рекламирани като рая на земята - бял пясък, кристално чиста вода и диви плажове радват окото с красотата си. Въпреки това, дори в райските Малдиви, не всичко е толкова гладко и прекрасно и сред туристите често се промъкват оплаквания за недостатъците на островите.

За това от какво най-често се оплакват туристите, прочетете тук:

Прекалено скъпо настаняване

Почивката на Малдивите наистина не е от най-евтините, предава pochivka.blitz.bg. Факт е, че повечето от хотелите там са разположени на отделни острови, те имат собствена огромна територия. Освен това, поради липсата на инфраструктура и развлечения, хотелите трябва самостоятелно да организират свободното време на туристите, което също отнема много ресурси. Доставката на храна до островите се извършва с лодки и хидроплани, което също увеличава разходите за престой в хотелите.

Туристите, разбира се, не харесват тази ситуация, затова се опитват да изберат по-бюджетни хотели. Въпреки това, когато пристигат там, те са много разочаровани от видяното.

Липса на разнообразие в храната

Много туристи се оплакват, че изборът на храна на Малдивите е доста оскъден. Не всички хотели предлагат приличен бюфет поради логистиката и трудностите при доставката на прясна храна. Ако искате да хапнете в местни заведения, ще се натъкнете на лошо обслужване, дълго време за приготвяне и надути цени.

Асортиментът в магазините също няма да ви хареса - изборът там е много малък. Някои туристи носят храна от вкъщи и я ядат в хотела, защото знаят, че бюфетът на Малдивите няма да задоволи нуждите им.

Транспортни проблеми

Можете да пътувате между островите с хидроплани, фериботи и лодки. Първият начин е най-скъпият, но и най-удобният. Можете също така да наемете лодка, но пътуването ще бъде доста дълго. Най-бюджетният вариант - фериботи, поражда някои трудности.

Първо, те пътуват само няколко пъти седмично. Второ, времето на заминаване и пристигане не винаги е удобно.

Независимите туристи често са объркани, така че пропускат фериботите и са принудени да търсят други начини за пътуване. Въпреки това, хотелите често включват трансфер от летището до хотела в цената си, така че е по-добре да проверите това предварително.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тьп русофил

    14 7 Отговор
    Е за това лятото съм в Сочи а зимата в Москва.
    Лукс, разкош и ефтиния.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Милко с гащите на заем

    4 1 Отговор
    Здравейте
  • 4 Супер БГ

    9 4 Отговор
    Малдивите не са за БГ гащници, там е супер гот, само ако си мнооооого напред с кинтите ! :-)

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.