Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 16:45 1 055 0

Боно от U2 издаде мемоари

  • боно-
  • u2-
  • мемоари-
  • литературно турне-
  • „surrender“

Ирландският рок изпълнител започна литературно турне за представянето им

Боно от U2 издаде мемоари - 1
Снимка: БГНЕС

Боно от U2 (Ю ту) издаде мемоари и започна литературно турне за представянето им, съобщава АФП, предаде БТА. Легендарният ирландски рок изпълнител разказва историята на живота си в книгата със заглавие „Surrender“.

Книгата е конструирана около 40 песни на групата U2 и включва 40 рисунки на Боно. Истинското име на певеца е Пол Дейвид Хюсън.

Боно не е само автор и музикант, но и известен филантроп, ангажиран от дълго време с хуманитарни и политически каузи, със световния мир и битката срещу бедността. Боно е и лице на борбата срещу СПИН.

Мемоарите на 62-годишния артист са 500 страници. Боно описва трагедията да загуби внезапно майка си на 14-годишна възраст, както и трудността да се създава музика и да се поддържа статутът на рок звезда. „Музиката на U2 никога не е била истински рок, а по-скоро опера и силни емоции“, казва Боно.

Мемоарите ще бъдат представени с литературно турне под надслов „Stories of Surrender“. Боно започва представянията си от Ню Йорк през тази седмица, следват Чикаго, Лондон, Берлин, Париж, Мадрид и Дъблин. Животът е битка – в групата, в брака, с вярата, казва Боно, който подкрепи Украйна след руската инвазия, изнасяйки концерт в киевското метро.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА