Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 13:15 4 926 11

8-годишно индийче ухапа и уби кобра

  • индия-
  • дете-
  • кобра-
  • ухапа-
  • уби

"Влечугото не помръдна, когато се опитах да го изтръгна, затова го ухапах силно два пъти", каза детето

8-годишно индийче ухапа и уби кобра  - 1
Снимка: Shutterstock

Това е може би най-великият случай на ирония в историята: смъртоносна кобра получи повече, отколкото очакваше, след като нападна 8-годишно момче в Индия, а то отвърна на удара и уби пълзящото създание. Според репортаж на „The New Indian Express“ инцидентът е станал в село Пандарпадх в индийския окръг Джашпур миналата седмица и в него е участвало момче на име Дипак, предаде БГНЕС. Той разказва, че след като змията се увила около ръката му и го ухапала, тя не искала да се пусне, като не оставила на момчето друга възможност, освен да ухапе змията в отговор.

Дипак разказва, че докато играел в задния си двор, кобрата се появила и се увила плътно около ръката му, ухапала го по ръката и му причинила силна болка. "Влечугото не помръдна, когато се опитах да го изтръгна, затова го ухапах силно два пъти", каза Дипак. Двете ухапвания очевидно са били достатъчно сериозни, за да убият змията.

Момчето било откарано в близкия медицински център, където му дали противоотрова и го приели за наблюдение, като го изписали ден по-късно.

Районът, в който живее Дипак, е известен като "Наглок" или "обиталище на змии", като над 200 вида змии припознават дома си в силно обраслия с растителност район.

Кобрите са невероятно интелигентни и макар че обикновено не са агресивни, ще направят всичко възможно, за да се освободят от плен и да оцелеят. Само преди няколко седмици кралска кобра в шведска зоологическа градина (кръстена сър Хис по името на героя на Дисни Робин Худ) някак си успя да избяга от заграждението си, като си спечели новото име "Худини". Тя все още не е намерена. През лятото в зоологическата градина в Маями откриха, че голяма памукова змия е избягала от заграждението си и е изяла питон в съседна клетка.

Преди броени дни британка се събуди и установи, че змията на съседа ѝ е избягала от заграждението си и се е качила в леглото ѝ. За щастие змията не е била отровна, но е била дълга няколко метра. Миналата седмица питон в Индонезия уби и погълна цяла жена. По-късно той бил хванат и убит, а тялото на жената било намерено вътре.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    7 1 Отговор
    Ха ха уеш ,а сега митологията за жената че била подобна на Кобра отпада ,май мъжете по природа са отровни ,за това Бог не им е отредил да раждат.Браво на дивачето ,природно умно с инстинкта си за самосъхранение.Пазете са от ромляни !!!
  • 2 манчо хумата

    13 1 Отговор
    Сиганчето изяло змията леле
  • 3 Елеонор Митрофатов

    5 3 Отговор
    Докъде ни докараха евроатлантическите ценности ! А можеше змията да си убие индийчето , ама не ! За да угоди на Запада , индийчето е убило змията . Глобалистите са виновни
  • 4 баба Гицка

    8 0 Отговор
    Това дете има Ангел хранител! Преди години имаше случай в Русия - немска овчарка ухапала студент, студента също я ухапал, а кучето починало от стрес... :)

    Коментиран от #5

  • 5 Водка Сталичная

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "баба Гицка":

    То там е възможно да е имало много промила на алкохол в кръвта ,или е получил шок от изпарението на устата на студента.Пиения и Господ го пази !
  • 6 Те там са така

    8 0 Отговор
    Тези не ги лови нищо. Един ходи до тоалетна по течението на река Ганг, а друг пие вода, няколко метра по-надолу. Имунизарани са от всичко, там отдавна естествения подбор е премахнал по-слабите организми. Аз, ако изям не мита ябълка и на другия ден ще имам рана в устата.
  • 7 кобрата е била

    3 4 Отговор
    или малка на възраст или от не много отровните!
    Детето било ухапано от нея и имало време даже да го карат в болница и т.н.?
    При една истинска кобра от ухапването й и след впръскване на отровата, човекът няма никакъв шанс на спасение!
    А за дете цяла порция отрова ще го убие веднага!
  • 8 мани мани

    3 0 Отговор
    то и на слънчака е имало най-мно змии, и на буджака в созопол, но комунягите решават проблема с таралежи :) домъкнати от цялата страна ... вече змии няма, но бетон има
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Дааа,трябва да се вярвааааа........на написаното.......
  • 10 един от многото

    3 0 Отговор
    На времето имаш филм: "Майка Индия" , че и там едно цигане удуши отровна змия!
  • 11 ганю

    0 0 Отговор
    по отровно от змията крушата не пада по далеко от змията