Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 13:45 1 125 1

Череп на Тиранозавър Рекс ще бъде продаден на търг (ВИДЕО)

  • тиранозавър рекс-
  • череп-
  • търг-
  • ню йорк

Вижте невероятната находка

Череп на Тиранозавър Рекс ще бъде продаден на търг (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

По време на търг на 9 декември в Ню Йорк ще бъде продаден череп на Тиранозавър Рекс, съобщи NOVA.

„Това е един от най-запазените черепи, намирани някога“, каза Касандра Хатън, старши вицепрезидент и глобален ръководител на отдела за наука и популярна култура.

Според Хатън малки белези по челюстта показват, че динозавърът е умрял в резултат на атака от паразит. „Удивително е да си помислим, че такъв огромен звяр, нещо толкова ужасно, може да бъде повалено от нещо невидимо“, каза тя.

Тиранозаварът е кръстен Максимус. Това е обичайно име, давано на римските военни командири, което почита страховитата репутация на Рекс на ловец и боец. Невероятният череп е открит и изкопан на частна земя в окръг Хардинг, Южна Дакота.

Черепът на Максимус е дълъг 1.8 метра и тежи над 91 килограма. Аукционната къща изчислява, че ще бъде продадена за 15 до 20 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перваз Гавазов

    0 0 Отговор
    20 м какво му плащаш