Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 08:30 2 391 8

Хиляди норки плъзнаха в Северозападно Охайо

  • сащ-
  • норки-
  • северозападно охайо

Хиляди норки плъзнаха в северозападната част на щата Охайо, след като вандали нахлули във ферма и освободили 40 000 от клетките им

Хиляди норки плъзнаха в Северозападно Охайо - 1
Снимка: Shutterstock

Хиляди норки плъзнаха в северозападната част на щата Охайо, след като вандали нахлули във ферма, в която се отглеждат животни заради ценните им кожи, и освободили до 40 000 от клетките им, съобщават властите, цитирани от Ройтерс.

Животните, които избягали във вторник, пресичали близките пътища и много от тях били прегазени от преминаващи превозни средства, докато ловци преследвали друга част от бегълците, съобщават местни медии. "Делфос хералд" съобщи, че работниците във фермата, разположена в Хоугланд, са стреляли по животните, когато те бягали през имота.

Шерифът Том Ригенбах заяви в съобщение за медиите, че заподозрените са унищожили оградата и са пуснали на свобода между 25 000 и 40 000 животни от клетките им. Той заяви, че инцидентът се разследва като случай на вандализъм и проникване с взлом.

Той предупреди, че норките "са месоядни животни, които "редовно ловуват животни, по-големи от тях, и ги убиват". Той призова собствениците на жилища, птицевъдите и други да стоят настрана от животните и да повикат лицензирани ловци, които да ги залавят.

Във Фейсбук местните жители заявиха, че магистралата в окръг Ван Уърт, на около 241 км северно от Синсинати, близо до границата с Индиана, все още е покрита с кръв от животни, които са били блъснати от автомобили и камиони.

През 2013 г. група, наричаща себе си Фронт за освобождение на животните, си приписва заслугата за освобождаването на норки от ферма в окръг Ван Уърт.

Въпреки това не е ясно дали тази група е участвала в освобождаването на норките във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние пък си имаме

    12 0 Отговор
    Бяла Златка,Сива Златка.Все вреден дивеч.

    Коментиран от #3

  • 2 БеГемот

    8 3 Отговор
    Идиоти!Сега месната фауна ще бъде унищожена....40 000 свирепи хищника няма да остане птица жива...
  • 3 Сийка

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ние пък си имаме":

    .....и Черна Златка мъжоядка....
  • 4 Потребител

    8 2 Отговор
    Това могат да го направят само онези олигофрени "екозащитниците"!
  • 5 Жена

    6 0 Отговор
    Много симпатични животинчета.
  • 6 Ром Бакарди

    4 2 Отговор
    Сига някуя намазана филия от хайлайфа, демек-придставяща се за патрон, ша ублече нову палто ут тез хайванчета. Ша са фръцка сички да я киризят и да й завиждат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 док

    1 2 Отговор
    Пальто от норки.