Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 12:57 2 104 1

Осъдиха K-pop звезда на 13 години затвор за сексуален тормоз

  • крис ву-
  • кей-поп-
  • звезда-
  • рапър-
  • изнасилване-
  • сексуален тормоз-
  • съд-
  • затвор

Крис Ву ще трябва да заплати и близо 84 милиона долара за укриване на доходи и други данъчни престъпления

Осъдиха K-pop звезда на 13 години затвор за сексуален тормоз - 1
Снимка: Shutterstock

Съдът в Пекин осъди канадския певец Крис Ву на 13 години затвор, след като го призна за виновен в престъпления, включително изнасилване, малко повече от година след ареста му в Китай, където е роден и изгради доходоносна кариера, пише life.dir.bg.

Съдът в окръг Чаоянг сметна, че разследването успяло да докаже, че от ноември до декември 2020 г., 32-годишният изпълнител, известен също като У Ифан, е изнасилил три жени.

"У Ифан се възползва от три пияни жени в дома си", каза съдът в официалния си акаунт в WeChat, предаде Ройтерс.

Изпълнителят се завръща в Китай през 2014 г., за да продължи соловата си кариера, след като приключва работа с кей-поп групата ЕХО, от която е част до тогава.

Ву беше задържан на 31 юли миналата година, след като 18-годишна китайска студентка публично го обвини, че е склонил нея и други момичета, някои от които под 18 години, да правят секс с него. По това време студентката каза на медиите, че Ву я е примамил да правят секс, когато е била на 17, след като я е напил с алкохол.

Съдът също така го призна за виновен за престъплението, че е организирал оргия през юли 2018 г., се казва в съобщението.

Канадското посолство в Пекин не отговори веднага на запитване на Ройтерс за коментар, въпреки че държавните медии казаха, че негови служители са присъствали на произнасянето на присъдата. Освен това той беше осъден да плати 600 милиона юана (83,77 милиона долара) за укриване на лични доходи и други данъчни престъпления, казват данъчните служби.

Ву е укрил 95 милиона юана данъци от 2019 г. до 2020 г., като е укрил лични доходи чрез местни и чуждестранни свързани предприятия и не е платил данъци в размер на 84 милиона юана, казаха властите.

По време на ареста си Ву беше лице на 15 марки, като Bulgari, Lancome, Louis Vuitton и Porsche, всички от които незабавно прекратиха връзките си с него.

Съдът каза, че Ву ще бъде депортиран, въпреки че адвокатите в Китай казаха, че такива депортации обикновено се извършват след приключване на присъдата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.