Last news in Fakti

7 Декември, 2022 10:57 2 780 4

Шеф Петър Михалчев играе санитар в нов български филм

  • шеф петър михалчев-
  • петър михалчев-
  • дебют-
  • кулинар-
  • готвач-
  • актьор

Кулинарят прави своя дебют в киното в късометражен филм

Известният кулинарен гуру шеф Петър Михалчев влиза в ново амплоа. Познат на зрителите от малкия екран с журирането си в кулинарно риалити предаване, съвсем скоро майсторът на японската кухня ще покаже и актьорските си заложби с участие в нов късометражен български филм. Работното заглавие на проекта е „Парти бус”, а премиерата на филма ще е през пролетта.

Интересен факт е, че ролята, за която го кани Диляна Данева - сценарист и режисьор, е на санитар в болница за хора с психични проблеми и макар това да е дебют в киното за Петър Михалчев, превъплъщението не е новост за него.

„Диляна се свърза с мен и ме покани на разговор, в който да ми разкаже за филма. Сюжетът ме заинтригува много, а с ролята, за която ме покани, уцели точно в десетката, защото всъщност на мен ми се е налагало да я „играя” в реалния живот. Служил съм във Военна болница в психиатрично отделение и съм бил точно санитар. Това беше изключително съвпадение, за което режисьорът не знаеше и някак всичко се нареди от самосебе си. Това беше моята роля”, разказва шеф Михалчев и допълва: „За мен това е първа такава изява и беше голямо предизвикателство. Аз нямам проблем с камерите, но е много различно от телевизионно предаване. Опитът ми в реалния живот беше плюс със сигурност, но за успеха ми на снимачната площадка помогна работата с режисьора, репетициите преди снимки и разбира се останалите актьори, с които се допълнихме на 100%. Всички бяха подбрани изключително добре”.

Сюжетът на „Парти бус” е вдъхновен от действителни събития.

Главният герой Алекс е шофьор на автобус, който трябва да транспортира група психично болни до местната психиатрия. В средата на пътуването той отбива до крайпътен бар за кратка почивка. Когато се връща, намира автобуса празен, а пациентите - изчезнали. Алекс трябва да изпълни курса си на всяка цена, иначе рискува да загуби много повече от работата си.

Филмът е дебютен проект за основния творчески екип: режисьор и сценарист е Диляна Данева, главен оператор е Светослав Миков, композитор Самуел Евтимов, сценограф Шани Илиева, а дебютант копродуцент е Димитър Трифонов.

„Идеята да се свържа с шеф Михалчев и да го поканя за роля във филма се роди спонтанно по време на кастингите. Великолепни актьори се бориха за ролята, но никой не отговаряше напълно на това, което търся. В една от почивките, незнайно как, образът на шеф Михалчев буквално се появи в главата ми и още преди да се срещнем, знаех, че това е правилният избор за ролята. Повярвах на интуицията си. И не сгреших! Щастлива съм, че той се съгласи да се включи в проекта и влезе в тази битка на 100. Наистина нямам търпение да го видите във филма, в който всички влагаме сърце и душа”, коментира Диляна Данева.

„Не съм гледал откъси с моето участие. Чакам филма завършен, като за десерт!”, споделя Петър Михалчев.

Припомняме, че наскоро продукцията издаде и друга част от актьорския състав - Кристиян Макаров и Юлиян Славчев от група „Молец”.

Проектът за осъществяването на „Парти бус” е подкрепен от Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“. Продуцентските студия зад продукцията са „Йелоу Брик“ и „Бож-Бог“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Всеки готвач - ШЕФ 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 2 Диамантената ръка

    6 0 Отговор
    Да вземат оня Токев за екшън шофьор на автобуса и манджата ще е пълна, а Силвена Роу за барманката...
  • 3 Калинка 🐞

    1 0 Отговор
    Хубав филм по действителен случай орентирай се към лудница Горно Хърсово община Благоевград ще видиш защо става въпросът от здрав прав те изваждат луд с епилепсия на специалиста психиатър Антония НЕВЕНОВА ИВАНОВА БИКОВА началник отдел психиятрия село Горно Хърсово община Благоевград малко и е заплатата и по съдилища тича има Господ
  • 4 русенец

    2 0 Отговор
    що не си гледа лещата